Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatury podczas grania

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Włączyłem pc, pograłem w lola i teraz ściagam bfa. Przez cały czas mam włączony program HWMonitor i oto screen.

tempk.png

Wydaje mi się, czy te temperatury są za duże? W kolumnie value są temperatury aktualne czyli przy kożystaniu z neta i pobieraniu z origina. A w max są temperatury ktore byly przy graniu w lola.

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Wyczyszczenie ewentualnie zmiana pasty i powinno załatwić sprawę. Ja założyłem lepsze chłodzenie na karcie i temp. są w normie :D

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Niestety, zmienilem paste i przeczyscilem calego pc. Lecz podczas gry w bfa temp. wynosi ok. 85*

Po zdjeciu plastiku to zaawansowane cudo wyglada tak;

karta.png

Nie wiem jak to ma chłodzić w dodatku gdy wiatraczek jest nad pamieciami a uklad graficzny jest w miejscu zaznaczonym na czerwono.

Mam zbędny wiatraczek 70x70 wiec mysle ze zamocowanie go duzo pomoze, tylko jak mam to zrobić? :/

I w planie mam zakup 2 wiatraczki na przod i tyl obudowy - duzo to da?

sygna1.png

Opublikowano

daj fote środka pc

pierwsze temp. były w normie ale 85*C już takie troche nie bardzo (chociaż i tak nie aż tak bardzo duże)

Opublikowano

Teraz przy graniu temperatura miała max. 73* wieć dużo mniej niż przed czyszczeniem (90*).

A 2 dodatkowe wentylatory też powinny obizyc temperatury nie? ;)

sygna1.png

Opublikowano

Teraz przy graniu temperatura miała max. 73* wieć dużo mniej niż przed czyszczeniem (90*).

A 2 dodatkowe wentylatory też powinny obizyc temperatury nie? ;)

Zależy czy kable nie blokują ci przepływu powietrza, dlatego chciałem te zdjęcie.

Opublikowano

Nic nie blokuje :) Umiem zarządzać kablami i wszystko jest ogarnięte, poukrywane ;)

sygna1.png

Opublikowano

Nic nie blokuje :) Umiem zarządzać kablami i wszystko jest ogarnięte, poukrywane ;)

W takim razie tak, w jakimś tam stopniu powinno ci pomóc.

Opublikowano

@ref

PC cały oczyszczony, pozmieniane pasty...

temperatury.png

Mam się bać? Jak gram po pare godzin z takimi temperaturami?  :ninja:

sygna1.png

Opublikowano

Oh faktycznie, przepraszam, nie zauważyłem 80* ale reszta jest niska, ta temp. też nie jest jakaś wysoka, to przez to, że grałeś kilka godzin, każdy sprzęt ma prawo się przegrać bez odpowiedniej wentylacji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...