Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nakłanianie do piractwa a piractwo

Cytryn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zasięgnąć waszej opinii.

Dostałem 15% (nie przejmuję się tym) za post

http://www.mpcforum.pl/topic/1369181-spolszczenie-do-saints-row-gat-out-of-hell/#entry11646340

cytując:

Ściągnij sobie wersje po Polsku, pełno na torrentach  mogę podesłać link na pw jak chcesz.

Po czym dostałem 15% za piractwo, w regulaminie jest napisane: Piractwo-Udostępnianie oprogramowania lub materiałów bez stosownej licencji. 

A czy ja coś udostępniłem? Nie, ponieważ nikt do mnie na pw nie napisał. A poza tym nie ma na to dowodów więc zostałem "skazany" bez dowodów.

Odpowiedź osoby która dała mi punkty:

Rozpowszechniałeś piractwo i do niego nakłaniałeś, więc to jest do tego zaliczane.
Torrent jak sama nazwa wskazuje.
Pozdrawiam.

Tak możecie mi wlepić kolejne % za udostępnianie prywatnych wiadomości ale nawet nie podaję od kogo.

Z drugiej strony gdybym ujął to tak:

Ściągnij sobie wersje non-premium. 

To pewnie bym nic nie dostał.

Tak więc 99% tematów w dziale publikacje serwerów minecrafta to nawoływanie do piractwa czyli według tej osoby co dała mi warna PIRACTWO bo piszą non-premium! A non-premium to nic innego jak piractwo :)

Co myślicie o tym? Skoro nie ujmuje tego regulamin jasno czy można za to karać? Czy takie "zaliczanie" moderacji nie jest przesadą? 

Opublikowano

Jeżeli czegoś nie ma w regulaminie to nie można za to karać ale większość moderatorów chodzi jeszcze do gimnazjum a ich rozwój jest porównywalny do młodej małpy,

dostanie banana to skacze do góry. Gimnazjalista dostanie moda na forum to nadużywa praw.

Znając życie administracja się do mnie przyczepi. ;f

0LsM05U.png

Opublikowano

Jeżeli czegoś nie ma w regulaminie to nie można za to karać ale większość moderatorów chodzi jeszcze do gimnazjum a ich rozwój jest porównywalny do młodej małpy,

dostanie banana to skacze do góry. Gimnazjalista dostanie moda na forum to nadużywa praw.

Znając życie administracja się do mnie przyczepi. ;f

Nie możesz sprowadzać wszystkich do jednego poziomu, bo nie każdy dzieciak jest taki sam, zresztą kto normalny w wieku +18 ma czas na czyszczenie jakiegoś głupkowatego forum za darmo ? Tylko chyba tacy, którym się w życiu nie powiodło (bez obrazy). 

Ja tam się nie przejmowałbym tymi ostrzeżeniami, bo zawsze są jakieś losowania, święta i je ściągają. Jakbyście nie mieli ich, to nie można by organizować takich konkursów xD

Opublikowano

Nie możesz sprowadzać wszystkich do jednego poziomu, bo nie każdy dzieciak jest taki sam, zresztą kto normalny w wieku +18 ma czas na czyszczenie jakiegoś głupkowatego forum za darmo ? Tylko chyba tacy, którym się w życiu nie powiodło (bez obrazy). 

Ja tam się nie przejmowałbym tymi ostrzeżeniami, bo zawsze są jakieś losowania, święta i je ściągają. Jakbyście nie mieli ich, to nie można by organizować takich konkursów xD

"większość" != "wszyscy"

PS <facepalm>

PS2 Mój post dotyczy tylko moderatorów więc po co nawiązujesz do wszystkich gimnazjalistów na świecie?

PS3 <facepalm>

0LsM05U.png

Opublikowano

Nie wiem w czym masz problem, jak uważasz że nie słusznie Ci dali te 15% to napisz do jakiegoś moda czy coś, a i tak te % ci spadną więc no...w czym problem?

Opublikowano

Aha czyli można dawać ostrzeżenia za darmo żeby na forum nudno nie było.

Dodam iż Global Moderator napisał mi na pw "Jest to nakłanianie do piractwa." Jeden mentor również napisał "Ten post to nakłanianie do piractwa". 

Opublikowano

Nie każdy torrent = piractwo, jeśli spolszczenie było stworzone przez grupę moderów i jeśli oni sami wstawili jest na torrenty, to nie jest to piractwem bo udostępniają własną pracę za darmo, tak sam crack do gry nie powinien być brany za piractwo gdyż sam program nie jest grą oraz nie jest stworzony przez ich twórców, został stworzony przez inne osoby. Ty napisałeś, żeby pobrał sobie całą grę z torrentów, to już jest nakłanianie do piractwa

Rozpowszechniałeś piractwo i do niego nakłaniałeś, więc to jest do tego zaliczane.
Torrent jak sama nazwa wskazuje.
Pozdrawiam.

"Torrent jak sama nazwa wskazuje" na co k***a niby ta nazwa wskazuje? Niech osoba która ci dała warna wyjaśni to, bo torrent nie wskazuje na nic, osoba nie ma zielonego pojęcia o czym pisze. Torrent nie jest dowodem na piractwo jeśli udostępnia się pliki nie chronione prawem autorskim, lub takowe prawo zezwala na taki proceder.

Teoretycznie dostałeś słusznego warna, uważam jednak, iż gdybyś wyjaśnił moderatorom działu, że nie chodziło ci o grę a tylko o spolszczenie powinni ci to ostrzeżenie darować, ja bym tak zrobił, wszyscy jesteśmy ludźmi, może źle sformułowałeś zdanie a nie miałeś na myśli piractwa.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

To MPC czegoś ty sie spodziewał ?? 

Kiedyś dostałem bana na 7 dni za napisanie w statusie że "Zapłace za napisanie rozprawki xD" 

Toż to handel oraz oszustwo. Ciesz się że w pierdlu nie siedzisz. Mogli to pod brak własnej inwencji twórczej podciągnąć czyli takie morderstwo umiejętności samodzielnego pisania czyli morderstwo! Oj ja bym się nie chwalił tym bo morderstwa to sie przedawniaja po 30latach!

Opublikowano

Błąd wynika z niekompetencji moderatora, wystarczy napisać PW i większość GMów takie punkty zdejmie. Nie ma sensu robić z tego wielkiej dramy.

Opublikowano

Błąd wynika z niekompetencji moderatora, wystarczy napisać PW i większość GMów takie punkty zdejmie. Nie ma sensu robić z tego wielkiej dramy.

No niestety nie. Nawet jeden z administratorów podtrzymuje wersje że jest to zaliczane do piractwa. Punkty zdjęte ale niesmak pozostał.

Opublikowano

No niestety nie. Nawet jeden z administratorów podtrzymuje wersje że jest to zaliczane do piractwa. Punkty zdjęte ale niesmak pozostał.

Jeśli mogę wiedzieć, to który GM stwierdził, że są one słuszne?
Opublikowano

Jeśli mogę wiedzieć, to który GM stwierdził, że są one słuszne?

Z tego co wiem nie można udostępniać prywatnych rozmów.

Opublikowano

Nie napisał ci jeszcze żaden z GM że robisz szum ? i takie rzeczy na pm ? już to setki razy słyszałem :) nie ma się co dziwić, jak to już tu ktoś napisał " to MPC forum "

Opublikowano

Nie napisał ci jeszcze żaden z GM że robisz szum ? i takie rzeczy na pm ? już to setki razy słyszałem :) nie ma się co dziwić, jak to już tu ktoś napisał " to MPC forum "

Podejrzewam że zdjęcie tych 15% miało mnie uciszyć :P

Patrząc na regulamin to dostałem za darmo te % albowiem nie ma nic w regulaminie o nakłanianiu do piractwa. Taka luka prawna troszkę :D

Nie rozumiem jak można na równi karać za nakłanianie do czegoś jak za zrobienie czegoś.

Zrozumiałbym jakbym wkleił link do tego torrenta ale nikt takiego linku nawet nie dostał!

Opublikowano

wasze piractwo to kpina

servery prywatne w wiekszosci gier dzialaja na kradzionych plikach i co ?

publikujac server automatycznie namawiam ludzi do grania na jakims nielegalnym projekcie.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Admin Cienia
Opublikowano

Moim zdaniem dostałeś te punkty niesłusznie, ponieważ napisałeś tylko "żeby ściągnął po polsku" bez podania jakiegokolwiek linku w treści posta.

@Liukaner widzę, że admin zdjął już Ci ten warn, więc nie ma sensu robić dalej szumu.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Podejrzewam że zdjęcie tych 15% miało mnie uciszyć :P

Patrząc na regulamin to dostałem za darmo te % albowiem nie ma nic w regulaminie o nakłanianiu do piractwa. Taka luka prawna troszkę :D

Nie rozumiem jak można na równi karać za nakłanianie do czegoś jak za zrobienie czegoś.

Zrozumiałbym jakbym wkleił link do tego torrenta ale nikt takiego linku nawet nie dostał!

Albowiem luka prawna jak to nazywasz zostawia też luz decyzyjny w interpretacji niektórych przypadków, ponieważ Regulamin stworzony jest elastycznie, co ma lepsze zastosowanie do różnej maści spraw, których nie dało się niestety szablonowo opisać, a gdybyśmy to zrobili, to na pewno byłoby to na niekorzyść użytkowników, a nie o to chodzi ;)

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...