Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer cauldron ma problemy z fizyką

ziemniaczek320

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i co mogę zrobić żeby ich nie miał. Pisząc fizyka mam na myśli ciecze, bloki z fizyką (np: sand, gravel), oraz działanie części mechanizmów redstonowych(typu: przyciski, reapetery). Konkretnie chodzi o to że fizyka działa w jakby spowolnionym tempie na przykład woda wylewa się około 10 razy dłużej niż lawa z normalną fizyką, a jak się nastąpi na płytkę naciskową to wysyła sygnał redstone przez parę dni (normalnych, nie minecraftowych). Najpierw prosiłbym o jakieś porady, a jeżeli będziecie potrzebowali spisu modów lub jakiegoś pliku żeby mu się przyjrzeć to piszcie, a ja postaram się wszystko co potrzebne udostępnić. Na marginesie tps mam 20 więc to nie od maszyny.

help me my frjendz ;)

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Nie bądź żyd ! Pokaż pejsy !!! :D

Opublikowano

Nie masz aby włączonego stoplaga? Sprawdź to, myślę, że to może być rozwiązanie.

Opublikowano

ehh sprawdziłem, to nie to, ale teraz za bardzo nie pamiętam jeszcze jak to wyłączyć bo teraz włączyłem...

dobra znalazłem jak wyłączyć stoplaga. Nadal czekam na dalsze pomysły :D

Moje skrypty na mpc:

[DL] Autorski skrypt: HERO STATS! [DL], Skrypt na event [DL], Skrypt na czaso-zmieniacz, [DL] Skrypt trollowy na crash,  [DL] Autorski skrypt na podatki !

Opublikowano

Przepraszam za double post, ale chciałem ab informacja w tym poście tutaj, się trochę odznaczała.

Otóż coś odkryłem te problemy z fizyką są tylko w światach z mystcrafta, a niestety serwer opiera się na światach mystcrafta, gdyż multiverse ciągle crashował serwer przy próbach przemieszczania się między światami... tak więc macie jakieś pomysły ?

Moje skrypty na mpc:

Opublikowano

@topic

Niestety taki jest mystcraft. Pewnie masz niestabilny swiat. Probowales dodac wiecej ramu serwerowi? Jak jestes w grze to wpisz

/cofh tps

lub

/tps

TPS Najlepiej jak by bylo na 18+

Jesli jest mniej w danym swiecie to oznacza ze cos zrzera caly RAM i serwer nie wyrabia. Innych pomyslow nie mam :(

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...