Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwne rozszerzenia

Sortiq

Pytanie

Opublikowano

Mojej siostrze na laptopie z dupy instalują się rozszerzenia. Usuwa je programami, ale one same powracają. Ktoś wie jak to naprawić? Mówi mi że przez to wyświetla się jej milion reklam. Ma przeglądarkę chrome.

graphic.png

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngJanusz. moja siostra mówi że zawsze po usunięciu przez programy zawsze po tygodniu wracają. Jak będzie nadal występował to napiszę. 

graphic.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngJanusz. powiedziała że sciąga tylko zdjęcia z tumblra :P Ona tylko siedzi na yt, fb, twitter, tumblr. Nic nie pobiera oprócz tego co powiedziałem.

graphic.png

Opublikowano

Daj mi 30 minut, do tego czasu nie uruchamiaj żadnych skanerów ani nic podobnego. 

Kilka dziwnych plików w autostarcie (UpadeJava.exe, nie mylić z UpdateJava.exe) oraz coś z programdata z rozszerzeniem tmp

Pobierz http://speedy.sh/c6twT/fixlist.txtumieść obok FRST i kliknij FIX. Po restarcie utworzy się plik fixlog.txt który zamieścisz w tym temacie wraz z nowymi logami FRST. 

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngRzary. juz dawno skanowała, nic nie wykrywa.

Bo są to natrętne adware. Możesz używać do tego każdego skanera antywirusowego, ale i tak powrócą. Wykonaj polecenie wyżej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...