Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy można wgrać Metallurgy na Bukkit?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu do rzeczy: Czy jest możliwość wgrania moda Metallurgy na server bukkit MC 1.7.10? Zrobiliśym to już na Forge i działało ok, jednak forge to nie dla nas ( server wolniej chodzi + każdy plugin trzeba wgrywać). Widziałem servery na którym jest juz ten mod, ale nie potrafimy go wgrać na nasz server ( może być nawet z taką opcją , że wszyscy będą musieli zainstalować Metallurgy tak jak to było na Forge.).

Opublikowano

Zainstaluj silnik MPPC+ na nim możesz odpalać mody i pluginy, co do bukkita to nie da się do niego wgrać pluginow

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Czyli na bukkicie nie da rady wgrać Metallurgy? A można przekopiować świat z bukkita na Cauldrona bez większych problemów? I jak z dostępnością pluginów/modów na ten silnik?

Na bukkit ściągaliśmy pluginy z curse.com, czy można na Cauldrona wgrać te same pluginy?

Opublikowano

@hubertman

Nie ma problemu

przekładać mapy

z bukkita na

jakiś inny silnik...

Po prostu przerzucasz save'a

do z taką samą nazwa w podstawie

świat nazywa się "world".

Można to zmienić

w server.properties

albo po prostu dać nazwę

world dla twojego świata.

Pomogłem? Polub to :)

­

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

Pluginy działają tylko po stronie serwera. Mody oraz ich config muszą być takie same na każdym kliencie.

Tutaj masz opisany proces instalacji: http://cauldron.minecraftforge.net/wiki/how-to-install-cauldron/

Pamiętaj, że po zakończonej instalacji musisz zaakceptować eula, edytując plik eula.txt. Jeśli tego nie zrobisz, serwer się nie uruchomi.

Opublikowano

noto ja mówie ze bukkit nie tylko forge np na hostingu nwm czy moge napisac nazwe wiec napisze kawalek ender i tam byl kiedys silnik forge

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...