Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór między 3 telefonami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli mam oceniać po marce to szczególne zaufanie mam do sony :)

Jeżeli po parametrach to S4 przeważa.

Więc wybierał bym między tymi dwoma.

Opublikowano

A opłaca się ogólnie brać używany telefon ? 

Boje się otrzymać podróbkę lub telefon który będzie działał 3 dni. 

Opublikowano

Na podróbki trzeba uważać bo przeglądając OLX można się na nie natknąć, ale trzeba być po prostu podejrzliwym. W przypadku kupna używanego smartfonu trzeba przede wszystkim uważać na gwarancje. 

Osobiście, brałbym coś nowego. Zawsze jest ten uśmiech na twarzy przy odpakowywaniu pudełka, wszystko jest czyściutkie i wiesz że nikt sobie go w D. nie wsadzał :) 

lownfast

Opublikowano

Wiadomo że tak jest, no ale gdy człowiek widzi telefon z gwarancją producenta jeszcze na rok, folią na ekranie, drobnymi rysami na obudowie i ceną o 200zł niższą to aż chce sie brać :D 

Opublikowano

S4 ma to do siebie, że ramki mu się rysują. Często posiadacze to lajkonie, dlatego o niego szczególnie nie dbają. Najlepiej spotkać się sam na sam. Uważaj też na Custom ROM'y etc. Chyba że chcesz. 

lownfast

Opublikowano

Uważaj też na Custom ROM'y etc. Chyba że chcesz. 

Nie wiem co to :D

Co do ramek to wiem, zazwyczaj w każdym używanym modelu są jakieś rysy na progach 

Opublikowano

Nie wiem co to :D

Co do ramek to wiem, zazwyczaj w każdym używanym modelu są jakieś rysy na progach 

Jak masz zROOTowany system to możesz sobie wgrać Custom ROM'a (czyli customowy system android)  co wiąże się z utratą gwarancji ale usunięcie też wymaga jednak trochę doświadczenia. 

lownfast

Opublikowano

Odświeżę temat bo mam małą wątpliwość.

Zdecydowałem się na zakup używanego S4.

Przeznaczam na ten cel około 850zł.

Ale ostatnio mój kolega na OLX wystawił chińskiego S4 za 300zł który z wyglądu niczym nie różnił się od oryginału.

Skoro kupuje na allegro to jak poznać czy telefon jest od oryginalnego dystrybutora ? Jakiś papierek ? Znak rozpoznawczy ? 

Opublikowano

Najczęściej poprzez wygląd, po prostu. Inne przyciski, ekran gorszej jakości, mniej cali. Ewentualnie najlepszym sposobem jest poproszenie właściciela o zrobienie screenów z CPU-Z czy jakiegokolwiek innego programu sprawdzającego specyfikacje. Jak wszystko się będzie zgadzać, to kup. 

lownfast

Opublikowano

Skoro kupuje przez internet to raczej nie mam możliwości, stwierdzenia podróbki po przyciskach czy jakości wykonania, a wiem że byłby to najlepszy sposób.

Oprócz ss'ów CPU

Można się kierować np Fakturą wystawioną w sklepie lub innym dokumentem ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...