Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścięcia po formacie w CS GO - Nic nie pomaga.

Medboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam cholernie irytujący problem który przed formatem nie występował. Opisze wszystko co i jak...

Zrobiłem format w moim laptopie HP PAvilion g6 2230sw (http://www.x-kom.pl/p/118818-notebook-laptop-15-6-hp-pavilion-g6-2230sw-i3-3110m-6gb-500-dvd-rw-win8.html|) bo już wymagał odświeżenia w CS GO przed formatem miałem na Dust2 (10/10) od 20 do 60 fps - Ale żadne ścięcia nie występowały... Komputer był zagracony ale dało się grać a teraz to tragedia. Widzę wroga strzelam i nagle zwiecha na 1 sekunde i mnie już nie ma. Dzieję się to też przy strzelaniu z AWP czy poprostu bieganiu. Pojawiają sie raz częściej raz rzadziej ale sa strasznie irytującer i odpada granie rankedów... Dodam,że jak odpalam BOTY to wydaję się, że wszystko jest ok. Sprawdzałem na serwerach PL gdzie ping mam 5-15 to samo. Zagraniczne ping 30-50, to samo ... Ręce mi już opadają bo nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić. Wcześniej miałem Windowsa 8.1 i jakieś chyba starsze drivery ale laptop po przejściu na Windowsa 8.1 stracił jakieś sterowniki i nawalał mi wiatraczek i inne drivery multimedialne do laptopa i CS GO zączą strasznie mulić więc wróciłem do oryginalnej  8. Teraz działa wszystko płynnie ale te micro zwiechy nie dają mi grać... Przetrzepałem różne fora i próbowałem rzeczy wymienionych poniżej - NIE POMOGŁO. Proszę o pomoc. 

Pozdrawiam Medboy

Po formacie:

FPS - 80fps-120fps - TAK (gra się super płynnie ale występują przycięcia EKRANU i DZWIĘKU)

Windows 8 (64) - TAK (zaktualizowany)

Wgranie wszystkich najnowszych sterowników - TAK (grafika RADEON 7670M), zintegrowana INTEL (zaktualizowana), muzyczna INTEL HD (zaktualizowana)

Najnowszy directX - TAK (11)

Zainstalowany Flash Player - TAK

Dodanie komend przy uruchomieniu CS GO - TAK (-high -threads 2 -tickrate 128 -novid -nod3d9ex -freq 60)

Ustawienia karty graficznej na "wysoka wydajność" - TAK

Ustawienia w CS GO na LOW, wyłączone wszystkie opcje które mogą powodować spadki FPS itp

Sprawdzanie spójności gry - Tak (nie pomogło)

Reinstall CS GO - TAK (nie pomogło)

Antywirus - TAK (Avira) Sprawdzałem na włączonej ochronie i wyłączonej - nie działa,dalej ścięcia występują.

Opublikowano

Pokaż ss z programu HDTune z zakładki "Health" i zrób error scan. No i podaj jeszcze temperatury(program HWMonitor)

graphic.png

Opublikowano

Zrobiłem to o co prosiłeś. W załącznikach dane z tych programów.

Dodam,że zrobiłem te dane po 20-30 minutowym graniu,gdzie już mi ścinało i na koniec zawiesiło mi komputer i pomógł tylko HARD restart.

Szukałem odpowiedzi na mój problem ale niestety na razie NIC...

Dziękuje.

post-1132479-0-12799900-1424441772.png

HWMonitorPRO.txt

hwmpro_smbus.txt

Opublikowano

Widać że coś masz z dyskiem(najwidoczniej to jest przyczyna ścięć). Jak laptopa masz na gwarancji, to oddałbym go.

graphic.png

Opublikowano

Wg. Innych forów warto by było odesłać dysk/laptopa na gwarancję(jeśli ma).

graphic.png

Opublikowano

Przed formatem było wszystko OK. Po formacie tak się zrobiło. Jak widać z dysk jest wszystko w porządku. Pracuje cicho. 

Ogólnie gdy gram,przez pierwsze 20 minut wszystko jest w miare dobrze. Ścięcia są ale małe i daje radę grać ale póżnej to jakaś tragedia. Może jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia albo miał podobny problem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie. Czy ktoś może mi pomóc? Co z tym dyskiem jest nie tak? W innych grach jest wszystko OK tylko CS tnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...