Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskiem twardym (chyba)

ZjeemCie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio dysk łapie jakieś ''zwiechy'' tzn. siedzę np. na youtube i nagle ścina nie działa myszka, klawiatura, ale dźwięk słychać w epickim spowolnieniu. Da się to jakoś naprawić? 

Samsung HD502IJ

Mam HD Tune Pro 5,50 Jakby ktoś chciał screen z czegoś. 

Za pomoc w naprawie daję 4 limity

Opublikowano

Skad taka pewnosc, ze to dysk twardy?

Dysk twardy po uszkodzeniu nie odpowiada za problemy ze scinkami i spowolnieniem dzwieku. Zacinki, scinki to wina systemu.

Sciagnij sobie wise disc cleaner zrob czyszczenie, zaawansowane i defragmentacje. Jak nie to napraw system (wlacz w biosie czytanie z plyty, wloz plyte z systemem i napraw system)

Jak mi zaczyna scinac robie formata i ciesze sie plynnoscia xD

Opublikowano

Problem w tym, że tak było przed formatem i jest po formacie. 

Sprobuj normalnie odpalic z plyty, kliknij zainstaluj system pozniej niestandardowe i tam bedziesz mial opcje do formatu, zmiany nazwy itp itd. Jesli na dole bedziesz mial zolty trojkat z wykrzyknikiem i opisane by nie instalowac systemu na zadnej partycji to znaczy, ze masz zjebany dysk. Wtedy czym predzej ratuj dane i zmieniaj dysk na nowy bo moze Ci pasc w kazdej chwili

W sumie to takie scinki tez odpowiadaja za zepsuty dysk i nawet format nie pomoze :)

Opublikowano

Minimalnie podkręciłem AAM w HD tune i na chwile obecną nic się nie dzieje. Zobaczę czy coś się stanie po kilku godzinach. 

Opublikowano

Minimalnie podkręciłem AAM w HD tune i na chwile obecną nic się nie dzieje. Zobaczę czy coś się stanie po kilku godzinach. 

To po co prosisz o pomoc jesli i tak wszystko robisz po swojemu?...

Opublikowano

To nie dysk. Prawdopodobnie coś z kontrolerami SATA na płycie głównej. Da się coś z nimi zrobić?

Opublikowano

To nie dysk. Prawdopodobnie coś z kontrolerami SATA na płycie głównej. Da się coś z nimi zrobić?

Pisze Ci 2 raz po co prosisz pomoc jak i tak bedziesz robil swoje? Najpierw dysk teraz sata czlowieku....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...