Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RECENZJA] Assetto Corsa

radekrad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4_logo.png

Assetto Corsa jest symulacyjną grą wyścigową stworzoną przez włoskie studio Kunos Simulazioni, którą mogę szczerze każdemu polecić. Co wpływa na moją rekomendację? Wiele czynników - od świetnego modelu jazdy, przez ogromną bazę modów aż po niezwykłą grafikę.

Oprawa graficzna...

...jest niewątpliwie jednym z największych atutów gry. Wszystkie tory i samochody są odwzorowane z najwyższą dbałością o szczegóły. Tory skanowane laserowo zapewniają najwyższy możliwy poziom realizmu. Efekty graficzne prezentują niezwykłą jakość, gra zdecydowanie cieszy oko.

AC_assettocorsa_2013.jpg

Model jazdy...

...daje wiele radości, każdy z kilkudziesięciu dostępnych samochodów prowadzi się zupełnie inaczej, twórcy gry stale pracują nad realizmem przy sterowaniu autami, jak również wprowadzają nowe modele. Najlepiej w kategorii kontroli pojazdu wypada oczywiście kierownica, lecz można również użyć gamepada lub klawiatury. Osobiście jednak polecam tylko i wyłącznie kierownicę, ponieważ daje najlepszy realizm.

Ilość dostępnej zawartości...

...stale się powiększa, nowe tory i samochody systematycznie dołączają do listy dostępnych w grze. Warto wspomnieć o dużej bazie modów, gracze pracują nad dodaniem do gry jak największej ilości nowych grywalnych lokacji, jak i modeli aut. Do gry jest dołączone narzędzie Assetto Corsa SDK pozwalające na importowanie modeli 3d i tworzenie modyfikacji.

z4gt3-1024x576.jpg

Trybów gry...

...jest kilka, prócz normalnego pojedynczego wyścigu mamy do dyspozycji próbę czasową, wyścigi na 400 i 1000 m, jak również karierę, w której odbywamy podróż po świecie gry ścigając się różnymi samochodami z wirtualnymi przeciwnikami w ciekawych lokacjach. Tryb multiplayer pozwala na wciągającą zabawę z kierowcami z całego świata.

Podsumowanie, czyli plusy i minusy

+ Świetna grafika, dopracowane tory i samochody

+ Duża baza modów

+ Wyścigi w trybie multiplayer to bardzo dobre wyzwanie

+ Częste aktualizacje gry, widać, że studio Kunos Simulazioni pracuje nad swoim tytułem

+ Świetny model jazdy

- Ciężko steruje się klawiaturą

- Cena (obecnie 45 € w sklepie Steam)

race2_800.jpg

Opublikowano

Krótka i niezbyt zachęcająca.

Szczerze powiedziawszy nie wiem, o czym innym mógłbym napisać, zaś co do gry próbuję zachęcić głównie przez ukazanie dobrej oprawy graficznej i wysokiego poziomu realizmu przy sterowaniu pojazdami. Nie jest to z pewnością kolejna gra arcade typu Need For Speed.

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy nie wiem, o czym innym mógłbym napisać, zaś co do gry próbuję zachęcić głównie przez ukazanie dobrej oprawy graficznej i wysokiego poziomu realizmu przy sterowaniu pojazdami. Nie jest to z pewnością kolejna gra arcade typu Need For Speed.

Powinieneś przedstawić swój sąd nad grą, podsumowanie w postaci plusów i minusów w recenzji dobrze nie wygląda, brakuje tu na pewno twoich doznań z gry. To nie recenzja, to bardzo biedny opis gry z dorzuconymi plusami i minusami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...