Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy w świecie handlu TF2.

koksiko1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dobre kilka miesięcy temu dowiedziałem się o tym że na steam-ie istnieje rynek społeczności i można na nim zbić dobre kilka Euro. Zobaczyłem że jest kilka F2P i wybrałem TFa 2 trochę pograłem (45 godz) i bez wahania kupiłem premium za niecałe 30 centów. Kilka tygodni temu odblokowali mi rynek i zobaczyłem że mogę sprzedać skrzynki za marne 3 centy. Poczytałem , pooglądałem trochę poradników i dowiedziałem się o (Jakościach ?) Przedmiotów (Klasyki,nawiedzone,kuriozum,itd.) Miałem plan zdobyć trochę kuriozów ze skrzynek Man.Co tylko nie mam funduszy na klucze. Więc Wychodzi że muszę pobawić się w handlowanie. Tylko nie mogę się w tym odnaleźć na dobry początek przydał by się jakiś serwer w którym dosłownie zasypują ofertami i oczywiście po polsku (Ponieważ angielskim biegle się nie posługuje) . Na start z itemków uciułałem 1 refa i od właśnie od takie pomnażania chciałbym zacząć tylko jak mówiłem nie mogę się do tego zebrać ponieważ potrzebuje polskiego serwera i takiego w którym śmiało zasypują ofertami.

I po tym długi rozpisaniu się proszę was o pomoc czyli o jakiś sprawdzony popularny polski server do handlu.

Jakieś wskazówki dla zielonego. :D

Proszę o szybkie odpowiedzi!! :)

PS. Staram też troszkę się wybić w The Might Quest for epic loot i też nie ogarniam zbytnio tematu więc jeśli ktoś jest doświadczony lub zna dobry poradnik proszę do mnie szybko pisać. :P  :D

76561198063234165.png

Opublikowano

Żeby zacząć handlować najpierw zapoznaj się ze stronkami typu:

www.backpack.tf (ceny/nazwy wpisujemy po angielsku)

www.scrap.tf (handel/nie sprzedawaj tutaj broni strange)

Jak chcesz przy okazji coś zarobić zawsze zostaje opcja "dla beki" która polega na tym żeby stać się lubianym na serwerze a potem pisać dla żartów "daj itemka" itp itd...przy okazji komentując niektóre rundy w TF'ie można dorobić się paru refów.Na tym sposobie mi się udalo wyciągnać 3/4 refy.

Jeśli kupujesz jakieś strange to kupuj bo zaniżonej cenie.

W TF2 bywają częste eventy typu haloween/świąteczne i to jest też dobry sposób na zdobycie paru itemów...w haloween 2014 pewien item (mikstura) chodziła po 1 key więc to nie tak mało.

Co do serwera trade to polecam ci Dormitorium [3] miła atmosfera i ogarnięta administracja (poza pewnym adminem pro snajperem który nie lubi zaszczepiaczy i polowania na niego)

Czy tylko o to chodziło czy coś jeszcze?

Opublikowano

Aha o Backpacku i scrapie(Z obydwu minimalnie korzystam) wiedziałem ale serwer za chwilę sprawdzę. :)

@Edit

No serwer naprawdę dobry ale konkretnie nastawiony na handel bo tam jest jak mówisz ForFun a ja bym chciał na konkretny handel 

76561198063234165.png

Opublikowano

To raczej jest wątpliwe bo trudno jest mi znaleść serwer trade ze względu na:

-Administracja liczy na hajsy dlatego mogą tam grać F2P.

-Mało graczy

Jak chcesz trade'ować bez problemu to rób to na serwerach valve ale pamiętaj że masz grać a nie sterczeć na spawnie...w przeciwnym wypadku zrobią votekicka.

@Edit

Na serwerach trade jest trudniej znaleść kupca niż na backpacku.

Wystaw ogłoszenie że sprzedasz taki itemek za tyle i już.

BTW.Skrzynek nikt ci nie kupie za pieniądze...no chyba że 50 i te inne...niektóre są na prawde drogie

Opublikowano

Aha no dobra BackPacka wole bardziej jako cennik może po próbuje na TF2 OutPost zawsze do negocjacji można użyć translatora :D.

Napisze jak coś uda mi się wychandlować. :)

76561198063234165.png

Opublikowano

Jak się chce to się i z jednego scrapa da się wybić w rynku. :D  ale jakim cudem to chyba nie muszę ci mówić. ;)

Ja powinienem jakoś dać radę tylko potrzebuje polskiego serwera handlu bo jak mówiłem biegle angielskim się nie posługuje. :mellow:

Spróbuje poszukać. :rolleyes:

76561198063234165.png

Opublikowano

Panie pomidorze (Orginalny nick. Mój też nie lepszy) po ukończeniu podstawówki powinno umieć się dogadać po angielsku ale ja się nie dogadam i może wolę handlować z polakami nie to że coś mam do ludzi z innych narodowości ale wolę rozmawiać po polsku niż po angielsku i palnąć za przeproszeniem jakieś gówno podczas rozmowy.

A jeśli chodzi o skrzynki to już zależy od szczęścia. :rolleyes:

@Edit

PS.Może ktoś nie zrozumiał ale ja mam większy plan przy cenniejszym przedmiocie sprzedać go na euro niż wymieniać się na coś w TF-ie

76561198063234165.png

Opublikowano

Otwieranie skrzynek najlepszy sposób na stracenie kluczy. BTW po ukończeniu podstawówki powinieneś umieć dogadać się po angielsku.

Zawsze może być dorosły i uczył się kiedyś Ruskiego.

A na niektórych skrzynkach nie tracisz kluczy ale możesz zarobić np. na 50 ale jest droga w uuuj.

Opublikowano

No prawda.

Hmm no nie wiem kolega miał mnie dopomóc ponieważ gra w CS:GO a wypadła mu jakaś broń (Nie gram więc się nie znam) tam miała być warta z 1 euro albo nawet 3 euro i miał mi ją dać bo mu nie potrzebna.

Więc bądź co bądź na pierwszy klucz mam.

Co myślicie o tym aby dropać ze skrzynek Kuriozum po nabić trochę zabójstw i go sprzedać ??

76561198063234165.png

Opublikowano

No prawda.

Hmm no nie wiem kolega miał mnie dopomóc ponieważ gra w CS:GO a wypadła mu jakaś broń (Nie gram więc się nie znam) tam miała być warta z 1 euro albo nawet 3 euro i miał mi ją dać bo mu nie potrzebna.

Co myślicie o tym aby dropać ze skrzynek Kuriozum po nabić trochę zabójstw i go sprzedać ??

Polecałbym ci poczekać troche czasu aż cena klucza wzrośnie i wtedy kupić strange'a.

Nie otwieraj skrzynek

Klucz kosztuje 2 euro nie 1 

Opublikowano

Hmmm nie wiem co mam myśleć trochę przytłacza mnie ten handel nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć i jakim sposobem to prowadzić. 8S

76561198063234165.png

Opublikowano

No prawda.

Licznik zabójstw po trade się resetuje.

Opublikowano

Jedynie co to polecam ci kupywać średniej ceny strange i czekać aż cena wzrośnie...co jak co ale shotguna póki co nie polecam bo jego cena MASAKRYCZNIE spadła z 1 klucza do około 8 refów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam problem chce wymienic na scrap.tf skrzydła fallen angels z halloween dla pyrki ale w ekwipunku pisze wymienialne niezbywalne a na stronie ich niema czy chodzi oto żę pełni nie ma 

macie załacznik

post-778694-0-76581100-1427017484_thumb.png

post-778694-0-64691400-1427017487_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...