Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

elementy strony / php

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopiero uczę php i chciałbym napisać skrypt który po naciśnięciu np: przycisku, oraz wpisaniu treści, doda mi diva na strone z daną treścią. powiedzmy kwadrat 200x200 z napisem HE HE HE, najbardzie zależało by mi na samym skrypcie dodającym div, ponieważ jak dodać napis, to wiem.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

Chcesz aby div znikał pod odświeżeniu strony ?

Niezmierzony niewiedzy skutek

Znów muszę uczyć się wytrwale

Choć zaliczyłem przecież SMUTEK

Żadnej pochwały- świadectw wcale

Opublikowano

Nie, chciałbym żeby było tak jak w większości CMS, czyli że wchodzę w panel admina, i na przykład: klikam nowy news: daje nagłówek i na stronie głównej pojawia się div z tą zawartością którą wpisałem, i zostaje tam na stałe, i np: za 2 godzinki dodaje drugi news, i ten się pojawia nad tym starym, coś w tym stylu. Jak coś to był tylko przykład. 

Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

No to jak chcesz mieć panel admina to już grubsza sprawa i dużo więcej pisania niż z samym dodawaniem. Bez bazy danych się nie obejdziesz.

wipek.pl

Opublikowano

1.Pobierasz wartość z inputów.

2. Walidujesz dane z inputów

3. Zapisujesz do db - insert

4. Odczytujesz - select - wypisujesz

wipek.pl

Opublikowano

To wiem, ale to mi wypisze je tak po prostu. 
A chciałbym żeby każdy odczytany text wyglądał tak samo tzn. żeby był umieszczony w divie o tej samej klasie. i żeby nie zmieniała się po prostu zawartość divu, tylko aby każdy dodany div był osobno stworzony, a każdy nowy spychał tego starego na dół strony.

Chyba już sobię poradziłem.

Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

użyj javascriptu a nie php do tego 

sory nie doczytalem

To poprostu zliczaj ilość kliknięć w button w bazie , odczytuj to , cala klase do petli ,a jako ilosc powtorzen suma klikniec w ten button z bazy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...