Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - problem.

Inchuel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zamówiłem sobie w poniedziałek telefon LG  z allegro, sprzedażą zajmowała się firma komputronik.
Dzisiaj telefon do mnie dotarł, po sprawdzeniu w obecności kuriera czy telefon nie jest uszkodzony i czy niczego nie brakuje, zapłaciłem za przesyłkę. 
Po włączeniu telefonu i szperaniu w ustawieniach, doszedłem do tego, że telefon ma 4 GB pamięci wewnętrznej a nie 8 GB jak to było napisane na aukcji. Ponadto, niedawno wszedłem jeszcze raz na aukcję, no i jakie było moje zdziwienie i jednocześnie szok, złość że zostałem ojebany na 50 zł bo sprzedawca zmienił cenę z 649 na 599 ;_____; 
I to takie rzeczy w strefie marek allegro, ja pierdolix. 
I teraz, co ja mogę z tym zrobić? Zakupów dokonałem jako niezarejestrowany, ponieważ mam konto junior na allegro, ale limit dokonywania zakupów wynosi 500 zł. 
Chciałem zadzwonić na infolinię Komputronika, po 5 minutach czekania i ciągłego powtarzania *jesteś pierwszy w kolejce do rozmowy z konsultantem* rozłączyłem się i napisałem do nich e-maila.
Oprócz mnie ten telefon kupiło także jakieś 620 innych osób :v 
Mogę także liczyć na sam zwrot tych 50 zł czy musiałbym zwracać telefon? (Na zwracanie telefonu nie mam zbytnio ochoty, gdyż, trwałoby to zapewne dość długo ;___;

Opublikowano

dlaczego mieli by ci oddac 50zl? kupiles w takiej cenie telefon, teraz jest w takiej, nie ma zadnej podstawy

mozesz jedynie oddac telefon jesli sie nie zgadza z opisem

­

Opublikowano

Dokładnie, jeżeli opis nie zgadza się z telefonem masz prawdo zwrócić dany towar.

prawnie masz na to 14 dni od dnia zakupu, lub sprzedający sam wyznacza termin na zwrot jak i rozruch. 

Opublikowano

na jakiej podstawie mieliby ci oddać te 50zł? idąc twoim tokiem myślenia jak kupię dziś telewizor w sklepie za 2000zł, a za rok sklep obniży cene do 1500zł to będę mógł żądać 500zł zwrotu? to tak niestety nie działa

telefon możesz zwrócić w ciągu 14 dni, nawet jeżeli go rozpakowałeś i włączyłeś (oczywiście jak będzie uszkodzony czy np. go porysujesz to ci mogą nie przyjąć). Wcale nie trwa to długo. Wysyłasz im oświadczenie, że chcesz dokonać zwrotu przedmiotu, następnie idziesz na pocztę, wysyłasz. Oni dostają przedmiot, sprawdzają go a następnie zwracają ci kase. Trwa to nie więcej niż 14 dni.

Opublikowano

Jest tylko 4GB pamięci pewnie dlatego że 4GB zajmuje system.

Dokładnie ;) 

Ja tak samo się zdziwiłem gdy kupowałem samsunga s5... telefon w opisie ma 16G lecz z tego trochę ponad 4 zajmuję system ;/

Ja telefonu nie zwracałem, bo i tak pamięć rozszerzyłem kartą, no ale ogólnie powinni w opisie telefonu dać jakąś małą informację .

Co do Twojego problemu z kasą...Zakupiłeś telefon po takiej cenie jaka była podana aktualnie ?

Jeśli tak, to nic nie zrobisz...Sprzedający może zrobić podwyżkę/zniżkę na swój towar .

Jeśli ogólnie jesteś zadowolony z produktu to nie rób nic, bo tak jak napisałeś może to trwać wiecznie. 

Wystaw sprzedającemu złą opinie i zostaw temat ;)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Sprawdź jeszcze raz aukcje. Jak rzeczywiście miało być 8 pamięci pisz do allegro bez krępacji. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...