Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z JAVA

Dexter888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Za każdym razem gdy chce zagrać w minecraft widzę problem "A Java Exception has occurred". Wiem że tego typu tematów było wiele ale nic nie pomaga. oto co próbowałem:

-Reinstall Java

-Instalacja Java SDK

-Reinstall MC

-Reinstall Adobe

-Reinstall sterowników karty graficznej

-Zmiana liczby RAM'u dla Javy

-2 różne launcher'y i jeden ModPack

-Czyszczenie Rejestru

Co najdziwniejsze, gdy pobrałem MinecraftSP.exe, ten zadziałał bez problemu.

Z góry dziekuję za pomoc.

Opublikowano

Upewnij się czy instalujesz domyślną najnowszą Javę pod swój system Windows, to też jest ważne. ;)

Opublikowano

widzę problem z texturą, możliwe że zbyt ciężka na twój komputer czyli jest zbyt szczegółowa i ma zbyt dobrą jakość i po prostu brak pamięci żeby ją utrzymać włączoną brakuje, zmień txt i zobacz ponownie

TEMAT

Opublikowano

jak używasz jakiś textur to w ustawieniach je wyłącz i włącz jedynie default + powyłączaj mody o ile są włączone

Dzięki, po wyłączeniu modów działa. Dziwi mnie że z modami nie działa ale to nie temat na ten post )

Opublikowano

Mody zżerają sporo Ramu i procesora, najwidoczniej brakuje Ci ramu aby uciągnąć aż tyle modów

Mody biorą czasami więcej niż myślisz i zwiększają pobierany ram 2 albo nawet 3x wartości Miecrafta (Mc zużywa ok 700mb ramu a teraz dodaj 1.4gb albo 3.1gb za mody razem masz ok 3.5gb ramu średnio)

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...