Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka funkcja w queście?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc wiecie może jakich funkcji w questcie użyć do nadania graczu Podwójnego Skłapu, Expa, Rękawicy Złodzieja, Dropu Yang, jaka komenda jest od każdei z tych funkcji jak nadać jej wartość oraz jak ustawić jej czas trwania musi to być komenda na pojedynczego gracza który użyje tego przedmiotu, nie może być to komenda na gildię czy królestwo bo wiem że na gildię czy królestwo się da jakoś zrobić ale nie wiem czy da się na pojedyńczego gracza który użyje przedmiotu którego zakupi w Is

50380    Status VIP (Exp)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% Doświadczenia na okres 7 dni.
50381    Status VIP (Exp)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% Doświadczenia na okres 14 dni.
50382    Status VIP (Exp)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% Doświadczenia na okres 30 dni.
50383    Status VIP (P.Skład)    Po użyciu otrzymasz 2 dodatkowe zakładki u Dozorcy na okres 7 dni.
50384    Status VIP (P.Skład)    Po użyciu otrzymasz 2 dodatkowe zakładki u Dozorcy na okres 14 dni.
50385    Status VIP (P.Skład)    Po użyciu otrzymasz 2 dodatkowe zakładki u Dozorcy na okres 30 dni.
50386    Status VIP (R.Złodz.)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% więcej szans na zdobycie przedmiotu na okres 7 dni.
50387    Status VIP (R.Złodz.)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% więcej szans na zdobycie przedmiotu na okres 14 dni.
50388    Status VIP (R.Złodz.)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% więcej szans na zdobycie przedmiotu na okres 30 dni.
50389    Status VIP (Yang)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% więcej szans na zdobycie yang na okres 7 dni.
50390    Status VIP (Yang)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% więcej szans na zdobycie yang na okres 14 dni.
50391    Status VIP (Yang)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bon +50% więcej szans na zdobycie yang na okres 30 dni.
50392    Status VIP (All)    Po użyciu otrzymasz dodatkowe bonusy: 50% Więcej Dośw., 50% Więcej Yang, 50% Więcej Szans na zdobycie przedmiotu oraz Powiększony Skład na okres 7 Dni.
50393    Status VIP (All)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bonusy: 50% Więcej Dośw., 50% Więcej Yang, 50% Więcej Szans na zdobycie przedmiotu oraz Powiększony Skład na okres 14 Dni.
50394    Status VIP (All)    Po użyciu otrzymasz dodatkowy bonusy: 50% Więcej Dośw., 50% Więcej Yang, 50% Więcej Szans na zdobycie przedmiotu oraz Powiększony Skład na okres 30 Dni.

Jeśli nie ma takich komend będę musiał to kombinować skryptem przez strone ale wolałbym przez questa.

Opublikowano

Musisz wykonać zapytanie z poziomu questa, które pobierze id konta gracza i nada na to konto odpowiednie bonusy, dodając do daty użycia przedmiotu x dni. Łatwiej taką operacje jest wykonać poprzez skrypty php.

edit..

Znaczy się łatwiej.. wygodniej.

Opublikowano

Musisz wykonać zapytanie z poziomu questa, które pobierze id konta gracza i nada na to konto odpowiednie bonusy, dodając do daty użycia przedmiotu x dni. Łatwiej taką operacje jest wykonać poprzez skrypty php.

edit..

Znaczy się łatwiej.. wygodniej.

pc.get_account_id() pobiera ID konta.

A funkcja affect.add_collect_point(PREMIUM_EXP ... ) nadaje. I po co zapytania?

50596142255057180250.png

Opublikowano

pc.get_account_id() pobiera ID konta.

A funkcja affect.add_collect_point(PREMIUM_EXP ... ) nadaje. I po co zapytania?

Ja bym to zrobił zapytaniami bo teraz tak... Bonusy w affect o takich samych wartościach sie nadpisuja. Mam PD jeszcze na 4 dni, ale zakupiłem sobie juz na 7. Jak zrobie to affectem to tamten poprzedni bonus zniknie (chyba xD), a zostanie nadany na 7. Przy odpowiednim quescie można zrobić to zapytaniem ze do 4 dni doda sie 7 dni.

Opublikowano

Ja bym to zrobił zapytaniami bo teraz tak... Bonusy w affect o takich samych wartościach sie nadpisuja. Mam PD jeszcze na 4 dni, ale zakupiłem sobie juz na 7. Jak zrobie to affectem to tamten poprzedni bonus zniknie (chyba xD), a zostanie nadany na 7. Przy odpowiednim quescie można zrobić to zapytaniem ze do 4 dni doda sie 7 dni.

local time = pc.get_premium_remain_sec(PREMIUM_EXP) + 7day
Nie obrażam Ciebie, ani nikogo innego. Tylko odkąd jest ogólnodostępne source ludzie zaczynają w ogóle nie myśleć i brną w te bezsensowne modyfikacje...

50596142255057180250.png

Opublikowano
local time = pc.get_premium_remain_sec(PREMIUM_EXP) + 7day
Nie obrażam Ciebie, ani nikogo innego. Tylko odkąd jest ogólnodostępne source ludzie zaczynają w ogóle nie myśleć i brną w te bezsensowne modyfikacje...

O, nawet nie wiedziałem o tej funkcji. Dobrze wiedzieć. :D

Opublikowano

O, nawet nie wiedziałem o tej funkcji. Dobrze wiedzieć. :D

Kiedyś miałem taki problem, że "wybrani" gracze wchodzili do V2 pająków za free. I znalazłem źródło problemu (w sumie długo nie szukałem)

https://github.com/liveth/metin2_project/blob/master/check_trans_ticket.quest

To było z 6 lat temu, na pierwszym moim serwerze. (wtedy jeszcze na spółkę z 30 ludźmi nie? Bo trzeba tyle było osób do projektu wziąć...)

50596142255057180250.png

Opublikowano

Kiedyś miałem taki problem, że "wybrani" gracze wchodzili do V2 pająków za free. I znalazłem źródło problemu (w sumie długo nie szukałem)

https://github.com/liveth/metin2_project/blob/master/check_trans_ticket.quest
To było z 6 lat temu, na pierwszym moim serwerze. (wtedy jeszcze na spółkę z 30 ludźmi nie? Bo trzeba tyle było osób do projektu wziąć...)

Może dlatego nie wiem bo zanim zacząłem się bawić w serwery już były paczki "pl questy", gdzie nie było tego problemu najwidoczniej. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...