Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Połączenia do jednej bazy :o

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, miał ktoś kiedyś serwer na fiberhosćie? Jeśli tak pomóż mi :c

Mój problem: Mam 2 serwery i chce podpiąć Authme pod MySQL. Problem jest taki że tylko 1 serwer się łączy. (próbowałem zmienić na baze tego drugiego serwera - taki sam problem).

I teraz pytanie: Dlaczego 2 serwery w tym samym czasie się nie mogą łączyć? (do tej samej bazy)? Pisałem do FiberHosta ale od 3 dni cisza.. Uaaa.

Opublikowano

Ponieważ gdybyś czytał informacje to być wiedział :). Bazy są tylko dla serwera! A więc nie podepniesz pod inny serwer :).

Pomogłem, strzel duży przycisk Lubię To!­

Opublikowano

Lub też jest druga opcja: kupić vps lub trzecia opcja: kupić bazę danych z zewnętrznym dostępem do niej.

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngStrikeKiller123 weź lepiej wyjdź.

dlaczego ma wyjść? napisał dobrze fiberhost to kupa i blokuje połączenia zewnętrzne do mysql

po co ci authme do mysql? chcesz widzieć hasła graczy by potem niszczyć ich jakieś małe serwery?

musisz mieć dwie bazy mysql bo jak podłączysz jeden serwer i plugin, a potem podłączysz drugi i plugin to nie przyjmie bo już jest jeden

JQ88oYy.png

kocham renissance  <3  <3  <3

Opublikowano

Ja mówie, że jak każdy hosting to udostępnia tylko łączenie poprzez localhost , ja ci radziłbym  jak ktoś już tu pisal kupić VPS chociaż 1 czy 2 GB i postawic tam główną bazę 

Opublikowano

dlaczego ma wyjść? napisał dobrze fiberhost to kupa i blokuje połączenia zewnętrzne do mysql

po co ci authme do mysql? chcesz widzieć hasła graczy by potem niszczyć ich jakieś małe serwery?

musisz mieć dwie bazy mysql bo jak podłączysz jeden serwer i plugin, a potem podłączysz drugi i plugin to nie przyjmie bo już jest jeden

Ziomek śmiechłem, masz niezłe poczucie humoru..

Bazy mysql zapewniają nam większą optymalizacje oraz można powiązać ze sobą inne serwery by mieć takie same dane na innych więc jest to z pewnością przydatne i optymalne.

Sama baza nie zapewnia nam podglądu hasła, lecz kodowanie można zwyczajnie wyłączyć bez mysql w opcjach.

Skoro hosting nie obsługuje połączeń do bazy danych IP zewnętrznych to radzę znaleźć szybką bazę lub po prostu wykupić na innym.

Ja mówie, że jak każdy hosting to udostępnia tylko łączenie poprzez localhost , ja ci radziłbym jak ktoś już tu pisal kupić VPS chociaż 1 czy 2 GB i postawic tam główną bazę

Kupić vps tylko dla jednej bazy danych ?

Przecież to nie ma sensu, wystarczy po prostu kupić na jakimś innym hostingu, który preferuje tanie bazy danych z dobrym połączeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...