Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupić komputer na części?

MrBrzozowianin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chcę się was zapytać czy opłaca się kupić komputer na części.

Chodzi mi o to czy lepiej kupić wszystko na raz (wszystkie części) czy kupić je w odstępach czasowych.

Np mam teraz kase na karte graficzną to ją kupie, przez ten rok uzbieram na dysk, zasilacz,

Ram, Stację DVD, płytę główną, obudowę a pod koniec 2015 kupię procesor.

Chcę tak zrobić ze względu na brak umiejętności oszczędzania :/

Szczerze to nie dałbym rady uzbierać 2730 zł ;/

A tak z innej beczki.. czy prezentowany tu zestaw jest dobry do gier na parę następnych lat? Link: https://www.youtube.com/watch?v=4UTnpdfFxSg a tutaj koszyk do tego zestawu http://www.morele.net/inventory/info/uqyHBw/

Proszę o szybką odpowiedź i dziękuję za wszystko :)

P.s. Przepraszam jeżeli źle skonstruowałem treść tego pytania ;/ jestem nowy na tej stronie i jest to mój pierwszy temat.

Opublikowano

sam tak robie teraz brakuje mi tylko karty i procka do mojego wymarzonego pc ;D

ale wracając do tematu jest to mniej opłacalnie od kupienia kompa na raz ale wiem że nie każdy może sobie pozwolić na  kupono pc za 3tys na raz 

Pamiętaj zawsze na końcu kupuj karte i procka bo mogą jeszcze stanieć [albo i nie ale to 1 jest bardziej prawdopodobne]

Opublikowano

ja tak kupuje ale maksymalnie sobie dalem na to 3 miesiace.

ale nieoczekiwany zastrzyk gotowki sprawil, ze brakuje mi tylko dysku twardego i na glupie 600zl bede musial czekac do konca marca xF

a jak zaczac mysle ze najlpiej

monitor

obudowa

plyta glowna

zasilacz

ram

procek

grafika

ta kolejnosc chyba jest najlepsza :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...