Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaką ofertę wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam taki dylemat o tuż chciałbym stworzyć serwer TeamSpeak na licencji non-profit lecz nie wiem z której oferty skorzystać.

Poniżej przedstawiam Wam te oferty:

1. net-speak.pl oferta voice vps pakiet "Voice VPS" (koszt 45zł/mc)

2. HosTeam.pl vps OpenVZ pakiet "Wide" (koszt 29,90zł/mc)

3. microvps.pl vps pakiet "VPS - PLAY" (koszt 29,99zł/mc)

P.S. Powiedzcie mi jeszcze, czy w przypadku voiceVPS na net-speak, będę miał dostęp do plików serwera i czy będzie możliwość wrzucenia jakiegoś autoPoke, czy innego plugina(czy jak to się nazywa)?

Z góry dzięki za pomoc w wyborze, Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Witaj , moim zdaniem najlepszą ofertą będzie net-speak. Jest to duży niezawodny i znany hosting , lecz co do licencji jeżeli chcesz otworzyć serwer publiczny szybko on trafi na Black Liste .

Jeśli to ma być TeamSpeak dla użytku własnego to owszem polecam.

Jeśli publiczny proponuje kupic licencje AAL bądz po prostu wykupić serwer na sloty. 

Pozdrawiam.

Pomogłem <3  ?  <3 Daj <3  Łapkę  <3 w <3  górę  <3 <33 <3  Dziękuje.  :rolleyes: 

Opublikowano

Witaj , moim zdaniem najlepszą ofertą będzie net-speak. Jest to duży niezawodny i znany hosting , lecz co do licencji jeżeli chcesz otworzyć serwer publiczny szybko on trafi na Black Liste .

Jeśli to ma być TeamSpeak dla użytku własnego to owszem polecam.

Jeśli publiczny proponuje kupic licencje AAL bądz po prostu wykupić serwer na sloty. 

Pozdrawiam.

A czemu miałby trafić na Black Listę?

Opublikowano

A czemu miałby trafić na Black Listę?

Jeżeli jest licencja NPL, jest ona przeznaczona dla ts'ów klanowych, które nie są publiczne i nie łamią regulaminu posiadania jej. Licencja ALL, płatna, ale wtedy masz możliwość posiadania serwera publicznego. Na VoiceVPS nie masz dostepu do putty, tylko do yatqa, mozna wgrac tylko LEGALNĄ licencje. A tak btw. nie polecam crakowanej, bo coraz częściej specjalne organy tym się interesują, a co za tym idzie, oczywiście sąd. Pozdrawiam Tymczasem :)

graphic.png

Opublikowano

Dokładnie dlatego Counter123 w pewnym sensie wytłumaczył Ci dlaczego. W licencji "npl" nie możesz otworzyć serwera publicznego do tego w nazwie nie może istnieć słowo " Publiczny" Nie możesz się reklamować itd itp. 

Dlatego polecam AAL bądź serwer na sloty jeśli mogę Ci pomóc głębiej odezwij się na PW

Pomogłem <3  ?  <3 Daj <3  Łapkę  <3 w <3  górę  <3 <33 <3  Dziękuje.  :rolleyes: 

Opublikowano

Jeżeli to ma być serwer prywatny na NPL to w twoim przypadku zalecam faktycznie net-speak. Nie będziesz tam miał dostępu do plików serwera ale masz dostęp do querego także zawsze możesz kupic jakiegos vpsa za 7zł czy coś i na niego wrzucić bota, który będzie podłączony do twojego serwera.

Jeżeli planujesz postawić serwer publiczny to oczywiście hosteam lub voxility (jeżeli masz licencje NPL to zapomnij) .

579571423327107377857.png

Opublikowano

A załóżmy, że miałbym licencję. To który serwer byście wybrali?

1. net-speak.pl oferta voice vps pakiet "Voice VPS" (koszt 45zł/mc)

2. HosTeam.pl vps OpenVZ pakiet "Wide" (koszt 29,90zł/mc)

3. microvps.pl vps pakiet "VPS - PLAY" (koszt 29,99zł/mc)

Opublikowano

Zdecydowanie, licencję NPL mogą Ci szybko zamknąć, dlatego polecę Ci osobiście tak jak reszta:

2. HosTeam.pl vps OpenVZ pakiet "Wide" (koszt 29,90zł/mc). Naprawdę polecam Ci tę firmę, jeśli myślisz o czymś większym. Sprawdzona przez wielu użytkowników.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No, licencja ALL "w drodzie", więc odświeżam temat. 

1. net-speak.pl oferta voice vps pakiet "Voice VPS" (koszt 45zł/mc)

2. HosTeam.pl vps OpenVZ pakiet "Wide" (koszt 29,90zł/mc)

Mam dylemat teraz nad tymi dwiema ofertami.

W przypadku tej drugiej oferty mam jeszcze pytania.

Czy przepustowość gwarantowana jest wystarczająca?

Czy zasoby serwera pozwolą spokojnie utrzymać do 256 slotów?

Opublikowano

Na twoim miejscu jeżeli nie zależy Ci na pełnym dostępie do root'a to wybrałbym ofertę z net-speak'a, jest ona naprawdę dobra, sam dawniej miałem tam serwer (stare czasy), na tym serwerze przesiadywało 300-350 osób nie było większych problemów ;).

Jeżeli zależy Ci na pełnym dostępie do root'a to wybierz hosteam.pl, nie ma się nad czym zastanawiać ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...