Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak ulepszyc komputer za ok 1500 zlotych+

szymonXD2006PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam dosc stary komputer i juz gry nie chodza tak dobrze np bf3 sobie niemoge odpalic. oto moj komputer:

procesor: sempron 2400+

plyta gluwna: jakas gigabyte

ram: 256mb ddr2 chyba

karta graficzna: nvidia 9600gt (niedawno dokupilem ale dalej niechodzi nic na dobrych fps)

zasilacz: ropla 300w

nagrywarka: dvd

karta dzwienkowa: realtek

I tu jest pytanie bo nie wiem co musze dokupic rzeby na tym sobie w cos pograc normalnego... myslalem zeby kupic jakis procesor intel i5 i dotego 3 gb ramu ddr3, ale czy to wejdzie do tej plyty??? jaka bym mugl kupic karte graficznom zebym w bf3 na 60 fps mogl pograc na srednich? czy moge cos podkrecac na tej plycie??

Opublikowano

Nie wejdzie ddr3 do ddr2

płyta na 100% stary socket

najlepiej to złoz sobie od nowa komputer bo tego juz nie oplaca modernizowac

Opublikowano

"plyta gluwna"

sadzac po ortografi masz max. 12 lat i nawet nie wiesz co to jest socket więc jesli mieszkasz w miescie to idz do najblizszego sklepu z czesciami do pc i spytaj sie czy nie zloza ci pc

Opublikowano

Na początek to kup słownik ortograficzny, bo ilość błędów w pierwszym poście wręcz poraża.

Po drugie ten sprzęt to jakiś archaiczny, z nim to raczej do muzeum idź, a nie zabieraj się za modernizację. Dysk masz może z głupoty na SATA? Szczerze w to wątpię, no ale może jednak...? Wtedy zawsze już coś co można zostawić do nowego komputera.

Opublikowano

Dopiero 6 lat? Chyba aż...

Czemu nie wymienisz procesora na i5? Bo masz płytę główną pod stare procesory AMD. Pod i5 trzeba byłoby mieć coś na podstawkach LGA1156/1155/1150 (zależnie o jakim i5 byśmy mówili). Zatem chęć kupna i5 wymaga wymiany płyty głównej. Wymiana płyty głównej pociągnie za sobą wymianę pamięci RAM, bo wszystkie LGA jakie wymieniłem wyżej nie obsługują DDR2. Poza tym jeśli masz dysk i napęd na ATA to one też nie będą pasować do nowej płyty, bo obecnie stosuje się tylko gniazda SATA (nie wiem czy czasem na LGA1156 by się nie znalazło czegoś co obsługuje ATA, ale wątpię w to szczerze). Do tego masz zwyczajnie chu**** zasilacz, który też nadaje się obowiązkowo do wymiany. Grafika też nie powala. Do wymiany nadaje się całość, ewentualnie można zostawić dysk i/lub napęd jeśli któreś z nich jest na złączu SATA. Jeśli nie no to wszystko do zmiany. No może na upartego by się obudowę dało zostawić. Jaką masz?

Opublikowano

Dopiero 6 lat? Chyba aż...

Czemu nie wymienisz procesora na i5? Bo masz płytę główną pod stare procesory AMD. Pod i5 trzeba byłoby mieć coś na podstawkach LGA1156/1155/1150 (zależnie o jakim i5 byśmy mówili). Zatem chęć kupna i5 wymaga wymiany płyty głównej. Wymiana płyty głównej pociągnie za sobą wymianę pamięci RAM, bo wszystkie LGA jakie wymieniłem wyżej nie obsługują DDR2. Poza tym jeśli masz dysk i napęd na ATA to one też nie będą pasować do nowej płyty, bo obecnie stosuje się tylko gniazda SATA (nie wiem czy czasem na LGA1156 by się nie znalazło czegoś co obsługuje ATA, ale wątpię w to szczerze). Do tego masz zwyczajnie chu**** zasilacz, który też nadaje się obowiązkowo do wymiany. Grafika też nie powala. Do wymiany nadaje się całość, ewentualnie można zostawić dysk i/lub napęd jeśli któreś z nich jest na złączu SATA. Jeśli nie no to wszystko do zmiany. No może na upartego by się obudowę dało zostawić. Jaką masz?

dzienki masz lajka

morzna zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...