Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Carrowanie Shaco

olek222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Uwielbiam shaco, jego mechanike, ogólnie championa, ale... jak nim wycarrować? Chciałem bić ten sezon shaco only, więc fajnie byłoby sie nauczyć... stawiać na splitpush? czy teamfighty, i za wszelką cene bić squishów na start? A moze postawic na early game, counterjungle i gnębienie przeciwnego junglera? Ap, Ad, Ad bruiser? jungla, mid? co byłoby najlepsze?

shoob.png

Budowniczy
Opublikowano

Napewno dobrze jak byś takim shaco postawil na early i non stop gankował no ale jesli dojdzie juz do dalszej rozgrywki i bedzie 30minuta+ musisz zlozyc jakies 2/3 itemy defensywnr zeby nie wypasc z gry.

Opublikowano

Po prostu - na 2/3 lvlu ciągle gankujesz... tym op szitem nie da się nie zabić

Opublikowano

Wywieramy presje na przeciwnika liniach jak i podbieramy czasem buffy jak nadarzy się okazja :)

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Według mnie tą postacią nie da sie carrowac ;p . No po prostu on nie ma do tego skilli -.- . Tylko ganki w early lecz duzo nie zrobi swoim Q śmierci :pp

Opublikowano

Skupiasz się tylko na bot/mid lanie nie zabierasz im killi, no chyba że widzisz że nie da rady dobić. 2 dobre ganki na linii w early i jesteś carrowany przez swój team. Na tym polega gra shaco.

Idealna postać do lv2 ganku. Robisz red i lecisz na mida/bota w 70% przypadków przeciwnicy nie są na to przygotowani i nawet jeśli nie uda się zabić to flashe będą popalone. Potem robisz blue i golemy/grompa i wracasz z gankiem na linię gdzie spalili flasha 100% kill.

Ja mam runy takie:

Red: 9x a/m pene

Yellow: 4xhp18/5x flat def

Blue: 5xcdr18/4xmres18

Quint: 2xflatAP/1xflat dmg

Maxujesz E potem W. Wbrew pozorom W czasami potrafi skrzywdzic przeciwnika, szczególnie podczas counterjungle.

Itemy to najczęściej ten od szybszej jungli (aoe stun) ewentualnie niebieski z true dmg dla dodatkowego slowa jeśli zużyjesz E. Potem lece w shena i robie Hydre. Następnie IE, kończe na trinity. Raczej nie składam nic na defa, bo shaco nie jest od tankowania tylko jebnięcia w carry ile się da. Po złożeniu IE carry powinien paść na combo jak nie to i tak wyłączony z gry bo mu zostanie 10% HP. Ulti shaco ratuje bardzo dupe puszczone w dobrym momencie (jak cię łapią w stuny itp itd) masz wtedy chwilę na regenerację Q)  żeby spierdolić ewentualnie dobić ich carry.

Propsi grają z ignitem/exhaustem zamiast flasha dla early killi, ale w late brak flasha u shaco zaczyna boleć właśnie ze względu na to, że jest squishy i jeśli nie uda się ubić carry na combo są problemy z ucieknięciem :)

Po ułożeniu itemu do jungli na 3 lv kupujesz odrazu mobilki żeby wywierać większą presję na liniach.

Opublikowano

Według mnie tą postacią nie da sie carrowac ;p . No po prostu on nie ma do tego skilli -.- . Tylko ganki w early lecz duzo nie zrobi swoim Q śmierci :pp

Carrowanie nie polega na najebaniu fragów junglerem SZCZEGÓLNIE JUNGLEREM. Twoim zadaniem jest umożliwić adc/mid carry najebanie jak największej przewagi i to Oni mają Ciebie carrować dalej.

Opublikowano

Teraz bawie sie w szybki smiteless red, wzięcie Q, i lecenie na blue przeciwnika żeby zesmitowac je na niewidce i zabić przeciwnika. Opłaca się tak robić? Mi wydaje się że tak...
Strasznie utrudnia przeciwnikowi early.

Plus jest szansa na ragequit, bo to tylko gold elo :P

Ale z kolei to tylko gold elo, daj sie adc nafeedować to idioci będą się rzucać na pierwszą linię bo są nafeedowani, i cały mecz w pizdu... więc tak też nie zebrać killa trochę szkoda, bo i tak będziesz bardziej użyteczny niż oni...

Bawie sie w jungle item aoe stun pod ad, hydre, ionki, infinity, dwa sytuacyjne, zwykle last whisper/trinity, czasami jakiś malmortious, def. Zależy.

shoob.png

Opublikowano

Skoncentruj się na enemy junglerze. Wykorzystaj potencjał Shaco w early game, counter jungluj enemy junglera, jednocześnie gankując przy okazji. W late game czekaj na inicjacje teamfighta przez jakiegoś tanka, stój za ścianą i czekaj aż adc zostanie w tyle i wtedy się teleportujesz Q przez ściane i go one shotujesz, padnie na 1,2,3 crity. Oczywiście ja tak gram Shaco oraz to się sprawdza .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...