Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wyszukiwanie pola w formularzu o danym id

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę napisać skrypt, który po wciśnięciu danego klawisza wyszuka pole w formularzu, uzupełni je i wyśle. Problem jest w tym że nie wiem jak zrobić by skrypt wyszukał input text o danej nazwie.

Kombinowałem coś z wyszukiwaniem pixeli, ale nic z tego nie wyszło:

#include <Misc.au3>

while 1
if _IsPressed("58") Then
$pixel=PixelSearch(0,0,1920,1080,a56a33)
MouseClick("left", $pixel[0], $pixel[1], 2)

EndIf
sleep(3000)
WEnd
Opublikowano

Po pierwsze liczb w systemie szesnastkowym nie zapisuje się w AutoIT tak: a56a33, tylko tak: 0xA56A33.

Do takich sytuacji nie używaj IsPressed, tylko przenieś tego PixelSearcha i MouseClick'a do jakiejś funkcji i użyj HotKeySet.

Jeśli chodzi o strony internetowe to możesz przerzucić się na IE.au3/FF.au3/Winhttp.

Opublikowano

Po pierwsze liczb w systemie szesnastkowym nie zapisuje się w AutoIT tak: a56a33, tylko tak: 0xA56A33.

Do takich sytuacji nie używaj IsPressed, tylko przenieś tego PixelSearcha i MouseClick'a do jakiejś funkcji i użyj HotKeySet.

Jeśli chodzi o strony internetowe to możesz przerzucić się na IE.au3/FF.au3/Winhttp.

Dlaczego nie ispressed?

Opublikowano

Dlaczego nie ispressed?

Bo wygodniej, czytelniej + nie otwiera i zamyka na okrągło biblioteki. Oprócz tego taka pętla co 3 sekundy raz sprawdza, czy jest wciśnięty ten klawisz, a HotKeySet wykona działanie zawsze gdy przycisk zostanie kliknięty co jest oczywiście lepsze. Dodatkowo pętli głównej programu nie zaśmieca jakaś instrukcja i If.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...