Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2,5k (renderowanie, gry)

hugo-DO&SF-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako że na składakach się znam jako tako wolał bym poradzić się kogos ogarniętego.
Komputer ma być jak wyżej napisałem do renderowania i grania w jakies średnio wymagajace gry na minimum średnich (renderowanie to w dodatku bo czasami coś robie a czekac 10hmi się nie chce).
Prosił bym o 2 oferty z prockami intel i AMD oraz żeby nie warczał jak pies teściowej gdy mnie widzi :D

Za pomoc oczywiscie limit lajków :)

Z góry dzieki za pomoc!

@Edit

Możliwe wachania w cenia +/-10%

Opublikowano

Proponowałbym ci dopłatę do 8 GB RAM w zestawie za 2500 zł ( mam na myśli podpięty post z zestawami ). Wydaje mi się, że nawet nie ma sensu robienia zestawu z prockiem AMD, bo i5 to jednak ma sporą przewagę nad FX'ami w jego cenie, FX'y w sumie jedynie w renderingu mogą wyjść lepiej od i5, a jeżeli raz na jakiś czas renderujesz a częściej grasz, to i5 będzie lepszym wyborem.
Moja propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/BTkKcn/
Ewentualnie jeżeli nie chcesz dopłacać tych 200 zł, to dopłać chociaż 100 zł, wtedy będziesz miał 8 GB RAM kosztem karty graficznej, ale z tego co wiem to GTX 760 niespecjalnie różni się wydajnością od R9 280. Oczywiście ta wydajność zależy w głównej mierze od gier, w które grasz, różne gry różnie przyjmują karty graficzne AMD i Nvidii.
http://www.morele.net/inventory/info/Ei9ogD/

Opublikowano

Dzieki za szybką dpowiedź. Zastanawiałem sie nad tymi rocesorami i masz rację. Niby FX'y można podkręcić ale mało to potrzebne skro więcej przeglądam neta lub gram w jakies gierki niż renderuje godzinny film w HD (naczej brał bym jakiegoś i7 3960k :P ). Tak czy inaczej pierwsza oferta wydaje sie być lepsza (kumpel ma R9 i nie chwali jej zbytnio) a 8 gb RAM-u zawsze się przyda a w cenie sie mieści jk by nie patrzył. Zaraz przeleje lajki :)

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/BvLRN9/ Wyleciałem poza budżet grubo o te 10% co podałeś. Możesz wywalić 4 gb ram, napęd jak nie jest ci potrzebny. Wtedy będzie można brać lepszą wersję karty graficznej bo ta jest dość głośna, tak tragicznie jak piszą nie jest ale przy obciążeniu będzie dość słyszalna. Zestaw typowo pod gry, pod renderowanie to już jakaś i7, ale wtedy nie miałbyś kasy na kartę, za mały budżet po prostu masz. 

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

FX jest po prostu nieporownywalny z i5, jedynie co go ratuje to cena, wydajnosc jest na zauwazalnie nizszym poziomie (oczywiscie mowie o sytuacji po oc tego buldozera)

nie wiem jakim cudem chcesz zmiescic w tym budzecie tą i7, gdyz najtansza sztuka jaka widzialem kosztowala 1700zł

­

Opublikowano

Co prawda można kupić tańszą i7, np. najtańsze Haswelle chodzą jak się nie mylę po 1200 zł. No ale to i tak wykracza ostro poza budżet.

Opublikowano

FX jest po prostu nieporownywalny z i5, jedynie co go ratuje to cena, wydajnosc jest na zauwazalnie nizszym poziomie (oczywiscie mowie o sytuacji po oc tego buldozera)

nie wiem jakim cudem chcesz zmiescic w tym budzecie tą i7, gdyz najtansza sztuka jaka widzialem kosztowala 1700zł

Ja z i7 robiłem sobie jaja  bo moel który podałem kosztuje 3,8k a tyle to ja w zyciu nie zarobie na głupich layoutach/stronach :) dzieki wszystkim za pomoc. Do zakmnięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...