Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rengar one shot?

easyy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da sie...

wymagania? trochę mozgu w glowie ;D

w sumie na poczatku lap jedynie assysty zeby nastakowac item i zaczyna sie jazda, ja grajac Rengarem na wysokim diaxie, wpadalem w enemy adc i po prostu szedlem dalej, ulamki sekundy. Bo albo stawiasz one shota albo cos survi, ja wole pierwsza opcje. Skuteczna :p

Sprobuj zagrac jako pierwszy item skladac cos hp i odrazu IE. Poczujesz jego moc, grajac w jungli smite + QQ juz na 6 lvlu typa tak naprawde nie ma :P

Dla potwierdzenia moge Ci wrzucic filmik z d1 jak tam gram Rengarem :P

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

A kto powiedział że się nie da? Sam grałem wczoraj na rengara, grając adc tak się zfeedował że mnie burstował dokładnie na jedno Q. Hydra, youmomu, lw i niszczy każdego w late, nawet tanka.

Opublikowano

A kto powiedział że się nie da? Sam grałem wczoraj na rengara, grając adc tak się zfeedował że mnie burstował dokładnie na jedno Q. Hydra, youmomu, lw i niszczy każdego w late, nawet tanka.

Ale to chyba już nie działa, tylko z feedem. Kiedyś oneshotował jak mógł walić kryty z Q. Teraz mu to zdjęli i wg. mnie jest nieporównywalnie innaczej.

Opublikowano

Ale to chyba już nie działa, tylko z feedem. Kiedyś oneshotował jak mógł walić kryty z Q. Teraz mu to zdjęli i wg. mnie jest nieporównywalnie innaczej.

Przecież on dalej może kryty z q o.O grałem nim z 2 tyg temu i mi wchodziły (chyba, ze mnie coś w 5.3 ominęło :P)

Opublikowano

Wszystko co jest sfeedowane może wziąć na hita. Tym bardziej Janne.. On ma z 18 killi. Tym bardziej rengar, który na ulcie zyskuje dodatkowe rzeczy. 

Opublikowano

No wiadomo, poogladaj moje gry, lol.

Ghost blade, hydra, lw. Core pod oneshot, bez ulta idzie wyjebac adc/apc-w czasie skoku rzucaj ebole zeby zlapac ( nie ruszaj sie k***o ) i zabijasz, elo.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Potrójne Q dalej 1shootuje.

tylko, że już tego nie ma ^^

chyba, że chcesz je wykonać w ~5sec zanim stacki po ulcie ci wejdą 

co do tematu to nadal da sie zabijac na hita :) trinity i te sprawy

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

­

tylko, że już tego nie ma ^^

chyba, że chcesz je wykonać w ~5sec zanim stacki po ulcie ci wejdą 

co do tematu to nadal da sie zabijac na hita :) trinity i te sprawy

Jest Triple Q :)

Wystarczy użyć mózgu i obliczyć jakie skille będziemy mogli użyć, ile czasu nam zostanie i jaki będzie dealy między trzema Q.

/Temat

Oczywiście, że można nadal zrobić one-shot.

Robie co gre, gdyż od nowa zacząłem grać.

Czterech doranów nie radziłbym kupować, aktualnie kupuje 3 i reszta long swordy, z czego robie brutalizer, następnie tiamat, fast LW i każdy na one-shot. Następnie Youm, brutalizer, buty mobility, hydra, ie/trinity (polecam ie, dużo większy burst i kryty po 1.6k).

PS. Jakby chcieli znowu go reworkować mam taktyke na następny one-shot, z dodatkowym triple Q, ale jest to trudne do wykonania i mamy mało czasu :P

Opublikowano

­

Jest Triple Q :)

Wystarczy użyć mózgu i obliczyć jakie skille będziemy mogli użyć, ile czasu nam zostanie i jaki będzie dealy między trzema Q.

tylko, że używając 2 razy zwykłych q raczej nic nie zburstujesz jeśli nie jesteś nafeedowany

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

A czy jeszcze opłaca się na nim kupować Trinity? 

edit:

jeśli się opłaca trinity to był wybrał taki build

1. butki

2. trinity

3. hydra

4. youmuu

5. bc

6. lw

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Gram rengarem od niedawna, postać OP. Da się robić one shoty. Tylko tak jak pisali wyżej trzeba myśleć. Jest on najlepszy na topa, w jungli też sobie radzi zwłaszcza gdy ktoś potrafi wykorzystać jego potencjał. Oglądnij sobie filmiki jak sie nim gra, one shotuje na jedno q kiedy masz już 3 itemy, tylko musisz dobrze zagrać. Na początku kupujesz albo dorana albo armor za 300 golda. Zależy na kogo grasz, jeżeli ciężka linia to armor jeżeli grasz na ap to lepiej kup ostrze dorana. Uzbieraj te 1700 golda i kupujesz 3 dorany potki i butki. 

Wracasz na linie i musisz lekko "spushować" swoją linie tak abyś mógł wyskakiwać za krzaków. Gdy stakniesz sobie 5 staków na q. Wtedy wbijasz się w wroga. Pamiętaj o tym żeby użyć pierw q + q potem w i e. Nawalasz go z auto ataków dostaje jeszcze spowolnienie a Ty speed atack i większy armor (w zwiększa armory). Powtarzasz tą czynność cały czas aż do zabicia przeciwnika, ale techniki mogą być różne jeżeli przeciwnik Ci ucieka to możesz dać mu wystakowane e. Wtedy Ci nie ucieknie ale dostanie snera który zada mu nawet spory dmg i unieruchomi na jakiś czas. Gdy już wiesz jak zabijać przeciwnika. 

Musisz zastanowić się nad bulidem. Ja polecam 
Tiamat (nie kupuj całej hydry, chyba że chcesz mieć lifesteal) 
Youmuu (chyba tak sie nazywa no ale każdy wie o co kaman)
Butki (Jeżeli masz easy gre kupujesz buty na CD, jeżeli  w enemy team jest dużo cc to merkurki, jeżeli spory ad dmg tabi)
lw (obowiązkowy item do one shot) 
black river, czarny tasak ( zwiększa przebicie daje CD) 
Potem możesz kupić albo trinity, inifnity, bloodtrisher aka krwiopijec zależnie od teamu. Jeżeli w enemy masz olafa to warto kupić bt da Ci dużo lifesteal z hydrą i bd mógł się z nim solować. 

Team fight wygląda prosto, włączasz ulta yuomuu i wbijasz się w enemy adc. Zawsze warto poczekać aż twój team się wbije jako pierwszy i wszyscy użyją CC z enemy, bo wiadomo jesteś full ad 0 tanky możesz zlecieć lajtowo na pare shotów jeżeli nie ogarniesz. Można powiedzieć że bijesz same papiery zaczynając od tych co robią największy dmg. Na końcu tanki.

Przykładowo moje gry. 

75846065841029792259.jpg

Polecam Ci grać z exhoustem na riven, panhtona jeżeli chcesz kogoś szybko zabić. :D z Tp też można ale nie warto za bardzo, chyba że twoj team jest ogarnięty i na bocie da Ci warda w krzakach żebyś się mógł teleportować. Btw na ulcie wbijaj sie tylko z 5 stackami, jeżeli ich nie masz nawet nie włączaj ulta. 

Pozdrawiam. :P

Opublikowano

­

Gram rengarem od niedawna, postać OP. Da się robić one shoty. Tylko tak jak pisali wyżej trzeba myśleć. Jest on najlepszy na topa, w jungli też sobie radzi zwłaszcza gdy ktoś potrafi wykorzystać jego potencjał. Oglądnij sobie filmiki jak sie nim gra, one shotuje na jedno q kiedy masz już 3 itemy, tylko musisz dobrze zagrać. Na początku kupujesz albo dorana albo armor za 300 golda. Zależy na kogo grasz, jeżeli ciężka linia to armor jeżeli grasz na ap to lepiej kup ostrze dorana. Uzbieraj te 1700 golda i kupujesz 3 dorany potki i butki. 

Wracasz na linie i musisz lekko "spushować" swoją linie tak abyś mógł wyskakiwać za krzaków. Gdy stakniesz sobie 5 staków na q. Wtedy wbijasz się w wroga. Pamiętaj o tym żeby użyć pierw q + q potem w i e. Nawalasz go z auto ataków dostaje jeszcze spowolnienie a Ty speed atack i większy armor (w zwiększa armory). Powtarzasz tą czynność cały czas aż do zabicia przeciwnika, ale techniki mogą być różne jeżeli przeciwnik Ci ucieka to możesz dać mu wystakowane e. Wtedy Ci nie ucieknie ale dostanie snera który zada mu nawet spory dmg i unieruchomi na jakiś czas. Gdy już wiesz jak zabijać przeciwnika. 

Musisz zastanowić się nad bulidem. Ja polecam 
Tiamat (nie kupuj całej hydry, chyba że chcesz mieć lifesteal) 
Youmuu (chyba tak sie nazywa no ale każdy wie o co kaman)
Butki (Jeżeli masz easy gre kupujesz buty na CD, jeżeli  w enemy team jest dużo cc to merkurki, jeżeli spory ad dmg tabi)
lw (obowiązkowy item do one shot) 
black river, czarny tasak ( zwiększa przebicie daje CD) 
Potem możesz kupić albo trinity, inifnity, bloodtrisher aka krwiopijec zależnie od teamu. Jeżeli w enemy masz olafa to warto kupić bt da Ci dużo lifesteal z hydrą i bd mógł się z nim solować. 

Team fight wygląda prosto, włączasz ulta yuomuu i wbijasz się w enemy adc. Zawsze warto poczekać aż twój team się wbije jako pierwszy i wszyscy użyją CC z enemy, bo wiadomo jesteś full ad 0 tanky możesz zlecieć lajtowo na pare shotów jeżeli nie ogarniesz. Można powiedzieć że bijesz same papiery zaczynając od tych co robią największy dmg. Na końcu tanki.

Przykładowo moje gry. 

75846065841029792259.jpg

Polecam Ci grać z exhoustem na riven, panhtona jeżeli chcesz kogoś szybko zabić. :D z Tp też można ale nie warto za bardzo, chyba że twoj team jest ogarnięty i na bocie da Ci warda w krzakach żebyś się mógł teleportować. Btw na ulcie wbijaj sie tylko z 5 stackami, jeżeli ich nie masz nawet nie włączaj ulta. 

Pozdrawiam. :P

Tu się nie wybiera, hydra na początku to strata 1400g, za co masz brutalizera a efekt taki sam, gdyż 3-4 dorany nadrabiają LS, więc strata kasy.

Nie sądzisz, że lepsze buty mobility w early (bo później idą na sell)? Dzięki mobility i R + Youmuu masz tyle MS, że nikt Ci nie ucieknie, nawet flashem, bo MS po Ultimate jest bardzo duży (~600).

Hmm, Exhaust na Riven/Pantha? Musze przetestować, aczkolwiek moim zdaniem lepiej wyfarmić 2 i od razu: Aa > E > Q > Ign. i fast fb done.

Na ulcie można się też wbić z 2 stackami, żeby zrobić: Q > E > W > Q, też duży burst, ale raczej kogoś kto ma więcej niż pół HP nie zabijemy.

PS. Rengar z teleportem to porażka, nie może dobrze zroamować na bota, bo tp + R? Bez sensu moim zdaniem, nigdy nie grałem Rengarem z tp. Jedyny plus to taki, że masz więcej EXP'a.

PS2. Ładne gierki, jakie elo jeśli można wiedzieć? :)

@Domisiek

Rengar jest bardziej noobski teraz niz przed reworkiem.
Wystarczy nacisnac q i skoczyc na enemy i masz oneshota.

Bez przesady, aż taki dobry nie jest. ;)

Opublikowano

@Renshar ^^ 

Nigdy nie grałem z mobilkami tak jakoś z przyzwyczajenia musze mieć te 40 cd lub chociaż te 20-30 w mid and eraly game. xD Niestety brak runek na cd. 

moje elo lepiej nie pytać. Co prawda dopiero uczę się grać, ogrywać moje contry itd. Niestety ale jestem w elo hell xDD (S5). Co prawda dla mnie to lepiej, uczę się grać, sam wygrywać gry, lub ostro pomagać teamowi. Dla mnie to plus poczuje moc innych postaci przez co będę mógł wykorzystywać to jeżeli wbije większe elo. :D 

Btw mały edit. Jeżeli masz nastakowane q i grasz powiedzmy na typowego papiera z początku gry np riven itd. Dajesz jej exhoust wyskakujesz z krzaczków na nią q+w+e i można powiedzieć że po niej. Nie dość że zmniejszy jej dmg to jeszcze zmniejszy jej armor. Tylko nie ukrywajmy nie może mieć swojej tarczy na e.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...