Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Server creative hamachi szybkie budowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy temat, pierwszy post, pierwsze pytanie, więc wybaczcie jeśli źle coś robię. Od dłuższego czasu szukam na necie informacji jak zrobić server do minecrafta, udało mi się zrobić przez hamachi.

Zrobiłem sobie server creative i chciałbym pobudować coś ciekawego. Znalazłem do tego kody, aby szybko stawiać duże ściany używając dwóch kliknięć drewnianą siekierką oraz wpisując odpowiedni kod. Niestety mi to nie działa. Może ktoś wyjaśnić dlaczego? Jak to zmienić? Tylko proszę o szczegółowe wyjaśnienie bo ja za bardzo obeznany w tym nie jestem oraz o wyrozumiałość.

Opublikowano

Dobra moze sie spytam.

Czy ty masz serwer bukkit? jak tak zeby cos takiego robic to pobierac 2 pluginy lub moze tez 3.

Worldedit, worldguard i essentials jesli chcesz zebys mogl takie cos robic.

Opublikowano

Nie wiem czy mam bukkit, chyba nie. Ja jestem zielony w tym.

Mógłbyś tak od początku opisać jak zrobić ten server bukkit z pluginami?

Opublikowano

Wgraj plugin WorldEdit do katalogu tam gdzie masz serwer >>> plugins i zrestartuj serwer

Opublikowano

Wpisz w gogle WorldEdit samo ci wyskoczy, skoro jesteś zielony to lepiej wykup server na hostingu bo naprawdę jest owiele łatawiej na starcie

Opublikowano

Ok usuń wszystkie pliki co tam masz

Oprucz serverpropertis

Wejdź w ten link https://savebukkit.org/downloads/i kliknij spigot 1.7.10 jak się pobierze wstaw to do folderu tam gdzie serverpropertis

Teraz zrób notatnik wpisz do niego to

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar -o true

PAUSE

Kliknij zapisz jako i wybierz opcje all files w nazwie wpisz start.bat

Ten plik wstaw do folderu z serverpropertis i kliknij w niego 2 razy uruhomi się konsola jak się załaduje ok. 2 min zamknij ją

Teraz pobierz to http://dev.bukkit.org/media/files/837/363/worldedit-bukkit-6.0.jari jak się pobierze wstaw to do folderu plugins odpal serwer za pomocą start.bat i graj

Opublikowano

Ale ja mam minecrafta 1.5.2 non promium. Czy to ma jakieś znaczenie?

Poczytaj/poglądaj filmy/popytaj się zanim zaczniesz robić coś o czym nie masz pojęcia...

@top

1.Zainstaluj sobie minecraft 1.7.2

2.Ściągnij sobie Spigota (silnik dzięki któremu zainstalujesz pluginy) i zmień jego nazwę na spigot

3.Zrób sobie starter do uruchomienia go

Stwórz dokument tekstowy i wpisz to:

Na windows 32Bit:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx2G -jar spigot.jar

PAUSE

Na windows 64Bit:

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0

CD /D "%BINDIR%"

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx2G -jar spigot.jar

PAUSE

Jak nie działa uaktualnij jave :)

4.Zapisz to jako .bat

5.wrzuć starter i spigota do jednego folderu

6.uruchom starter

7.po uruchomieniu ustaw sobie server properties a pluginy wrzucaj do folderu plugins

LICZĘ NA LIKE I NAJLEPSZĄ ODP. :)

Opublikowano

Czytam, oglądam i niby wszystko jest, ale jak są podane linki, to zwykle nie działają aby pobrać. A wiecie gdzie mógłbym pobrać za darmo 1.7.2?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...