Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer WWW, VPN a może dedykowany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, jaki serwer polecacie na stronę typu kwejk, wiocha itp.. tak aby działa płynnie nie muliło co kilka sekund lagów oraz aby bez problemu się uploadowało zdjęcia/gify z nie w ch*j dużą pojemnością dysku twardego ale aby miała nawet sporo.

Coś z OVH? możecie dać bezpośrednio link do jakiejś oferty? mój budżet jak na razie to powiedzmy maks 200ZŁ i nasuwa się także pytanie czy lepiej kupic zwykly serwer www, vpn czy dedyk?

pozdrawiam :)

Opublikowano

do takego ala kwejka itp z tych rzeczy to poleciłbym ci na początek zobaczyć na oferty zenbox. bardzo wydajne serwery mają 

Messpe - RL - PL - ANTICA - :) + 180

I pamiętaj jedno. Na tym świecie zawsze była,
jest i będzie w cenie tandeta,
Więc czym my się mamy przejmować...

O.S.T.R. & Marco Polo "Żywy lub martwy" feat. DJ Haem

Opublikowano

Jakie strona generuje obciążenie? Ogólnie nie wiem co to za moda z tymi VPS i dedykami. Jestem pewien że Twoja strona nie potrzebuje serwera VPS, wystarczy dobry hosting WWW np. hekko.pl

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

@Cz3ster

Jak mogę sprawdzić te obciążenie? aktualnie na stronie nie ma dużego ruchu ale przy 3-5 osób online hosting wywala błąd w PHP że coś tam max users i są lagi wtedy na każdej podstronie. Co do VPSów/dedyków to nwm :D wspomniałem o tym iż z tego co mi wiadomo są chyba lepsze? ;D co nie oznacza że muszę go mieć ;p

Opublikowano

VPS'y i inne to za dużo roboty jak na taki "mały" serwis.

ZenBox (wydajne serwery, bardzo dobry BOK, tanie!!!!) jakieś 15zł/mies (przy bodajże maksymalnej ilości 1500 UNIKALNYCH Użytkowników miesięcznie) + domena OVH

Unikalni Użytkownicy - Niezależnie ile razy 1 użytkownik wejdzie w miesiącu, liczone to jest jako 1 UU, nie liczony jest ruch z Wykopu :>

Opublikowano

@cody3223

Właśnie, bo nie ogarniam o co chodzi z tymi UU czyli że gwarantują tyle unikalnych użytkowników miesięcznie?

+ Ostatecznie jaki hosting wybrać bo już sam nie wiem każdy wyraził różna opinię i mam dylemat :D

i jeszcze zapomniałem o jednym pytaniu ;p czy warto pomyśleć o hostingu pozycjonowania strony w google czy nie? ;p

Opublikowano

@cody3223

Właśnie, bo nie ogarniam o co chodzi z tymi UU czyli że gwarantują tyle unikalnych użytkowników miesięcznie?

+ Ostatecznie jaki hosting wybrać bo już sam nie wiem każdy wyraził różna opinię i mam dylemat :D

i jeszcze zapomniałem o jednym pytaniu ;p czy warto pomyśleć o hostingu pozycjonowania strony w google czy nie? ;p

Ad. "+" hmmmm, musiał byś przebić "kwejk, komixxy, paczaizm, demotywatory" i jeszcze kilka "wiader" tego typu serwisów, więc raczej SEO po stronie strony WWW (np. "przyjazne linki", "meta" i inne)

Unikalni Użytkownik:

Jest sobie janusz, wejdzie na twój serwis 20 razy dziennie w ciągu miesiąca, to jest liczone jako 1 Unikalny Użytkownik.

Pomyślisz sobie "gdzie jest haczyk, 1500 UU to dużo!" otóż zazwyczaj tym większy masz ruch, tym więcej użytkowników wchodzi tylko na stronę główną na kilka sekund, i nigdy nie wraca, co marnuje miesięczne UU.

Hosting: Zenbox (polecam, PolskaFirma, dobry BOK, duża ilość UU, dobre serwery)

Opublikowano

@Cz3ster

Jak mogę sprawdzić te obciążenie? aktualnie na stronie nie ma dużego ruchu ale przy 3-5 osób online hosting wywala błąd w PHP że coś tam max users i są lagi wtedy na każdej podstronie. Co do VPSów/dedyków to nwm :D wspomniałem o tym iż z tego co mi wiadomo są chyba lepsze? ;D co nie oznacza że muszę go mieć ;p

Gdzie masz teraz hosting? Obciążenie możesz sprawdzić na wiele sposobów np. za pomocą funkcji sys_getloadavg(), działa ona tylko na systemach linux.

VPS'y i inne to za dużo roboty jak na taki "mały" serwis.

ZenBox (wydajne serwery, bardzo dobry BOK, tanie!!!!) jakieś 15zł/mies (przy bodajże maksymalnej ilości 1500 UNIKALNYCH Użytkowników miesięcznie) + domena OVH

Unikalni Użytkownicy - Niezależnie ile razy 1 użytkownik wejdzie w miesiącu, liczone to jest jako 1 UU, nie liczony jest ruch z Wykopu :>

Dużo nie dużo roboty, ale po co? ZenBox jest dobrą usługą aczkolwiek nie tanią.

Kup sobie hosting na superhost.pl teraz jest promocja, 50zł rok + 3 domeny. Po roku wiadomo nikt nie każe tobie pozostać w tej firmie. Ja kupiłem po wysłaniu mailinga miałem nawet 300 osób online i uciągnął ale to strona statyczna która nie generuje dużego obciążenia.

PS. Jak chcesz mogę ci odpalić trochę miejsca na serwerze za freeko, powiedzmy 50gb i transfer bez limitu, jak coś PW.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Ja także polecam zenbox. Mam u nich kupioną oferte i  bardzo szczerze mogę ich polecić. Siedziba ich znajduje się chyba w Częstochowie. 
Mają bardzo wydajne serwery, backup 24/7 support co zrobi za ciebie wszystko! ( dosłownie wszystko) zgłosisz w wigilie tak jak ja o 18 a po 15 minutach mam odp i jak to zrobić (lub jak napiszesz ,ze nie masz czasu to oni za cb to zrobią i wyslą potwierdzenie) :) 

Bardzo polecam ich ofertę!

Messpe - RL - PL - ANTICA - :) + 180

I pamiętaj jedno. Na tym świecie zawsze była,
jest i będzie w cenie tandeta,
Więc czym my się mamy przejmować...

O.S.T.R. & Marco Polo "Żywy lub martwy" feat. DJ Haem

Opublikowano

Mi się bardzo oferta DigitalOcean. Hostuje u nich kilka apek railsowych. Serwery w Holandii mają niskie pingi z Polski.

mjut.png
Rekrut
Opublikowano

Mi się bardzo oferta DigitalOcean. Hostuje u nich kilka apek railsowych. Serwery w Holandii mają niskie pingi z Polski.

Również polecam, jednak chłopak szuka czegoś zarządzanego i nie poradzi sobie z vpsem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...