Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić kartę graficzną z intela na amd

TheSzoker18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam Laptopa Asus X53SK
posiada on karte intel HD Graphics Family oraz AMD Radeon HD 7610M
laptop korzysta z karty intel co wynika z

widziałem sposób by zmienić za pomocą amd ccc
wszedłem tam za pomocą prawy przycisk właściwości grafiki->zasilanie
tam według filmików/poradników powinna być kategoria "przełączanie grafiki" lecz u mnie takiej kategorii nie ma

jak przełączyć grafikę by wykorzystywała kartę amd ?

p.s. posiadam amd ccc 14.12

Opublikowano

po prostu jak masz zamiar odpalic jakas gre mozesz wybrac karte graficzna klikajac przed odpaleniem gry ppm, potem juz znajdziesz

szukasz karty (tego radeona gdzies w opcjach) po tym (karta o duzej wydajnosci bedzie pisac lub cos podobnego)

­

Opublikowano

W biosie możesz wyłączyć kartę Intela, wtedy automatycznie powinna być używana ta od AMD, choć normalnie powinno być ustawione coś w stylu "Włącz integrę tylko jak AMD nie działa".

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W laptopach automatycznie się przełącza na AMD w grach, więc najczęściej nie ma potrzeby ruszania ustawień. Jeśli jednak masz małą wydajność w grach to w Catalystach możesz przypisać do konkretnej gry kartę graficzną AMD. Jest ona pod nazwą karta graficzna dedykowana/wysokiej wydajności itd. Nie polecam całkowitego wyłączania Intela, ponieważ będzie szybko "zjadać" baterie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...