Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie OTS'a... na laptopie (Problem..)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry Przepraszam jeżeli temat dodaje w nie odpowiednim miejscu ! 

Witam...mam problem z OTS'em i mam kilka pytań . (IP Wewnętrzne) 

1. Posiadam livebox'a (ZTE 2.0 Pomaranczowy)  internet w Orange - Livebox jest podłączony do komputera stacjonarnego  a laptop łączy się się przez siec wi-fi. I teraz czy jest możliwość postawienia serwera na laptopie który łączy się z netem przez Wi-fi  ..?
  2. Jeżeli jest taka możliwość to czy po przekierowaniu portów da  radę postawić serwer na No-ip ? 
  3. Czy livebox blokuje/udostępnia  porty dla urządzeń połączonych przez wi-fi ? 
  4. Czy zainstalowane hamachi może blokować porty ?
  5. Dodane Porty w livebox'ie są jako otwarte .... Czemu gdy sprawdzam na stronie internetowej porty są zamknięte ,

6owo5077xu5y_t.jpg

6. Po postawienia OTs'a na laptopie domena no-ip nie działa .. mogę sie tylko połączyć przez localhost .. inni nie mają dostępu do serwera .. (Tak jakby były zablokowane porty ? ) Odblokowałem porty 7171/7172 .. Na stornie widoczne są jako ,,close"  co może być przyczyną ? 

d672d3d52f59ce44.png

Opublikowano

to znaczy że masz zablokowane porty w liveboxie a samo postawienie na laptopie jest możliwe

Co do no-ip trzeba dodatkowo pobrać program z ich strony ktory "tworzy" tego DNS'a

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Inventel/Livebox/Otserv.htm

,,Co do no-ip trzeba dodatkowo pobrać program z ich strony ktory "tworzy" tego DNS'a" Oczywiście ze program pobierałem ..  i tworzyłem DNs'a

Czy odblokowując porty ... maja zostać one  zostać odblokowane na stacjonarnym czy muszę je przekierować na ip laptopa żeby działało poprawnie ?

d672d3d52f59ce44.png

Opublikowano

Porty przekierowane wszystko ładnie cacy są otwarte ... Lecz gdy włączę ots'a  to moge do niego  odłaczyc  jedynie przez localhost .. nie mogę nawet dołączyć przez IP .. W czym może tkwić problem ? .. porty sprawdzałem programem ,,PortForward Network Utilities" 

d672d3d52f59ce44.png

Opublikowano

Porty dodane .... i antywirus wyłaczony .... Wyłączona zapora i nadal to samo :/

Porty są odblokowane w 100% ... Co może trzymac to ze jest wewnętrzne ip ? 

d672d3d52f59ce44.png

Opublikowano

blokuje mi porty a jak sie pytalem czy moze je odblokowac to powiedzieli ze nie choc wydaje mi sie to niezgodne z prawem. Nie wiem tez co jest napisane w umowie bo nie chce mi sie jej czytac a jak chce postawic ots to za 15 zl kupuje vps i jest :P

Opublikowano

Problem rozwiązany ... w config.lua wystarczyło wprowadzić IP  wewnętrzne ... aby działało no-ip .. użyłem starego programu .. z paczki Stigma 2 :) .. Mimo to dzięki za pomoc ! 

d672d3d52f59ce44.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...