Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ustawić mikrofon?

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich ! 

Mam pewien problem.

Otóż chciałbym porozmawiać z znajomymi na TS. Posiadam słuchawki by tylko ja bym mógł ich słyszeć. Jednakże obawiam się faktu, że oni będą słyszeć to, co się dzieje wokół mnie, a tego bym nie chciał, gdyż nie posiadam swojego własnego pokoju, a bardzo chciałbym porozmawiać. ( proszę bez Hejtów)

Czy da się jakoś ustawić w Ustawieniach TS'a, żeby znajomi mnie tylko słyszeli a nie to co się wokół mnie dzieje?

PS: Posiadam laptopa z Budowanym Mikro ;)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

­Wejdź na jakiś serwer, stwórz kanał tymczasowy, uruchom nagrywanie i zmieniaj w ustawieniach programu opcje odpowiedzialne za mikrofon.

Takim sposobem najlepiej i samodzielnie ustawisz sobie mikrofon.

Opublikowano

@Norczan ale on nie będzie słyszał tego nagrania (chyba) musiałby wejść w dwóch kartach na jeden kanał i dopiero wtedy,
Może zrobić to mniej "inwazyjnie" po przez opcję "Begin Test", która jest dostępna w ustawieniach mikrofonu.
Gdy już użyje tej opcji będzie słyszał swój głos ewentualnie głosy odbiegające z dala pokoju.

SS:

Przed użyciem opcji:
419391424214901992255.jpeg

Po użyciu (pokazuje nam się aktywny pasek odpowiadający za to jaka "moc" głosu jest potrzebna aby było coś słychać):

952911424214901992255.jpeg

Ewentualnie wybierz opcję Push-To-Talk (słychać będzie tylko i wyłącznie wtedy gdy wciśniesz wybrany wcześniej klawisz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...