Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Tworzenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań do osób, które już posiadają własne serwery głosowe Team Speak.

1. Na czym lepiej bazować MySQL czy domyślnym sqllite?

2. Jaki system wybrać?

3. Czy zasoby procesor: 2 x 2.5GHz, 3GB ram (SWAP 512MB) są wystarczające?

A i na koniec jakie firmy hostingowe polecacie.

Czekam na Wasze odpowiedzi i pozdrawiam. :)

Opublikowano

Witaj.

1. Od siebie polecam sqllite* najlepiej spisuje się pod duże serwery.

2. Debian najlepiej najnowszy (7)

3. Tak, są wystarczające (chodź wiem, że bierzesz w mintshost) to nie polecam (słaba ochrona, niemiły support) lepiej kupić mniej, np. na hosteam.pl lub voicevps na net-speak.pl ht jak i ns oferują ochronę przed atakami w bardzo dużym stopniu (hosteam.pl wypożycza maszyny net-speak'owi także tu nie ma różnicy, która firma chyba, że chcesz tylko i wyłącznie VPS/Dedyka to tylko hosteam :)) Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj.

1. Od siebie polecam MySQL najlepiej spisuje się pod duże serwery.

2. Debian najlepiej najnowszy (7)

3. Tak, są wystarczające (chodź wiem, że bierzesz w mintshost) to nie polecam (słaba ochrona, niemiły support) lepiej kupić mniej, np. na hosteam.pl lub voicevps na net-speak.pl ht jak i ns oferują ochronę przed atakami w bardzo dużym stopniu (hosteam.pl wypożycza maszyny net-speak'owi także tu nie ma różnicy, która firma chyba, że chcesz tylko i wyłącznie VPS/Dedyka to tylko hosteam :)) Pozdrawiam.

Mylisz się, jest różnica między net-speak a hosteam bezpośrednio.

579571423327107377857.png

Opublikowano

1. Tylko i wyłącznie sqlite ponieważ jest szybsze od Mysql.

2. Do serwerów ts najbardziej stabilny debian 7.

3. Tylko i wyłącznie hosteam.pl ( bezpośrednioi uslugodawca, dobry i szybki support i zabezpieczenia ). Nie polecam firm z "drudrugiej ręki" jak net-speak itp.

4. Najwazniejsze jest lacze później procek i ram. Ta konfiguracja ktora nanapisałes utrzyma 512 przy dobrej konfiguracji serwera.

Opublikowano

Witam.

1. sQlite, ale testowałem mysql i po miesiącu nie widziałem takowej róznicy, jak Ci lepiej.

2. Osobiście każdemu instaluje Debian 7 64bitowy.

3. Procesor i ram wystarczy, jednak podaj łącze.

4. Polecam od siebie Hosteam, albo jakieś zagraniczne firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...