Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CS:GO - testy zestawów komputerowych. Sprawdź wydajność swojego PC!

piterr3

Twoje ustawienia w CS:GO  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Rozdzielczość którą preferujesz?

• 1280x720 (720p)
      25
    • 1336x768
      5
    • 1440x900
      5
    • 1600x900
      3
    • 1920x1080 (1080p)
      18
  2. 2. Detale które preferujesz?

• Najniższe
      18
    • Niskie
      13
    • Średnie
      12
    • Wysokie bez MSAA/FXAA
      3
    • Wysokie z MSAA/FXAA
      0
    • Najwyższe
      10
  3. 3. Czy grasz z włączoną synchronizacją pionową?

• Tak
      9
    • Nie
      47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was wszystkich,

Od pewnego czasu testuję różne rzeczy związane z komputerami na kanale MoreleTV: https://www.youtube.com/watch?v=ysqNO7wPcTU&list=UUW22uKjws2CyMnlEfIdyvqw
Linkuję do filmu, w którym zająłem się tematyką wydajności w CS:GO. Jako, że grę w CS skończyłem na wersji 1.4/1.6, proszę Was bardzo o wskazówki odnośnie miejsc, w których warto przetestować różne zestawy komputerowe - mapy/tryby/lokacje. Zakładam także ankietę, która odpowie mi pośrednio na istotne z mojego punktu widzenia pytanie: na jakich detalach gra większość userów? Czy są to detale niskie, średnie, czy może wysokie?

Nie traktujcie tego tematu jako reklamy. Przyda mi się Wasza pomoc, w stworzeniu najodpowiedniejszego PC do CS:GO ;)

Opublikowano

No więc tak.

Osobiście gram na 1280x1024 (4:3) na średnich detalach z antyaliasingiem x8.

Dam wyniki moje pc,aby miał Pan jakieś porównanie.

I3-4160,Radeon 7870 2gb oc edition,4gb ram.Od razu powiem,że karta się nudzi przy cs:go : p.

Gram na serwerach 10vs10 (czyli 2x większe obciążenie dla procesora w porównaniu z meczami turniejowymi)

i moje fpsy nie spadają poniżej 120.Ogółem właśnie warto mieć stałe 125fps,ponieważ silnik valve potrzebuje

2x fps dla pełnej płynności.(dodam że mogę bez większych problemów nagrywać w 60fps,a gra utrzymuje się w ponad 90fps)

Mapy na których warto testować PC to np.Dust2,Cache,Inferno,Mirage,Nuke,Train.Czyli mapy na których gracze

najczęściej grają mecze turniejowe.

Niektórzy gracze (przeważnie ci pro) grają na rozdzielczościach mniejszych,niż FHD ponieważ chcą mieć większe modele postaci.

Opublikowano

1440x900 ustawienia ultra all ;) nie bede sie bawic jak gimby w pasze bo on ma niska rozdzielczosc,grafike to ja tez ! mam na mixach ok 200 fps komp wiekszosci gier na ultra/wysokie ciagnie 

Opublikowano

@anonim7777 Ustawienia niskie są nie bez powodu bardzo często używane, lepsza płynność myszki oraj szybsza reakcja i lepsza widocznosć modeli przeciwnika, na ultra prawie się grać nie da, ja ogółem preferuje 1280x960 4:3 Cienie oraz modele wysokie reszta niskie i rozmycie ON

2d6v47n.png

Opublikowano

Do ultra wcale nie trzeba mieć wypasionego PC :D

Bardzo dziękuję wszystkim za głosy i opinie. Czekam na więcej!

Opublikowano

1) Zaznaczyłem 1080p (rozdzielczość monitora), ale gram na 1280×960 (4:3)
2) Detale w FPSie nie są ważna (przynajmniej dla mnie)

3) Nie widze różnicy ja kjest właczony lub wyłaćzony, więć wyłaczony dla większej liczby FPS :P

Fajny film ;d Pozdro ;d

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...