Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z league of legends od około 7 miesięcy

pridemaste

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie obijając w bawełnę od razu przejdę do sedna sprawy.

Mam dosyć poważny problem z league of legends.

Problem z pingiem.Ping skacze co około 30s-10m do około 15k-25k.

Co może być tego problemem? Fps waha się od 150 do 220 w zależności co mam na ekranie.

Co już próbowałęm robić w tej sprawie:

-całkowita anihilacja lol'a z komputera[rejestr tez]

-usunięcię PMB

-Zmiana dostawcy usług internetowych -z Multimedi [nie pamiętam dokładnie ~25MB]  potem się przeniosłem na internet z play 25GB a teraz mam internet z Matcomu 1mb-na wszystkich tych internetach miałęm lagi.

-Zmiania miasta-sprawdzałęm u Mamy w domu -internet Vectra 8mb-nadal lagi

-Zmiana laptopa z Acer 8520G[dokładnie nie pamiętam pwenie całkowicie pokręciłem itp.] na Asus F550L[fabrycznie nowy] -nadal lagi

-Używałem WTFast zmieniałęm proxy itp.

-Skanowanie komputera avastem combofixem antymalwarem ccleaner odkurzacz

Dodatkowe informacje:

-Późną nocą[2-9 rano] nie występują lagi.

-Gram od tego czasu około 2~10gier na miesiąc w by sprawdzić czy wszystko wróciło do normy.O dziwo zauważyłem że w 80% przypadków pierwsza gra nawet w godzinie 19-20 chodzi idealnie płynnie.

-inne gry MMO czyli : WOT Warframe Tibia Mu online Metin2 oraz kilka prywatów a także cs 1.6 Działają bez większych problemów-lag się zdarzy ale co około 1~2 godziny na około 2 sekundy .

-Grając z bratem gdy dostawałęm laga nie przerywało mi to rozmowy na skype-nadal ja byłęm słyszany i nadal słyszałęm idealnie nawet gdy w grze występował ATTEMPTING TO RECCONECT.

Jakieś sugestie w czym może leżeć problem? Może to zakres IP czy coś w tym stylu który ma utrudniany dostęp-na przykład w Tibi w grudniu pojawaiły się lagi na około 30 minut po czym mi lagi znikały a dostawał je ktoś z gildi na podobny okres czasu-widać że wina serwera lub coś w tym problemie z ip.

-Dodam żę lag nie występuje od razu po połączeniu się na SR tylko po około 10~13 minucie gry

Opublikowano

Internet był podłączany pod kabel i z powietrza

-Nie sądzę bym tracił pakiety na 2 różnych laptopach i kilku innych dostawców internetowych-pozatym straty pakietów uniemożliwałyby mi grę w inne gry MMo prawda?

Opublikowano

Internet był podłączany pod kabel i z powietrza

-Nie sądzę bym tracił pakiety na 2 różnych laptopach i kilku innych dostawców internetowych-pozatym straty pakietów uniemożliwałyby mi grę w inne gry MMo prawda?

A jak grasz, to nikt nie korzysta w tym momencie z internetu?

Opublikowano

Może telefon podłączony pod wifi, dostajesz jakieś powiadomienia z gier, jakieś snapy, to może być to, lub ci się aktualizuje coś na fonie xD

Opublikowano

Nikt w tym czasie nie korzysta z internetu.

Nie posiadam telefony z androidem więce nie mam tych problemów.

Dodam że lagi występują dopiero PO 10 minuie w grze o każdej porze i trzymają się ciągle na dość wysokim poziome a co zabawniejsze-Wyszedłem z jednej gry bo miałęm lagi wbiłęm na drugie konto i znowu bez lagów do 10 minuty !

Testowałem ping w  konsoli około 50 razy pingując różne strony i straty pakietó ciągle pokazywały 0 %.[Przykład ping www.wp.pl etc.]

Internet z play z którego mogę korzystać jest internetem z modemu który podpinam prosto do USB i wtedy mam 100% pewność że tylko ja korzystam wtedy z internetu a nadal występuje podobne zjawisko-lagi po 10 minucie w grze w każdej praktycznie rundzie .

Opublikowano

Wyłącz antywirusa, czasami skanuje pliki zanim je odbierzesz (gra) i może przeciągać i stąd ten ping.

Co do fps włącz synchronizacje pionową i masz stałe 60. jak Ci skacze z 150 do 220 to są lagi graficzne(opóźnienia)

Opublikowano

Antywirus i zapora wylaczone jak i wlaczone nic nie zmienily-akurat ja mam lagi przez ping i nie mam z jakiej przyczyny-probowalem tez na stalych 60 fps i nic se nie zmienilo-opcje graficzne najlepsze i najgorsze tak samo itp. dzwiek wyloczony tez bez zmian

Pomocnik
Opublikowano

Powody:

1.Slabe lacze

2. Ataki ddos

3. Problem z clientem

4,Skontaktuj sie z operatorem sieci

"Powód - skontaktuj się z operatorem sieci"   WTF ?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!??!?!?!?!

@topic

Hmm, może coś z Twoim komputerem jest nie tak. Może zdarzają się jakieś lagi w kompie i Ci skacze tak ping, skoro mówisz, że z internetem itp. wszystko okej. Sprawdź to.

Opublikowano

"Powód - skontaktuj się z operatorem sieci"   WTF ?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!??!?!?!?!

Nic tutaj dziwnego do zrozumienia nie ma... Może skontaktować się ze swoim dostawcą internetu i dowiedzieć się czy w jego okolicy są jakieś problemy z internetem, może akurat w jego obrębie jest gorszy zasięg. 

Pomocnik
Opublikowano

Nic tutaj dziwnego do zrozumienia nie ma... Może skontaktować się ze swoim dostawcą internetu i dowiedzieć się czy w jego okolicy są jakieś problemy z internetem, może akurat w jego obrębie jest gorszy zasięg.

A Ty jak zwykle nie przeczytasz a już piszesz. Nie mam ochoty Ci tłumaczyć o co chodzi. Z resztą wiem co chciał przez to powiedzieć, lecz nie właściwie to ujął. Co do gorszego zasięgu, g****o prawda bo skoro w innych grach w jakie gra nie ma problemów z pingiem to jak włącza lola to mu dostawcy na złość robią ;_; ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...