Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Licencja, a zmiana IP serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jak posiadam licencję non-profit na dany serwer, to czy po przejściu na inną maszynę(i nowy adres IP) mogę po prostu działać(LEGALNIE!) na tej licencji, co mam, czy muszę pisać na nowo zgłoszenie o nadanie licencji?

Jak to z tym jest? Pozdrawiam. :)

Opublikowano

A jest jakiś polski support TeamSpeak?

A i jakby co, to ta licencja, którą mam, to nie była nigdy używana, dostałem ja wczoraj.

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo nie ma żadnego "rozwiniętego" polskiego supportu najlepiej abyś zapytał na tym forum w tym dziale tu uzyskasz pomoc od "fachowców" w tej dziedzinie.
Jest "Polski" nieoficjalny support teamspeak lecz z tego co widziałem świeci tam pustkami pod względem poradników oraz użytkowników link do strony:

http://teamspeak.com.pl

Z licencją nie ma problemu, jeżeli nie łamiesz jej warunków.

@milower

zacznijmy od tego, że:
115421424274123992255.png

(kliknij sobie na screen'a a będzie w pełnych rozmiarach (jeżeli nie widzisz;x.))

Nie interesuje mnie czy to jest forum jakiegoś serwera, skoro w nagłówku jest to co na screenie to nie wgłębiam się czyje to forum...

Opublikowano

Jednak jak ktoś Ciebie zgłosi mogą Ci zablokować licencje..

Zablokuj tylko licencji, gdy złamie regulamin m.in licka pod serwer publiczny, czy reklamowanie go na innych serwerach!

graphic.png

Opublikowano

Strona którą podałeś jest forum multi-ts.***.**

Z tego co mi wiadomo nie ma żadnego "rozwiniętego" polskiego supportu najlepiej abyś zapytał na tym forum w tym dziale tu uzyskasz pomoc od "fachowców" w tej dziedzinie.
Jest "Polski" nieoficjalny support teamspeak lecz z tego co widziałem świeci tam pustkami pod względem poradników oraz użytkowników link do strony:

http://teamspeak.com.pl

Z licencją nie ma problemu, jeżeli nie łamiesz jej warunków.

A więc do rzeczy, zapewne rejestrowałeś licencję pod tak zwaną (domenę) ponieważ licencja non-profit wymaga posiadania licencji + strony jak i maila [[email protected]] jeżeli np ktoś atakuje ci serwer, czy coś w ten deseń po zakupie nowej stabilniejszej maszyny możesz normalnie ją tam wgrać! licencja jest na domenę nie na ip numeryczne, tylko pamiętaj żeby wyłączyć tamten serwer gdzie jest ona usuwana, inaczej co 1-2h będzie się serwer wyłączał. Pozdrawiam.

Opublikowano

@Counter126 - zablokuja jeżeli złamiesz prawa użytkowania licencji a z tego co wiem jedna licencja=jeden adres IP (coś jak z windowsem 2012 serwer gdzie na jednym kluczu możesz 2 kopie używać) z tym że TS dwie kopie serwera (virtual server) w obrębie jednego IP na innych portach. Dodatkowo jak sama nazwa mówi non-profit, czyli nie możesz czerpać żadnych korzyści majątkowych za pośrednictwem teamspeka. To są główne powody kiedy mogą zablokować Ci licencje. Nawet mają na swojej stronie formularz do zgłaszania nielegalnego użytku licencji NPL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...