Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno monitora - max. 400 zł

S0L1D3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mój sprzęt:

Procesor - i5 4590 (4x3.3Ghz),

Karta Graficzna - GTX 750 Ti 2 GB,

8Gb RAM.

Przedział cenowy: 400 zł.

Chciałbym kupić monitor przynajmniej 22'' (calowy), a mój wybór padł na ten:

http://allegro.pl/monitor-23-led-full-hd-hdmi-dvi-vga-2ms-365zl-i5099278453.html

Oczywiście, nie jestem pewien swojego wyboru dlatego pytam was, czy jest on dobry?

PS: Gdybyście już szukali lepszych to prosiłbym o monitor z okablowaniem!

Pozdrawiam i dziękuję,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

To jakieś jaja są? Monitor z Mediona? :D

A, Ty tak na serio z tym, ta? To nie, to nie jest dobry wybór. Kur*a, to jest bardzo zły wybór.

Opcja pierwsza, dorzuć 70 zł i kup bardzo sensownego LG na matrycy IPS (!):

http://www.morele.net/monitor-lg-22mp55-22mp55hq-p-621596/

Jak coś tańszego (410 zł), to tylko i wyłącznie ten BenQ:

http://www.morele.net/monitor-benq-gw2265m-603674/

Nie bierz tego Mediona broń Boże, to jest tragedia. Brzydkie, tragicznej jakości. Fu.

Co do okablowania - nie wiem co rozumiesz przez pojęcie okablowanie. Wystarczy kabel HDMI/DVI, a jeden z tych każdy w domu ma (choćby ze starego monitora/telewizora).

5465845486.png

Opublikowano

Cześć! :D

Nie znam się na tych firmach - dla mnie monitor to monitor. Zresztą na zdjęciach nie wygląda jak mówisz. Ma być nowy itp

Po prostu chciałbym kupić monitor.

I pisałem, że maksymalnie chcę przeznaczyć 400zł oraz ma to być minimum 22 calowy.

Niestety nie mogę więcej przeznaczyć, a kabel wolałbym kupić w zestawie ponieważ wszystkie jakie mam w domu są używanie i nie mogę ich wziąść.

Dodam, iż to może być i LCD i LED :)

//EDIT

A może ten?

http://allegro.pl/monitor-samsung-px2370-zasilacz-i5101770487.html

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Siema! :D

@pajeczek

O tym, czy jest gwarancja najczęściej pisze na aukcjach.

A teraz pytania:

1. Czy 21.5 cala, a 22 cale to duża różnica? (Nie wiem, w rozdzielczości albo coś?)

2. Na Allegro nie wszystkie monitory to chłam, prawda? (Pytam, bo kuzyn ponoć kupił za 350zł i sprawuje się świetnie)

3. Jest szansa na 23 calowy w podobnej cenie? (Już może być bez kabli, może dorobie na nie później..)

No i podnawiam pytanie:

Czy ten monitor nie byłby dobry?

http://allegro.pl/monitor-samsung-px2370-zasilacz-i5101770487.html

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

­

Siema! :D

@pajeczek

O tym, czy jest gwarancja najczęściej pisze na aukcjach.

A teraz pytania:

1. Czy 21.5 cala, a 22 cale to duża różnica? (Nie wiem, w rozdzielczości albo coś?)

2. Na Allegro nie wszystkie monitory to chłam, prawda? (Pytam, bo kuzyn ponoć kupił za 350zł i sprawuje się świetnie)

3. Jest szansa na 23 calowy w podobnej cenie? (Już może być bez kabli, może dorobie na nie później..)

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Nie umiesz dozbierać/poprosić rodziców/psa/babcię o dodatkowe 30 zł na kabel i porządniejszy monitor razy dziesięć od tych, które Ty podajesz? ;)

Monitor nie jest równy monitorowi. Tak jak przy butach - możesz kupić na targu za 30 zł trampki, które się rozpierdolą po 3 dniach i porządne, markowe buty za 300 zł, w których będziesz śmigał pół swojego życia. 

Co do pytań:

1. Nie, bardzo mała różnica. Rozdzielczość jest zazwyczaj identyczna.

2. Zależy co rozumiesz przez pojęcie świetnie. Ja pracuję przy komputerze i gapię się w monitory (bo mam nie jeden) przez 6-7 godzin dziennie, dlatego muszę mieć minimum rozdzielczość 1920x1080, świetne odwzorowanie kolorów i matryca, która nie męczy mi oczu.

3. Już odpowiedziałem, jak nikt Ci nie może pożyczyć tych zakichanych 3 dyszek, to daj numer konta - podeślę Ci i przynajmniej nie kupisz gówna.

5465845486.png

Opublikowano

Siema!

@Risen.

No to 450zł w zajebistych porywach do 500zł.

Do 500zł da się wykombinować 23 cale z kabelkami? :)

PS: Nie jestem człowiekiem rozrzutnym, raczej skąpym. Jak mam to wolałbym nadal mieć.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Witam!

@pajeczek

Kupuje! :)

Tyle, że muszę dopłacić 16zł za kabelek HDMI, ale co tam.

Cześć!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...