Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja pliku w formacie .exe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem a mianowicie chciałbym edytować pewien plik w formacie .exe wykonany w programie "AutoIT v3". Jest to bot który po ustawieniu zadaje napisane przez nas pytania różnym ludziom na stronie Ask.fm [PHOTO 1]. Szukałem w internecie różnych rozwiązań i poświęciłem na to sporo czasu ale niestety nic skutecznego nie udało mi się znaleźć. Chciałbym sprawdzić co się zepsuło w programie gdyż po zadaniu kilku pytań powinna pojawić się CAPTCHA a się nie pojawia. Dodam, że wcześniej bot działał normalnie i wczytywał CAPTCHA z strony a teraz nie chcę... I jeszcze jedno dodatkowe pytanie, czy można by z takiego programu wyciągnąć kod źródłowy C++? Pytam ponieważ postanowiłem zrobić podobnego bota [PHOTO 2] w Microsoft Visual Basic 2010 Express ale co z tego skoro nie potrafię uzupełnić kodu [PHOTO 3]. Nie jestem nowy na forum ale jestem w większej ilości zielony jeżeli chodzi o edycje plików. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość! :)

*W spoilerze znajdują się zdjęcia PHOTO 1-3

*Link do prezentacji programu na dowód, że działa https://www.youtube.com/watch?v=Xyr7j71HwF4

>PHOTO 1

nxqg9docoxv1.png

>PHOTO 2

12fm0i4kau1b.png

>PHOTO 3

bzcvluct1ks3.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

64162916285590050566.png

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

Chyba pomyliles forum.

Chcesz dekompilowac plik do ktorego nie masz zadnych praw i na dodatek chcesz sie podpisac pod praca.

Nie wspominając o tym że nawet nie chciało mu się poszukać w Google.

@ExtremeZ0ne Co do tematu: Musisz znaleźć jakąś bibliotekę Visual Basic do obsługi sieci, poczytać o niej, a następnie użyć jej. Pola "Logowanie" dostarczałyby danych do zalogowania się, pola "Ustawienia" ustalałyby jakieś wartości które by sterowały resztą programu, a po rozpoczęciu musiałbyś użyć tej biblioteki/czegokolwiek co jest w VB, zalogować się z jej pomocą na Ask'a i według wcześniej dostarczonych danych po kolei wysyłać kolejne pytania. W najmniejszym stopniu nie potrzebujesz zresztą kodu tamtego bota, bo i tak w VB są raczej inne funkcje, biblioteki etc..

Opublikowano

Chyba pomyliles forum.

Chcesz dekompilowac plik do ktorego nie masz zadnych praw i na dodatek chcesz sie podpisac pod praca.

Nie mam zamiaru podpisywać się pod tą pracę! Chciałem tylko sprawdzić co się zepsuło, że bot nie chce wczytywać CAPTCHA.

64162916285590050566.png

| Assassin's Creed | Battlefield | Call of Duty | Counter-Strike | Grand Theft Auto | League of Legends | Minecraft | Need for Speed | i jeszcze więcej...

Opublikowano

nic kompletnie się nie zepsuło w nim , widocznie stara wersja bota już 

napisz sobie do autora niech ci da kody źródłowe albo kup nową wersje bota ( JEŚLI JEST PŁATNY ) 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nic kompletnie się nie zepsuło w nim , widocznie stara wersja bota już 

napisz sobie do autora niech ci da kody źródłowe albo kup nową wersje bota ( JEŚLI JEST PŁATNY ) 

Chyba, że sam Ask.fm zaktualizował coś na swojej stronie i bot nie może odnaleźć ale mniejsza... Napisałem do autora 2 dni temu i brak odzewu. No cóż, czekam dalej... (i bot był dostępny za darmo). Temat do zamknięcia :/

64162916285590050566.png

Opublikowano

Dziwne, nikt do mnie nie pisal w sprawie kodu o.O

Bot nie byl dostepny za darmo, tylko w pierwszej wersji nie pomyslalem o zabezpieczeniu programu przez licencje.

Opublikowano

hehe...

no ale zawsze możesz pomóc koledze w edytowaniu twojego kodu bota żeby mógł sobie przerobić na własny działający co ułatwi mu niepłacenie za niego, co pewnie dalej za tym idzie sprzedawanie go innym jako własnego ;)

p.s. niektórzy to nie myślą nawet nad tym ile czasu potrzeba poświecić by napisać nawet tak prostego bota i chcą od razu gotowe kody. masakra.

zabezpiecz lepiej bota bo czasami nie ma problemu z dekompilacją, będzie okazja to sobie sprawdzę jak idzie dekompilowanie kodu na nowszych narzędziach ;) 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...