Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dalezego tna mi sie gry na pozornie mocnym kompie

Zontus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w tytule

specyfikacja kompa

- płyta głowna gigabyte 990 AX UD3

- grafika : ge force 630 gt

- procesor: AMD fx 6100

- 8 GB ramu

- win 7 x64 (originał)

- zasilacz 630 w

mówie o grach tj

Far cry 3

dead island ,

nawet scina mi sie stare bad mojo które ma tak niskie wymaganie ze jeszcze troche i pegazus by ja pociagnał

na nowsze gry naraze mie nie stac

Opublikowano

Jeszcze byś zasilacz podał (model), bo panowie tu karty wypisują a jak masz zasilacz z czarnej listy to ci się grafika może spalić zaraz po podłączeniu

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

to mnie ie zadowala, zainstalowałem poprzedniczke, gt 430

i teraz mi normalnie chodzi

co ciekawe ciagnie nawet far cry 4. ale niestety tylko na średnich

to co mi podesłałes niewiele sie różni od 430 ale thx

Opublikowano

GT430 to starsza i slabsza karta od GT630. Skoro na GT430 dzialaja (zapewne na niskich) to prawdopodobnie wina byly sterowniki. Karta gt630 nie powala osiagami, ale spokojnie do niskich starczy w wiekszosci gier... radze sprobowac z powrotem zainstalowac gt630 i sciagnac najnowsze sterowniki, jesli to nie pomoze to kilka innych, starszych wersji sterownikow. Karty podane ZNACZNIE roznia sie od gt630. Mysle ze warto zmienic ta karte, bo jednak reszta komputera niei jest az tak slaba... jednak przed tym podaj model zasilacza (sciagasz bok obudowy i masz napis np. modecom czy corsair). Podejrzewam, ze jest bo bequiet pure power lub zasilacz mniej znanej marki, prawdopodobnie nie nadajacy sie do bezpiecznego zasilania komputera.  Teoretycznie wina moze byc w zasilaczu, ale jednak mysle, ze 15W nie przeciazyloby go (50w vs 65w). Mozliwe, ze do GT630 nie podlaczyles dodatkowego zasilania w porcie karty graficznej, i przez to nie jest dostarczana odpowiednia moc.

Jesli zasilacz jest dobry to polecam kupic np. ta karte graficzna:

http://allegro.pl/sapphire-hd-6970-2gb-gddr5-i5115113164.html

za 320zł.

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

bequiet pure power 630W

zaś co do GT 630 to nie mam w karcie gniazda do dodatkowego zasilania, fabrycznie nie wbudowane

jak wspomniales gt 430 jest słabsza od gt 630 ale na tej pierwszej far cry 3 idzie mi na najwyzszych ustawieniach a Far Cry 4 na srednich

natomiast gt 630 fc3 ledwo ciagnie na srednich a fc4 wogóle nie uciagnie nawet na najnizszych

uprzedzajac wasze stwierdzenia nie popiepszyłem mumerków

gt 430 jest u mnie mocniejsza od gt 630 

Opublikowano

630 jest pod kazdym wzgledem lepsza jesli chodzi o wydajnosc, jak wyzej pewnie problemem byly sterowniki

zreszta nie sadze by ci fc4 na srednich w stabilnych nawet 40 fps chodzi

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...