Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dungeon - Strażnica Nemere(Mapa, Ikony, Moby, Regeny, Quest)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wzorowałem się Strażnicą z globalnego Metina. Dungeon jest napisany w najprostszej postaci, jednym się przyda drugim nie.

QUEST NIE BYŁ TESTOWANY, W RAZIE PROBLEMÓW PISAĆ W TEMACIE.

Download(quest, mapa_client, mob_client, regeny):

https://www.mediafire.com/?gw2o1gqdcgw1k9y

Download(mob_server, mapa_server):

https://www.mediafire.com/?25qgcskmxu584yx 

Skan(quest, mapa_client, mob_client, regeny):

https://www.virustotal.com/pl/file/e10085ffdb102a67a4d6b0dd35951d01807080b85198c25739799d29cd09e5d1/analysis/1424292893/

Skan(mob_server, mapa_server):

https://www.virustotal.com/pl/file/e66b8ac3c366e44d75694be734c4b4a85a91d66de8a914ab134dc78d4a382c64/analysis/1424296888/
Opublikowano

Masz może mapę na server ? + wpisy do mob_proto tych mobków

@L E N Y mam, zaraz dodam link do tematu

Przestańcie używać timerów w dungeonach, od tego są timery serwerowe.

@Endymion_ quest działać, działa, jak ktoś będzie chciał to sobie zmieni, timer zwykły nic takiego złego w dungeonie nie robi

no nic, jak ktoś chce sobie to poprawić to tu przykład, bez tego get_server_timer z tego co wiem to kanał rozpiernicza

server_timer('godzina', 60*60, get_server_timer_arg())
when godzina.server_timer begin
Opublikowano

Timerów zwykłych nie stosuje się w dungeonach, bo gdy osoba która odpali timer się wyloguje/wywali ją to masz po timerze.

@Endymion_ fakt, zapomniałem

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko do clienta nie dałeś tych mobów. Z tego co widzę to mamy tutaj tylko 3 NPC a żadnych folderów fire_man / fire_king nie mam w tej paczce więc nwm czy masz to .. ?

@ Ok już sb poradziłem ale na przyszłość mógł byś dawać całą paczkę bo dałeś wpisy do mob_proto a nie każdy ma w swoim cliencie te mobki ; ) /Musiałem skorzystać z sąsiednich for mmo

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko do clienta nie dałeś tych mobów. Z tego co widzę to mamy tutaj tylko 3 NPC a żadnych folderów fire_man / fire_king nie mam w tej paczce więc nwm czy masz to .. ?

@ Ok już sb poradziłem ale na przyszłość mógł byś dawać całą paczkę bo dałeś wpisy do mob_proto a nie każdy ma w swoim cliencie te mobki ; ) /Musiałem skorzystać z sąsiednich for mmo

te moby znajdują się już chyba w każdym cliencie, no ale jeżeli trzeba to dodam moby do linku

@@

Link z mobami dodany

Opublikowano

te moby znajdują się już chyba w każdym cliencie, no ale jeżeli trzeba to dodam moby do linku

@@

Link z mobami dodany

Na dodatek trochę dziwnie ten quest zbudowany. Inne wpisy dałeś do mob_proto + inne są w quescie i jeszcze w regenach. Pomieszane wszystko + Mapa u mnie zbugowana ale spróbuję znaleźć tą oryginalną

Opublikowano

Na dodatek trochę dziwnie ten quest zbudowany. Inne wpisy dałeś do mob_proto + inne są w quescie i jeszcze w regenach. Pomieszane wszystko + Mapa u mnie zbugowana ale spróbuję znaleźć tą oryginalną

quest jak quest, a mob_proto to sobie dorób masz prawie wszystko na tacy

Opublikowano

Zbugowana tekstury są zjebane. ;)

twój Nick mówi jakie masz umiejętności i co wnosisz sobą w ten temat, jeżeli nawet tekstur nie potrafisz dodać, to są z tego co się orientuję tematy na forum.

Opublikowano

w sumie kolega Asfen dobrze mówi ta mapa jest zbugowana i nie chodzi o tekstury podłoża czy o czym tam mówisz. Dołaczę później ss

że się buguje to jest wina wasza, ponieważ albo kordy wam się powtarzają lub źle wrzucacie.

Opublikowano

W treści questa jest napisane ,że w PT musi być ninja i szaman . Nigdzie nie mam warunku który by to sprawdzał czyli mogę w PT mieć samych wojowników :) W dalszej części questu piszesz ,że pieczęć może otworzyć tylko ninja również nie ma warunku który to sprawdza, a więc mogę otworzyć jaką postacią chcę :) 

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

W treści questa jest napisane ,że w PT musi być ninja i szaman . Nigdzie nie mam warunku który by to sprawdzał czyli mogę w PT mieć samych wojowników :) W dalszej części questu piszesz ,że pieczęć może otworzyć tylko ninja również nie ma warunku który to sprawdza, a więc mogę otworzyć jaką postacią chcę :)

geniuszu, taki warunek ustawia się w item_proto pod przedmiot, nie masz ninji nie przejdziesz przez jakiś tam poziom dungu, a jeżeli chcesz warunek w dungu to jest 5 sekund

Opublikowano

jezu chciałbyś gotowca na tacy? Trzeba sobie radzić samemu.

Dungeon spoko.

01253622875045164679.jpg

Uwaga na bandziorów z internetu. 12 latkowie zaczęli prężnie szerzyć i wzmacniać swoje szeregi.

Opublikowano

jezu chciałbyś gotowca na tacy? Trzeba sobie radzić samemu.

Dungeon spoko.

Dungeon ciekawy i z pewnością bym wykorzystał, + za wstawkę

kurcze cannzas hejt już on? :P nie udawaj, że sam radzisz sobie tak ze wszystkim. Napisał małą uwagę na przyszłość i to tyle, napisał to by ułatwiło sprawę. Sam jestem za tym że gdy się coś dodaje to najlepiej żeby dać całą paczkę - to co się ma. Zrobił ci krzywdę swoją uwagą na przyszłość, że tak się "postawiłeś" ? :P

Opublikowano

Dungeon ciekawy i z pewnością bym wykorzystał, + za wstawkę

kurcze cannzas hejt już on? :P nie udawaj, że sam radzisz sobie tak ze wszystkim. Napisał małą uwagę na przyszłość i to tyle, napisał to by ułatwiło sprawę. Sam jestem za tym że gdy się coś dodaje to najlepiej żeby dać całą paczkę - to co się ma. Zrobił ci krzywdę swoją uwagą na przyszłość, że tak się "postawiłeś" ? :P

Bo ciężko jest ogarniac mob proto, item proto i najwyżej regeny, a mapę na serwer dodać to prawie nie możliwe...

Jak się ktoś bierze za serwer to albo ma ludzi od tego, albo sam to potrafi zrobić. Elo

Opublikowano

Mapa jest zbugowana. ;)

Twój mózg jest zbugowany, wszystko pięknie działa :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...