Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Filtrowanie portów w Hosteam.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Co myślicie na temat filtrowania portów na Hosteam'ie ?

Firma chwali się zabezpieczeniami oraz filtracją portów, a tak naprawdę to jest lipa. Dlaczego ?

Zakładam że ktoś z Was ma w Hosteam VPS'a (ponieważ tutaj jest myk).

Porty które Hosteam filtruje na vps'ach kvm to tylko 9987 30033 10011 i podstawowe.

Teamspeak'i które stoją na innych portach są tak naprawdę beż żadnej ochrony.

Czyli tysiące serwerów które można kupować na sloty też są niczym, a piszą im że mają ochronę DDoS.

Chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. Może nie wiem wszystkiego, proszę tylko o kulturalną dyskusję, bez obrażania innych użytkowników.

Opublikowano

osobiscie mialem vps w hosteam i ts stal na innym porcie porty query i transfer tez byly zmienione a ts dalej byl nie do ruszenia wiec nie wiem skad masz takie informacje.

QLFKxFS.png

Opublikowano

Witam, mam pytanie. Co myślicie na temat filtrowania portów na Hosteam'ie ?

Firma chwali się zabezpieczeniami oraz filtracją portów, a tak naprawdę to jest lipa. Dlaczego ?

Zakładam że ktoś z Was ma w Hosteam VPS'a (ponieważ tutaj jest myk).

Porty które Hosteam filtruje na vps'ach kvm to tylko 9987 30033 10011 i podstawowe.

Teamspeak'i które stoją na innych portach są tak naprawdę beż żadnej ochrony.

Czyli tysiące serwerów które można kupować na sloty też są niczym, a piszą im że mają ochronę DDoS.

Chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. Może nie wiem wszystkiego, proszę tylko o kulturalną dyskusję, bez obrażania innych użytkowników.

Pamiętaj, nikt nie wymyślił sposobu na zahamowanie ataku ddos :)

graphic.png

Opublikowano

Niestety ktoś sprawia mi przykrość. Serwer na innym porcie nie ma żadnej ochrony, drugi serwer na domyślnym porcie stoi stabilnie.

Dzieci się bawią w ataki, i nawet im to wychodzi. Niestety drugi TS jest nie funkcjonalny.

HosTeam
Port 99XX nie jest filtrowany.

Pozdrawiam
Opublikowano

Cześć, powiem Ci tak nie ma co się bawić w polskie hostingi, poszukaj czegoś stabilniejszego za taką samą cenę :)

Dzieci zbierają się na 10 slotowym serwerze i atakują Hosteam. Wszystkie polskie serwery 50% packetlostów i padają.

Analizowałem ostatnio inne hostingi, nie z polski. Tylko zastanawiałem się jak to będzie z pingami. Spodziewaj się wiadomości na PW.

Czekam na dalsze Wasze wypowiedzi.

Opublikowano

Dzieci zbierają się na 10 slotowym serwerze i atakują Hosteam. Wszystkie polskie serwery 50% packetlostów i padają.

Analizowałem ostatnio inne hostingi, nie z polski. Tylko zastanawiałem się jak to będzie z pingami. Spodziewaj się wiadomości na PW.

Czekam na dalsze Wasze wypowiedzi.

Atakują ci serwer  ? podaj ip na pw

sygna.png

Opublikowano

Atakują ci serwer  ? podaj ip na pw

Prosiłem o wypowiadanie się na temat, nie widzę potrzeby abym Ci podawał IP B) (dalej, dalej) . Jesteś u mnie na czarnej liście także prosiłbym Cię o nie wypowiadanie się w tym temacie.

Posiada ktoś z Was serwer na innym porcie, i ma jakieś doświadczenia ?

Opublikowano

Skoro to 10 slotowy serwer masz możliwość zmiany portu na inny. Równie dobrze możesz też zadomenować jakiś port aby potem nie podawać po kolei znajomym adresu z portem. Jak za cenę 25zł filtrują domyślny port to czego chcieć więcej ? Jak masz projekty na dużą skalę to polecam zajrzeć do podstrony Filtry sieciowe i zamówić. Ale przed zakupem polecam zgłosić się do obsługi jakiego rzędu ataki idą, jak nie jesteś zainteresowany to wybrać zagraniczną firmę np. hetzner. 

1385681103-U843596.jpg

Opublikowano

Skoro to 10 slotowy serwer masz możliwość zmiany portu na inny. Równie dobrze możesz też zadomenować jakiś port aby potem nie podawać po kolei znajomym adresu z portem. Jak za cenę 25zł filtrują domyślny port to czego chcieć więcej ? Jak masz projekty na dużą skalę to polecam zajrzeć do podstrony Filtry sieciowe i zamówić. Ale przed zakupem polecam zgłosić się do obsługi jakiego rzędu ataki idą, jak nie jesteś zainteresowany to wybrać zagraniczną firmę np. hetzner. 

Ja mam normalny serwer VPS na Hosteam oraz płatną licencję ts3. 

Wspomniany tutaj serwer 10 slotowy to jest serwer na którym byli zebrani wszyscy którzy ddosowali hosteam (więc padały ts'y)  :) Ale to nie ważne. (więc źle mnie zrozumiałeś)

VPS kvm nie da się filtrować innych portów, taką dostałem odpowiedź, wszystkie porty są tylko filtrowane na dedykach.

(świetna informacja dla dzieci którzy się bawią w ddosy ts'ów)

Powiedzieli że za pare miesięcy będzie można zakupić filtrację na dany port... Brać kasę.. Może się kiedyś skuszę ale powiedzieli że to kwestia długiego czasu.

Może coś pokombinuję z zagranicznymi firmami. Dzięki za udzielenie się w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...