Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kamera wifi IP .

p3nisaider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję jakiejś kamery bezprzewodowej IP.

I takie pytanko, czy będzie dało się połączyć ją z routerem bezprzewodowym ?

zy95qg.png

Opublikowano

Jak chcesz kamere wifi to co za problem połączyć z ruterem :P

Do jakiej sumy?

Jeżeli masz adres prywatny a nie publiczny to nie zobaczysz obrazu z tej kamery z poza sieci lokalnej.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Jak chcesz kamere wifi to co za problem połączyć z ruterem :P

Do jakiej sumy?

Jeżeli masz adres prywatny a nie publiczny to nie zobaczysz obrazu z tej kamery z poza sieci lokalnej.

Tylko właśnie nigdy tego nie robiłem i nie wiem do końca jak to działa :D

Tak do 400zł, linki allegro itp.

W sensie jak adres prywatny? 

zy95qg.png

Opublikowano

Adres prywatny, czyli brak możliwości połączenia się z urządzeniami w sieci domowej z zewnątrz.

Praktycznie każdy internet mobilny ma adres prywatny.

Jak masz jednak adres publiczny to musisz utworzyć na ruterze serwer wirtualny lub port forwarding lub dmz na ip tej kamery.

Jakieś wymagania co do kamery?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Adres prywatny, czyli brak możliwości połączenia się z urządzeniami w sieci domowej z zewnątrz.

Praktycznie każdy internet mobilny ma adres prywatny.

Jak masz jednak adres publiczny to musisz utworzyć na ruterze serwer wirtualny lub port forwarding lub dmz na ip tej kamery.

Jakieś wymagania co do kamery?

No ale jak tak mówisz że internet mobilny ma prywatny adres to nie mogę mieć kamerki :/

W sumie to jak to sprawdzić ?

zy95qg.png

Opublikowano

Internet mobilny może mieć adres prywatny ale jak dopłacisz, jesteś firmą lub uda Ci się przekonać konsultanta, że go potrzebujesz (darmowy w LTE)

tu przykład dla orange

http://iknowsomething.com/orange-lte-publiczny-adres-ip/comment-page-1/

A patrz co znalazłem, przeczytaj opis

http://allegro.pl/kamera-ip-obrotowa-hd-720p-bez-publ-ip-p2p-onvif-i5066254564.html

W PEŁNI DARMOWY DDNS - idealne rozwązanie dla zmiennych IP Neostrada/Netia/Dialog itp.

(bez rejestracji: masz kamerę = masz DDNS)

Funkcja P2P pozwala na uzyskanie obrazu bez konieczności konfiguracji routera nawet na Internecie bez publicznego adresu IP np. Cyfrowy Polsat, Plus, Orange, T-Mobile, Play, Heyah, Internet radiowy, osiedlowy itp.

Co o tym sądzisz?

Tak w ogóle to mam LTE z plusa

zy95qg.png

Opublikowano

Czyli wystarczy że, a no właśnie. Nie mam pojęcia jak podłączyć tą kamerę bezprzewodowo.

Jest na niej jakiś przycisk czy coś ? I potem wchodzę na stronę logowania routera samsunga? Coś takiego ? :P

i czyli jak to p2p działa, to znaczy że będę mógł oglądać obraz skąd chcę ?

zy95qg.png

Opublikowano

Ogólnie ostatnio miałem zamiar też zakupić kamerę ip, była promocja u mnie w Aldi  60Euro, kamera IP która działała na zasadzie portu i strony internetowej, aby wejść na nią i nią obracać lub oglądać trzeba było się zalogować na aplikacje android lub strone internetową.

Maginon-IP-Kamera.jpg

Opublikowano

Ogólnie ostatnio miałem zamiar też zakupić kamerę ip, była promocja u mnie w Aldi  60Euro, kamera IP która działała na zasadzie portu i strony internetowej, aby wejść na nią i nią obracać lub oglądać trzeba było się zalogować na aplikacje android lub strone internetową.

Maginon-IP-Kamera.jpg

o kurde po Niemiecku ^^

ja wiem wiem, tylko jak podłączyć kamerę WIFI do sieci ? :P

zy95qg.png

Opublikowano

kamerę bez problemu podłączy do każdego routera , od tego są redirekty czy inne ustawienia routera np strefa zdemilitaryzowana DMZ, czasem specjalne ustawienie dla kamer albo modemów telefonicznych 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

kamerę bez problemu podłączy do każdego routera , od tego są redirekty czy inne ustawienia routera np strefa zdemilitaryzowana DMZ, czasem specjalne ustawienie dla kamer albo modemów telefonicznych 

Robem czekałem na Ciebie :D

zy95qg.png

Opublikowano

nie trzeba było czekać tylko zaglądnąć do manualu kamery, jest na stronie producenta jeśli jeszcze nie kupiłeś

no i manual routera też by sie przydał by zapoznać się z opcjami 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie trzeba było czekać tylko zaglądnąć do manualu kamery, jest na stronie producenta jeśli jeszcze nie kupiłeś

no i manual routera też by sie przydał by zapoznać się z opcjami 

Wykorzystałem lubię to na dziś, już Ci  nie dam :<

Kamerę zamówiłem, pewnie będzie we wtorek/środę.

Do routera mobilnego jak patrzyłem to tam nic nie ma w instrukcji ^^

zy95qg.png

Opublikowano

Wykorzystałem lubię to na dziś, już Ci  nie dam :<

Kamerę zamówiłem, pewnie będzie we wtorek/środę.

Do routera mobilnego jak patrzyłem to tam nic nie ma w instrukcji ^^

co to za ruter? 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nie obawiaj się co do konfiguracji kamery, produkt musi być tak uproszczony aby zwykły " pan Mietek " mógł sobie z nim poradzić, nie każdy jest informatykiem, instalacja krok po kroku zapewne poprowadzi cię do pomyślnego zainstalowania produktu, zapewne produkt posiada instrukcje obsługi co upraszcza wszelkie problemy związane z produktem, również jest zapewne infolinia która również pomoże ci w rozwiązaniu jakiegokolwiek problemu :)

Opublikowano

Nie obawiaj się co do konfiguracji kamery, produkt musi być tak uproszczony aby zwykły " pan Mietek " mógł sobie z nim poradzić, nie każdy jest informatykiem, instalacja krok po kroku zapewne poprowadzi cię do pomyślnego zainstalowania produktu, zapewne produkt posiada instrukcje obsługi co upraszcza wszelkie problemy związane z produktem, również jest zapewne infolinia która również pomoże ci w rozwiązaniu jakiegokolwiek problemu :)

Dzięki :)

zy95qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...