Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z server_attr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio starałem się dodać dwie mapki. Jedną próbowałem dodać "ręcznie" samemu pakując pliki. Drugą przekopiowałem z innego clienta, O ile w pierwszej mogłem coś spiepszyć, to w drugiej raczej jest to niemożliwe(potrafię przekopiować pliki do pack i wpisy do atlasinfo).

Na obydwóch występuje ten sam problem. Pojawiam się na kordach 0,0. Widzę tekstury, modele, obiekty, ale nie mogę nic zrobić, kiedy się poruszę to loga.

Raczej jest to wina server_attr (bo nie wiem czy to dobrze zrobiłem). Jak zrobić poprawnie server_attr? Obecnie do wygenerowania server_attr używam konwertera map.

Opublikowano

Jak wychodzisz poza to loga.

Zależy od rozmiaru. gdy jesteś na 0,0 wpisz go 100 100 i tyle.

Tam cię nie będzie logało proste. 

Ps, do map 1x1 lepiej dać 2x2 server_attr oraz config bo będzie logać przy bokach gdy wygenerujemy wedit..

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Po co ta filozofia.

Robiąc serwer gracze nie będą wpisywali /warp x x..

Ustalasz nie wiem skrypt,questa cokolwiek ustawiając kordy mapy i gracze się przenoszą na mape na dane kordy, które wyznaczyłeś..

1EPZ6G.gif

Opublikowano

komenda na jednej mapie nie dziala a na drugiej jak sie przeniose i porusze to serwa wywali.

jak wrzuce tutaj pliki tych map to mi wygenerujecie attr?

up ja wiem ale nie wiem jak na podstawie samych warpow okreslic kodry, a go nie dziala...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...