Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Perm] RScream

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałabym się odwołać do bana, którego otrzymałem za rzekomy spam. Pierwsze pytanie, jakie się nasuwa, to czym sugeruje się moderator, uznając posty za spam? Ich jakością? Stylistyką wypowiedzi czy szybkością ich nadawania? A może ilością? Jeśli tak, to jakie są ograniczenia i wymogi, Kolejne pytanie - jeśli ktoś nie korzysta z tego forum, ale próbuje się jakoś zareklamować, serwer gry czy właśnie TSa, w jaki sposób ma w dość krótkim czasie napisać 50 postów? Przez taki długi okres czasu nawet człowiek może się zestarzeć, że o programie czy serwerze nie wspomnę. Jaki zatem sens będzie miała reklama?  Regulamin jest w takim razie bardzo niejasny, bo z regulaminu wynikło mi, że perm jest wyłącznie za spambota, a ja takowego nie używam. Warny na podstawie publikowania 2 lub więcej postów przed upływem 24h, są śmieszne. Jeśli zadasz sobie trudu, znajdziesz całą masę takich ludzi, którzy, tego nie przestrzegają.   Biorąc pod uwagę powyższe bardzo proszę  o konkretne uzasadnienie przyznania warna, wraz z cytatami z regulaminu, lub o anulowanie go jako niezgodnego z regulaminem, ewentualnie większej skuteczności w "ściganiu" min. 60% użytkowników - "spamerów".

Jeśli nawet nie robiłem nawet sobie przerw między postami 24h to według regulaminu zasługuje na warna 3-5pkt. a nie perma.

Pozdrawiam, i liczę na wyjaśnienie tej sprawy.

Opublikowano

Witam.

Chciałabym się odwołać do bana, którego otrzymałem za rzekomy spam. Pierwsze pytanie, jakie się nasuwa, to czym sugeruje się moderator, uznając posty za spam? Ich jakością? Stylistyką wypowiedzi czy szybkością ich nadawania? A może ilością? Jeśli tak, to jakie są ograniczenia i wymogi, Kolejne pytanie - jeśli ktoś nie korzysta z tego forum, ale próbuje się jakoś zareklamować, serwer gry czy właśnie TSa, w jaki sposób ma w dość krótkim czasie napisać 50 postów? Przez taki długi okres czasu nawet człowiek może się zestarzeć, że o programie czy serwerze nie wspomnę. Jaki zatem sens będzie miała reklama?  Regulamin jest w takim razie bardzo niejasny, bo z regulaminu wynikło mi, że perm jest wyłącznie za spambota, a ja takowego nie używam. Warny na podstawie publikowania 2 lub więcej postów przed upływem 24h, są śmieszne. Jeśli zadasz sobie trudu, znajdziesz całą masę takich ludzi, którzy, tego nie przestrzegają.   Biorąc pod uwagę powyższe bardzo proszę  o konkretne uzasadnienie przyznania warna, wraz z cytatami z regulaminu, lub o anulowanie go jako niezgodnego z regulaminem, ewentualnie większej skuteczności w "ściganiu" min. 60% użytkowników - "spamerów".

Jeśli nawet nie robiłem nawet sobie przerw między postami 24h to według regulaminu zasługuje na warna 3-5pkt. a nie perma.

Pozdrawiam, i liczę na wyjaśnienie tej sprawy.

Ban jest słuszny. Możliwość reklamy została przyznana użytkownikom posiadającym minimum 50 postów jako przywilej dla osób które są aktywne na forum i stworzyły trochę zawartości. Nie chodzi w tym o to by napisać 50 bezwartościowych postów, gdyż wtedy takie ograniczenie nie miałoby żadnego sensu. Każda sytuacja rozpatrywana jest indywidualnie i nie ma ścisłych kryteriów, ani wartości co do liczby postów uznawanej za masowy "spam. Od tego są moderatorzy, którzy mają za zadanie ocenić sytuację w obiektywny sposób.

Jeśli natomiast chodzi o konkrety z regulaminu to na dole tabeli kar widnieje punkt nr. 2, który wpisuje się w twoją sytuację.

Opublikowano

Spam jest w momencie, gdy Twoje posty nie wnoszą kompletnie nic sensownego tematu. Na forum można pisać ile się chce, ale z sensem.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Na jakiej podstawie moderator wnioskuje, że post, ktory napisalem nie okazal sie komus pomocny? W kilku postach podziekowalem autorom za temat, lub wyjasnienie problemu, ktory poniekad i mnie dotyczyl. Podziekowalem za prace i trud w nia wlozony, wiec dalem im do zrozumienia, ze docenilem ich prace. Slowo "dziekuje" dla moderatora tez nic nie znaczy? Nadal uwazam, ze perm ban byl nieuzasadniony. I uważam że mój "Spam" był z sensem.

Opublikowano

Na jakiej podstawie moderator wnioskuje, że post, ktory napisalem nie okazal sie komus pomocny? W kilku postach podziekowalem autorom za temat, lub wyjasnienie problemu, ktory poniekad i mnie dotyczyl. Podziekowalem za prace i trud w nia wlozony, wiec dalem im do zrozumienia, ze docenilem ich prace. Slowo "dziekuje" dla moderatora tez nic nie znaczy? Nadal uwazam, ze perm ban byl nieuzasadniony. I uważam że mój "Spam" był z sensem.

Jeśli piszesz posty typu "dziękuję" to nie pomagają one w żaden sposób autorowi ani innym userom/gościom przeglądającym temat, którzy szukają rozwiązania danego problemu, a to oznacza, że post nie wnosi nic sensownego do tematu i zalicza się do spamu. Gdyby takie posty były dozwolone, powstałby śmietnik, a osoby takie jak Ty mogłyby sobie do woli nabijać posty nawet nie patrząc na treść tematu.

Przejrzałem zawartość i ewidentnie Twoje posty są pisane na siłę, a nie tolerujemy takiego nabijania spamując na prawo i lewo.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

wytłumaczyłem wczoraj wszystko na pw, podałem linki do regulaminów, pokazywałem przykłady łamania regulaminu. Temat uważam za zamknięty. Ub nie będzie.

394591421101183179764.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...