Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung Galaxy Note n7000 - Pamięć Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem Samsunga Galaxy Note n7000, moim problemem jest fakt iż zużywa on 750/836mb pamięci ram, czyli wolnej pamięci praktycznie nie zostaje a telefon potrafi się zawieszać, bądź aplikacje wczytują się bardzo długo o ile się wczytują, nie wiem czy na starszej wersji Androida ten problem również występował, ponieważ zakupiłem urządzenie z fabrycznym 4.1.2. Chętnie zaczerpnę informacji może od innych użytkowników tych telefonów bądź osób które mogą mieć pojęcie co zrobić.

Dodam również na końcu, iż wszystkie fabryczne aplikacje które są mi zbędne, i jedynie zaśmiecają telefon, zostały wyłączone.

Jeżeli będziecie potrzebować jakiś szczegółowych informacji proszę śmiało pytać.

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi oraz porady.

Opublikowano

Urok TouchWiza. Musiałbyś wgrać inny system lub zrootować, usunąć apki systemowe i zająć się optymalizacją, nic więcej nie zrobisz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Tak, to jest po prostu wina nakładki od Samsunga która zjada bardzo dużo zasobów.

Opublikowano

Dobrze dziękuję w takim razie za odpowiedź oraz informację, nie zostaję mi nic innego jak sie męczyć z uwagi iż posiadam nowego Note.

A czy jest jeszcze ewentualna możliwość cofnięcia wersji androida z 4.1.2 na 2.3.6 bez utraty gwarancji ?

Opublikowano

Refresh

Ilu letnią ty masz tą gwarancję? xD

Wgrywasz softa z samsung-updates i po modyfikacjach śladu praktycznie brak.

Android ma tą ciekawą funkcję, że przy włączeniu bardziej zasobożernej gry/aplikacji zwalnia trochę pamięci RAM specjalnie dla niej. Przynajmniej jest tak w Samsungach, nie jestem pewien co do reszty. A touchwiza nie usuwaj, póki nie spowalnia fona.

Tak, to jest po prostu wina nakładki od Samsunga która zjada bardzo dużo zasobów.

Przestań wprowadzać w błąd. Samsung bez problemowo przyjmuje na gwarancję zmodyfikowane urządzenia. #potwierdzone #info

Opublikowano

Gwarancji na telefon mam 24 miesiące, telefon jest zupełnie nowy lecz z androidem który się do niego nie nadaje. Jestem zielony w temacie dlatego nie wiem jak to jest ze wszelkimi modyfikacjami. Czytalem ze najlepszy jest do niego android 2.3.6. Wiec moje pytanie brzmi jak można o ile można zrobić downgrade na niższa wersje ? Oczywiście oficjalna.

Opublikowano

Ilu letnią ty masz tą gwarancję? xD

Wgrywasz softa z samsung-updates i po modyfikacjach śladu praktycznie brak.

Android ma tą ciekawą funkcję, że przy włączeniu bardziej zasobożernej gry/aplikacji zwalnia trochę pamięci RAM specjalnie dla niej. Przynajmniej jest tak w Samsungach, nie jestem pewien co do reszty. A touchwiza nie usuwaj, póki nie spowalnia fona.

Przestań wprowadzać w błąd. Samsung bez problemowo przyjmuje na gwarancję zmodyfikowane urządzenia. #potwierdzone #info

Sam przestań wprowadzać w błąd. Co się to pojawiasz to masz coraz więcej mądrości do ukazania. Samsung nie przyjmie zmodyfikowanego urządzenia, chyba że go przywrócisz do stanu fabrycznego lub trafisz na miłego pracownika, który wie jaka jest sytuacja. A czemu nie przyjmie? Bo JEST to złamanie zasad uznania gwarancji, przeczytaj sobie informacje na karcie gwarancyjnej.

Opublikowano

Gwarancji na telefon mam 24 miesiące, telefon jest zupełnie nowy lecz z androidem który się do niego nie nadaje. Jestem zielony w temacie dlatego nie wiem jak to jest ze wszelkimi modyfikacjami. Czytalem ze najlepszy jest do niego android 2.3.6. Wiec moje pytanie brzmi jak można o ile można zrobić downgrade na niższa wersje ? Oczywiście oficjalna.

Jak już pisałem, wgrywasz oprogramowanie z samsung-updates odinem.

Sam przestań wprowadzać w błąd. Co się to pojawiasz to masz coraz więcej mądrości do ukazania. Samsung nie przyjmie zmodyfikowanego urządzenia, chyba że go przywrócisz do stanu fabrycznego lub trafisz na miłego pracownika, który wie jaka jest sytuacja. A czemu nie przyjmie? Bo JEST to złamanie zasad uznania gwarancji, przeczytaj sobie informacje na karcie gwarancyjnej.

Dokładnie, tak jak piszesz :)

Opublikowano

Poradziłem sobie już z wgraniem oprogramowania. Dziękuję wszystkim za swoje wypowiedzi.

Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...