Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd 0x0000009f (Blue Screen)

frenksik1234

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega polecił mi też GeForce Experience który podobno zkonfiguruje moje ustawienia i sterowniki karty graficznej pod daną grę.

Opłaca się instalować to na PC ?

Opublikowano

Zawartość pliku dmp mówi nam bardzo wiele:

null
Nie podałeś praktycznie żadnych informacji, więc musisz polegać na mojej mocy, supportował mnie Wróżbita Maciej - to problem ze sterownikami, najprawdopodobniej karty graficznej. Usuń je i zainstaluj ponownie; po kolei - odinstaluj, restart PC, czyszczenie Driver Sweeperem, restart, instalacja nowych sterowników.

Jeżeli rzeczywiście liczysz na pomoc, to podaj konfigurację sprzętową, system, napisz kiedy i po jakich czynnościach zaczął występować problem, podaj jeszcze nazwę błędu z BSODa.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Windows 7 Home Premium 

Procesor Intel Core i3-2100 CPU 3.10 GHz

Ram : 4GB

System : 64 Bitowy 

Karta Graficzna Nvidia GeForce GT 520

Problem ten występuje co jakieś 2 do 7 dni,pierwszy raz ukazał mi się on około 2 tygodni temu.

Występuje gdy gram w gry typu Lol czy Cs GO,parę dni temu aktualizowałem sterownik karty graficznej lecz to nic dało.

Gra zacina się i wtedy wyskakuje mi ten Blue Screen.Dzieje się to randomowo i nawet kiedy nic nie robię na komputerze. Mam otoworzony tylko pulpit wyskakuje mi Blue Screen.

http://img24.otofotki.pl/ri418_5.jpg.html

Opublikowano

* skonfiguruje

GF Experience to wygodny program, automatycznie sprawdza aktualizacje, pobiera, instaluje. Nie musisz ręcznie pobierać najnowszych sterowników. Nie wiem, jak to jest z tą optymalizacją gier, bo z tego nie korzystam. Program po prostu automatycznie ustawia w grze odpowiednie detale, tak, żeby GPU się przypadkiem nie przemęczał. Ja gram zawsze na najniższych ustawieniach graficznych, bo wolę mieć więcej FPS. Czy się opłaca - pobierz, przetestuj i sam sobie odpowiesz na to pytanie.

Wracając do problemu - odinstaluj sterowniki GPU i zainstaluj ponownie. Zaktualizuj również te od karty dźwiękowej, płyty głównej i innych sprzętów. To właśnie nieaktualne/złe sterowniki najczęściej wywołują ten błąd.

Jeżeli to nie pomoże, to możliwe, że masz uszkodzony dysk, pamięć RAM, albo jakieś pliki systemowe. Więc po kolei:

Reinstalacja/aktualizacja wszystkich sterowników.

Przeskanuj dysk antywirusem.

Uruchom CCleaner i wyczyść pliki tymczasowe, rejestr i inne pierdoły.

Uruchom program HDTune i daj screen z zakładki "Health" (być może dysk jest uszkodzony).

Wciśnij Windows+R, wpisz "sfc /scannow" (bez cudzysłowów), enter i poczekaj, aż program zakończy pracę.

Jak nie pomoże, to znowu Windows+R i wpisz "chkdsk /f", restart.

Jeżeli problem nadal będzie występował, sprawdź pamięć RAM Memtestem.

Możesz też sformatować dysk i postawić Windowsa na nowo. Najpewniejsze rozwiązanie - jeżeli po formacie nadal będą BSODy, to będzie znaczyć, że twój sprzęt jest uszkodzony.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...