Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w laptopie

Adam1360

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam w domu internet radiowy, ostatnio kupiłem sobie laptop i myślałem że bez problemu będę mógł połączyć się do internetu przez WiFi. Problem jednak polega na tym że jak wchodzę na laptopie w połączenia i wybieram router który mam w swoim domu to niby się z nim łączy ale cały czas jest "Połączenie ograniczone" a internetu w laptopie nie ma. Czego jest to wina? Internet radiowy wysyła inne "fale" niż WiFi w laptopie obsługuje? Czy po prostu jest to wina konfiguracji routera? Czy może wgl muszę kupić router żeby mieć normalnie internet  w lapku. I jeszcze jedna ważna sprawa, nie mam dostępu do strony konfiguracyjnej routera. Próbowałem już kiedyś wbić system na routerze to "AirOs" Jednak domyślny login i hasło które znalazłem w internecie nie działa. Jeśli będzie to po protu wina konfiguracji to zadzwonię do usługodawcy jednak chciałem się przed tym zapytać was o to bo może to nie przez konfigurację. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...