Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zakończona]Czas poświęcony na grę w OGame, do tego dorzucam za darmo konto uni. Quantum

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwa rzeczy: Mój czas poświęcony na grę OGame, do tego dorzucam za darmo konto Universum Quantum top około 1300-1400, adres e-mail, do konta.
Metoda kontaktu: gg: 38127379, PW na forum (uwaga: nie jestem 24/7, więc po prostu przywitaj się i zadaj ewentualne pytania, bądź zacznij się targować.)
Opis rzeczy:

logo.png

Sprzedam czas, który poświęciłem na grę w OGame. Do tego dorzucam za darmo konto OGame, uni Quantum. Około 720k pkt, top 1300-1400

Po kilku miesięcznej grze, nie mam już czasu za bardzo by zajmować się tym kontem. Rozwija się ono w szybkim tempie, badania w miarę dobre, nie najgorsza flota i dobre eko, które cały czas się rozwija.

Badania:
br2RoTa.png

• Jak widać z badań podstawowych, tylko technologia plazmowa wymaga jeszcze trochę inwestycji.
  • Badania napędów, na moje oko są idealne jak na taki top.
  • Co do badań zaawansowanych, MSBN tylko mi się nie podoba. Jak widać, rozwój grawitonów jest zrobiony, dlatego ciężki etap jest już za nami. (Na grawitony zainwestowałem antymaterię z początku gry i trochę dopalaczy.)
  • Badania bojowe, porównując się z innymi osobami o podobnych statystykach do mnie, są jak najbardziej na wysokim poziomie, a nie kiedy lepsze od osób wyżej niż ja.

GWdNV7Z.png

• Statki bojowe: Jestem po złomie, tracąc około 1k KR, 1k OW, 300 pancków z tej floty. Po wszystkim postanowiłem zdać się na szybką odbudowę strat i powrót do codzienności, czyli masowe farmingi. Korzystam z najbardziej ekonomicznych statków, czyli krążowniki. Nie są one najsilniejsze, ale tutaj jak i w życiu "W grupie siła". Razem w połączeniu z myśliwcami tworzą one całkiem pokaźną armię. Dodatkowo widać Gwiazdę Śmierci. Nie będę ukrywać, zbudowałem ją do FS, aby były również bardziej ekonomiczne i wymagające mniej paliwa, bo jak wiemy, gwiazdka jest wolniejsza niż auta na polskich drogach :) Dla porównania, wysyłam FS przeważnie na PZ po 7-8h w jedną stronę. Normalnie płacę 1,5kk deu, z gwiazdą, często ta kwota nie przekracza 800k. Raz, że bliżej, to i wolniej.
  • Statki cywilne: Jak już można wyczytać z wyższego opisu, jestem zwolennikiem szybkich farmingów, czyli szybkiego zarobku. Małe transportery, tu widzimy ich nie wielką ilość, ponieważ one się łatwo niszczą, przeważnie mam ich około 2500, stanowczo wystarczą mi, aby wysłać 9-10 slotów na farmy. Duże transportery pomagają mi przy grubszych akcjach i FS, ponieważ czasami lecę pusty, po inwestycji, a czasem przeładowany surowcami, że na noc muszę włączać budowę i badanie, bo coś się nie mieści, by przechować te surowce bezpiecznie. Śmieciarek mam 800 i one mi wystarczą. Na prawdę rzadko kiedy potrzebuję ich więcej. Na badaniach widać poziom napędu spalinowego, staram się go podnosić dość często właśnie przez wzgląd na śmieciarki, bo doświadczenie mnie nauczyło, że w OGame każde 10 sekund jest na wagę złota, atak, a recki dolatują tam za 20 minut. Jest 30 sekund do dolotu, złom stoi, śmieciarki doleciały, a złomu nie ma. Co do sond, nie będę się opisywać, bo one nie są jakimś kosztownym statkiem :)

rRpv42O.png
Planety układam położeniem, a nie kolejnością kolonizacji.

•  
  •   
    • Planeta matka, galaktyka 1, układ słoneczny 100-200
    • Kolonia słabo rozwinięta, galaktyka 1, US 400-499
    • Dobrze rozwinięta kolonia, galaktyka 2, US 1-100
    • Dobrze rozwinięta kolonia, galaktyka 2, US 1-100
    • Średnio rozwinięta kolonia, galaktyka 2, US 1-100
    • Nowa kolonia, galaktyka 2, US 300-400
    • Średnio rozwinięta kolonia, galaktyka 3, US 200-300
    • Moon na planecie Matce: 8426, tele, fala 7
    • Moon na 2 kolonii: 8660, tele, fala 0
    • Moon na 7 kolonii: 8944, nowy moon, na razie tylko stacja.
    • 2 zniszczone moony niedawno na 3 i 4 kolonii. Straciłem 1 tele, ale już wziąłem się za próby z sojuszem i myślę, że do 10 dni i tele powstanie na 2 i 3 gali :)
    Kopalnia Metalu: 26/25/28/28/28/14/26
    Kopalnia Kryształu: 24/22/26/24/25/14/23
    Ekstraktor Deuteru: 24/20/25/24/24/10/22
    Energia: Na wszystkich planetach, czerpie się energię z satelity słonecznych, a elektrownie słoneczne niebawem zostaną wyburzone wszystkie. Ponieważ testuję ten sposób kilka miesięcy, uznałem, że jest to najlepsze źródło energii. Jeśli ktoś je zniszczy, nie ma dużego problemu w ich szybkiej odbudowie, a w ogóle nie zabierają miejsca na planecie i nie budują się kilka dni, by dać 1k energii. Jeśli nowemu właścicielowi konta się to nie spodoba, zawsze może zbudować elektrownie, ja gram tak by mi było wygodniej :)

Jak widać, niektóre planety wymagają ulepszenia eko, zwłaszcza te nowe. Wszystkie są na kordach 4-12, dlatego ich wielkość nie jest taka zła.

Aktualnie zadaniem jakie sobie wyznaczyłem jest obrona. Ponieważ była obrona tylko na matce i 2 koloniach wysoko rozwiniętych, a inne często były farmione, postanowiłem to zmienić. Przez najbliższe dni, w obronę będzie inwestowana największa ilość surowców. Następnie w planach mam ekonomię, jej powiększenie zwłaszcza na nowych planetach.

5HV8oxc.pngJqcGJit.png
    Dopalacze: Jak widać, nie jest ich mało. Nie lubię wydawać ich na bzdury, wolę oszczędzać do momentu kiedy ich użycie będzie na prawdę konieczne. Najcenniejsze są oczywiście dopalacze deuteru. 3x 30%, 3x 20% i 5x 10%. Diamentu i metalu (zwłaszcza diamentu) wykorzystałem jakiś czas temu i jakoś nie trafiają mi się jako wygrana na licytacji, oraz Imp/eks. Dla ciekawości, jeden deuteru 30% wygrałem za 3k metalu, to było wtedy jak zdaje się Barcelona grała z Realem, lub Real z Atletico (Nie pamiętam dokładnie), a ja jako, że nie jestem fanem piłki, sobie grałem i korzystałem z okazji, kiedy każdy przed TV siedzi :) Pochwalić się mogę jeszcze 2 detroidami złoto, które razem skracają czas o 12h. Często jak ma się dużą inwestycję w stoczni, a czasu brak i trzeba FS wysłać, ale flota która się buduje będzie opłacalna do zniszczenia, taki detroid służy nam pomocą, lub jak ktoś nas atakuje i nie ma dużo większej floty od nas, a surowce pozwalają nam na taką inwestycję, w szybki sposób możemy zwiększyć flotę. Dla przykładu, ponad 500 niszczarek robią się około 11h, 1000 owieczek to 11h z minutami, 1000 KR to równe 5h.

Myślę, że to tyle, jeśli są jeszcze jakieś pytania, czy nie pewności, zapraszam na GG: 38127379, ponieważ nie zawsze jestem online, zalecam się przywitać i po prostu wysłać listę pytań.

Nie odpowiadam na pytania, które pomogą zidentyfikować mój nick w grze.

Czas na sprzedaż - 70zł (Możliwość negocjacji, podałem wysoką cenę, ponieważ lubię się targować).

Mam sentyment do konta, które oddam za darmo wraz z czasem, który sprzedaję, dlatego chciałbym by osoba kupująca miała jakieś doświadczenie. Dodatkowo informuję, że nie śpieszy mi się ze sprzedażą i nie zależy mi na szybkiej kasie. Płatności jakie przyjmuję to przelew. Nie przyjmuję Paypal, SMS, doładowań i innych tego typu. Tylko zwykły przelew bankowy. Do czasy, który poświęciłem na grę, dorzucam dodatkowo właśnie wyżej opisane konto, adres e-mail na którym jest zarejestrowane konto, oraz konto support. Dodatkowo informuję, że zgłoszona jest gra na różnych IP, ponieważ gram nie tylko w domu, ale też w szkole, jak jestem poza domem, przez publiczne wifi wejdę i coś zrobię.

Pozdrawiam i czekam na zainteresowanych.

Oczekiwana/oferowana cena: Jak wyżej - 70zł z możliwością negocjacji
Zdjęcia/inne informacje: Podane w opisie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@ref

przypominam, że 70zł, to zawyżona cena, możliwość na prawdę dobrej negocjacji i obniżki o sporą sumę. Wystarczy napisać najlepiej na gg.

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...