Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

60 fps czy 200?

Kerri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W lola zawsze gralem na synchronizacji pionowej (mialem stale 60 klatek) gdy ją wyłaczylem mam od 110 do 230 .

Jakie są minusy tylu fps'ow?  chodzi o ciągłe zmnienianie sie klatek? 

Opublikowano

Nie wyczujesz różnicy, bo twój monitor nawet nie wyświetli tyle FPS. Ale wiadomo, że lepiej mieć te 100+ FPS niż 60, bo tu np. widać małą różnicę w płynności gry. ;)

Opublikowano

­

Nie wyczujesz różnicy, bo twój monitor nawet nie wyświetli tyle FPS. Ale wiadomo, że lepiej mieć te 100+ FPS niż 60, bo tu np. widać małą różnicę w płynności gry. ;)

Powyżej 57 klatek na sekundę nie ma różnicy, jeśli chodzi o płynność gry.

/Temat

Nie wiem, czy są to minusy. Ustaw sobie na 80 max. liczbę FPS'ów. Gra będzie bardzo płynna, a spadków i różnicy w FPS'ach nie będzie. Sam mam ustawione na 60 stałe.

Opublikowano

nawet nie wiesz jaki ma monitor

wszystko zalezy JAKI masz monitor, jaka czestotliwosc odswierzania ogarnia, zreszta nie ma zadnych skutkow ubocznych jak ci tak skacza fpsy, dopoki nie beda skakac na poziom mniejsyz niz 60 fps

­

Opublikowano

nawet nie wiesz jaki ma monitor

wszystko zalezy JAKI masz monitor, jaka czestotliwosc odswierzania ogarnia, zreszta nie ma zadnych skutkow ubocznych jak ci tak skacza fpsy, dopoki nie beda skakac na poziom mniejsyz niz 60 fps

Gdy mu skaczą klatki z 200 do 100 to będzie miał małe graficzne opóźnienia = niekomfortowa gra ; )  Chyba o tym nie wiesz to się nie wypowiadaj

Najlepiej stałe 60fps. Jak kolega pisał powyżej 57fps nie ma różnicy. A ludzkie oko i tak widzi 30fps ;) jak chcesz "sztuczną płynność" to polecam to 60fps.

Budowniczy
Opublikowano

Nie ma żadnych minusów jak dla mnie mi skacze w podobnych ilościach i dobrze się gra od kiedy nie gram na sharpie z sharpem spadało nawet do 40 :D ale bez tego sharpa to płynniej i to owiele graj jak chcesz i jak Ci wygodnie :]

Opublikowano

Widać różnicę w c**j już przy 5 mniej klatkach. Zależy jaki masz monitor:

- 60Hz - więcej niż 60 klatek i tak ci monitor nie wyświetli

- 120,144Hz - nieograniczoną liczbę klatek.

Jeżeli masz 1 opcję i przy ograniczeniu 60 klatkowym masz spadki nawet do np. 55 to ustawiłbym nieograniczone.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...