Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SZUKAM - Dobry, płatny MMORPG !

x1125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wybaczcie za kolejny, wielokrotnie wałkowany temat ale nic nie pasowało w moje kryteria a i pytań mam kilka. 

Szukam dobrego, płatnego ( nie ma znaczenia czy abonament czy B2P ) MMORPG nastawionego na PvE.

Grywam w Diablo od początku istnienia serii aczkolwiek ostatnią częścią jestem znudzony dlatego też szukam nastawionej silnie na grupowe PvE czy to typu dungeonowego czy raidy wszelakiego typu. Grywałem też sporo w Ultime Online ale lekko oldschoolowa grafika mnie obecnie lekko odstręcza.

Co do PvP to nie jestem jakimś wielkim fanem ale muszę przyznać że pogrywając trochę w Neverwintera Online całkiem fajnie to wyglądało w szczególności walki grupowe.

Tak więc ogólny zarys :

- kamera typu izomerycznego hack'n'slash bądź coś a'la Neverwinter Online, 

- duży nacisk na PvE z bardzo mile widzianym modułem LFG,

- gra najlepiej płatna gdyż wg. mnie ciężko zrobić coś na prawdę dobrego bez wkładu finansowego,

- żywa i w miarę 'świeża' społeczność ciężko czasem być jedynym nowym ;),

- dynamiczna  rozgrywka od pierwszego poziomu tak żeby grę można było poczuć od początku a nie dopiero w endgame.

Na zakończenie powiem, że WoW jakoś do mnie nie trafia. Pewnie z powodu grafiki, fanem azjatyckich klimatów też nie jestem ale to w zależności.

PoE - słyszałem że drzewko umiejętności tworzy tą grę niesamowicie trudną i nie ma jakiegoś wielkiego endgame.

Co myślicie o TESO albo o Wildstar ? Jestem w trakcie ściągania TWS bo dostałem guestpassa ale słyszałem że gra jest dosyć martwa.

Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na propozycje ;) !

Opublikowano

Witam,

Wybaczcie za kolejny, wielokrotnie wałkowany temat ale nic nie pasowało w moje kryteria a i pytań mam kilka. 

Szukam dobrego, płatnego ( nie ma znaczenia czy abonament czy B2P ) MMORPG nastawionego na PvE.

Grywam w Diablo od początku istnienia serii aczkolwiek ostatnią częścią jestem znudzony dlatego też szukam nastawionej silnie na grupowe PvE czy to typu dungeonowego czy raidy wszelakiego typu. Grywałem też sporo w Ultime Online ale lekko oldschoolowa grafika mnie obecnie lekko odstręcza.

Co do PvP to nie jestem jakimś wielkim fanem ale muszę przyznać że pogrywając trochę w Neverwintera Online całkiem fajnie to wyglądało w szczególności walki grupowe.

Tak więc ogólny zarys :

- kamera typu izomerycznego hack'n'slash bądź coś a'la Neverwinter Online, 

- duży nacisk na PvE z bardzo mile widzianym modułem LFG,

- gra najlepiej płatna gdyż wg. mnie ciężko zrobić coś na prawdę dobrego bez wkładu finansowego,

- żywa i w miarę 'świeża' społeczność ciężko czasem być jedynym nowym ;),

- dynamiczna  rozgrywka od pierwszego poziomu tak żeby grę można było poczuć od początku a nie dopiero w endgame.

Na zakończenie powiem, że WoW jakoś do mnie nie trafia. Pewnie z powodu grafiki, fanem azjatyckich klimatów też nie jestem ale to w zależności.

PoE - słyszałem że drzewko umiejętności tworzy tą grę niesamowicie trudną i nie ma jakiegoś wielkiego endgame.

Co myślicie o TESO albo o Wildstar ? Jestem w trakcie ściągania TWS bo dostałem guestpassa ale słyszałem że gra jest dosyć martwa.

Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na propozycje ;) !

WildStar umiera (ma 2 serwery EU i 2 US), osobiście nie polecam tej gry, jest fajna z początku, ale później nie zachwyca aż tak bardzo. TESO przechodzi na B2P za ok miesiąc, to chyba za dobrze o grze nie świadczy, jednak gra ciągle się rozwija w bardzo dobrym kierunku. Chodzi ci o TSW? TSW się trzyma dobrze, ma mało graczy ale jest bardzo stabilnie.

Z gier P2P/B2P polecam:

Guild Wars 2 (B2P) - jeden z najlepszych MMO jakiego można teraz dostać, świetne Lore przez co główna ścieżka fabularna jest znakomita i ciągle się rozwija z Living Story. Endgame nie polega na robieniu raidów, więc nie wiem czy ci się spodoba, jednak mamy wielki świat i naprawdę dużo rzeczy do robienia, dungeony, fractrale itp. Grę zdecydowanie polecam jeśli lubisz PvE. Jednak to nie jest to samo co winnych MMO więc może się nie spodobać. Dodam że za niedługo dochodzi dodatek do gry Heart of Thorns, który przyniesie jeszcze więcej contentu.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (P2P) - MMORPG, który stawia na content PvE. Gra jest naprawdę świetna, moim zdaniem PvE jakościowo dorównuje WoW'owi. Bossy potrafią być trudne, i trzeba mieć taktykę. FFXIV rozwija się z każdego patcha na lepsze, jak na razie było kilka głównych updatów i każdy był lepszy od poprzednika. Jest masa contentu więc nie będziesz się nudził, a na wiosnę zawita tu pierwszy dodatek Heavensward, z między innymi 3 nowymi Jobami (klasami) oraz nową rasą.

Epicka zapowiedź:

GW2 i FFXIV ARR to dwa moje ulubione MMORPG, więc trudno mi powiedzieć, która gra jest lepsza, jednak jeśli chodzi ci o typowy Content PvE to zdecydowanie Final Fantasy XIV: A Realm Reborn.

Opublikowano

Ja ci polecam bardzo World Of Warcraft. 

Król MMORPG.

Na drugim miejscu GW2. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

Ja ci polecam bardzo World Of Warcraft. 

Król MMORPG.

Na drugim miejscu GW2. 

Powiedział, że WoW'a nie chcę. Czytasz czasami posty, czy tylko tytuł tematu? W dodatku taka wypowiedź jest śmieszna, WoW nie jest Królem dla tego, że jest najlepszy tylko dla tego, że ma 10 lat i cały czas ma 10 mln graczy. WoW'a może i było warto polecić 5 lat temu, ale na pewno nie teraz, oczywiście jest dobry, jednak gra nie idzie w dobrym kierunku, patch 6.1 nie przyniósł nie przyniesie żadnego znaczącego Contentu, a na następny patch trzeba czekać, pewnie znów liczba subów spadnie. WoW'a będę mógł polecić jak dostanie dodatek, lub nawet Patch, który w końcu coś przyniesie.

Opublikowano

Hmm GW2 i FF obie w dobrych cenach do wyszarpania. FFXIV posiada walki w trybie taktycznym czy jak to to wygląda ? Bo widziałem i tryb swobodny i lanie bossa w jakby standardowym dla FF trybie taktycznym - turowym.

Opublikowano

Powiedział, że WoW'a nie chcę. Czytasz czasami posty, czy tylko tytuł tematu? W dodatku taka wypowiedź jest śmieszna, WoW nie jest Królem dla tego, że jest najlepszy tylko dla tego, że ma 10 lat i cały czas ma 10 mln graczy. WoW'a może i było warto polecić 5 lat temu, ale na pewno nie teraz, oczywiście jest dobry, jednak gra nie idzie w dobrym kierunku, patch 6.1 nie przyniósł nie przyniesie żadnego znaczącego Contentu, a na następny patch trzeba czekać, pewnie znów liczba subów spadnie. WoW'a będę mógł polecić jak dostanie dodatek, lub nawet Patch, który w końcu coś przyniesie.

Ale niech spróbuje pograć w WoWa. Nie byłem przekonany do niego, a teraz nie mogę powiedzieć, że istnieje lepsza produkcja, choć grałem w każde mmorpg. 

WoW niszczy wszystkie tytuły swoim ogromem. Za 30 zł masz starter, który daje ci 1 msc grania i wszystkie dodatki oprócz WoDa. Potem co miesiąc trzeba płacić, lecz warto.

Pograj sobie może w Mu Online lub Cabal Online? 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

W WoW'a grałem jak wyżej pisałem - nie podchodzi mi grafika, spoko mechanika i content może ok ale nadal nie potrafię na to patrzeć, poza tym w WoW'ie tylko endgame, do tego czasu smętne expienie - mimo grania na refferalu. Mu i Cabal są dla mnie za biedne i jakoś do mnie kompletnie nie trafiają.

Opublikowano

Hmm GW2 i FF obie w dobrych cenach do wyszarpania. FFXIV posiada walki w trybie taktycznym czy jak to to wygląda ? Bo widziałem i tryb swobodny i lanie bossa w jakby standardowym dla FF trybie taktycznym - turowym.

Jest to typowy system walki jak w WoW'ie i wielu innych grach MMO. Może widziałeś jakiś dziwny filmik. Dodam że można grać zarówno na kompie jak i PS3/4, lub też padem na kompie.

Opublikowano

Skłaniam się do kupna GW2 bo jakoś grafika mi bardziej podchodzi szkoda tylko że triala ni guest passa nie oferują. 

Aczkolwiek GW2 posiada system B2P - czy i to nie świadczy negatywnie o tej grze ? Jak wygląda napływ nowych graczy, w miarę stabilnie ?

Opublikowano

Skłaniam się do kupna GW2 bo jakoś grafika mi bardziej podchodzi szkoda tylko że triala ni guest passa nie oferują. 

Aczkolwiek GW2 posiada system B2P - czy i to nie świadczy negatywnie o tej grze ? Jak wygląda napływ nowych graczy, w miarę stabilnie ?

Jeśli gra od zawsze jest B2P to o niej źle nie świadczy. Nowych graczy przybywa sporo, jak są jakieś przeceny na GW2 to wręcz pojawia się horda nowych graczy, niedawno była duża przecena i początkowe mapy były zawalone graczami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...