Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest potrzeba wymiany zasilacza?

ZiomXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chciałbym się zapytać czy jest potrzeba wymiany mojego aktualnego zasilacza czy takowej nie ma ? Jest nim jak na razie  OCZ 500w SXS . Za niedługo kupię obudowę - zalmana z3 plus więc może będzie trzeba przy okazji zmienić i zasilacz. Parametry mojego komputera to :

-Procesor- Quad Q6600

-Karta graficzna - N580GTX

-Płyta główna -Asus P5KPL-AM

Proszę o szybką odpowiedź :)

Żeby nie tworzyć oddzielnego tematu i zaśmiecać forum chciałbym się jeszcze zapytać czy wszystkie wentylatory podłączę pod moją płytę i zasilacz .  Z  racji z tego że musiałem zabrać 2x molex do podłączenia karty graficznej , zostało mi tylko jedno :( Teraz pytanie czy podłączę wszystko i będzie grało? 

Opublikowano

No nareszcie ktoś napisał. W takim razie zasilacza nie będę zmieniał . A co z drugim pytaniem? Czy wszystkie wiatraki podłącze do płyty i zasilacza ?

Opublikowano

Żeby podłączyć wiatraki wbudowane przez producenta potrzeba przecież gdzieś je podłączyć . Problem polega na tym że chyba nie mam gdzie ;/ Obudowa ZALMAN Z3 PLUS.

Opublikowano

przedni wentylator masz na molexa, tylni wentyl ma wtyk 3pin więc podepniesz pod płyte napweno, a 2 górne podłączasz pod prosty kontroler który już jest w obudowie w postaci guzika i są one zasilane z molexa

Pomogłem ?? like

Opublikowano

jak odpowiednio podlaczysz starczy 1 molex

Rozwiń swoją wypowiedź.

przedni wentylator masz na molexa, tylni wentyl ma wtyk 3pin więc podepniesz pod płyte napweno, a 2 górne podłączasz pod prosty kontroler który już jest w obudowie w postaci guzika i są one zasilane z molexa

Mam tylko 1 wolny molex ponieważ 1 jest do obudowy i dwa pod kartę gaficzną (( nie miałem pci-e 8pin więc użyłem molexów (Przejściówka))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...