Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tworzymy sieć serwerów. Aktualnie mamy freebuild i skyblock. Tutaj pytanie. Mamy w planach zrobić RPG, gildie, minigames i pytanie to: czy opłaca się trzymać skyblock-a? Czy może zamienić go na coś innego?

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Opublikowano

Skyblockow jest dość sporo takŻe nie widze sensu robić kolejnego takiego samego.. Jakbyście wprowadzili coś naprawdę nowego to by może i wypalilo ;)

Opublikowano

Ja uważam, że jeżeli stworzyłeś dobry tryb serwerowy SkyBlock to opłaca się go trzymać. Mało jest teraz tworzonych takich dobrych i ogarniętych trybów przy zgranej ekipie. 

Opublikowano

Możesz dodać takie tryby jak: 

- Treningowy pvp

- chest pvp

- RPG

- Dobry Hardcor

Opublikowano

- Moby+PvP

- Easy Hc

/ | : Pomogłem?? \ | :

/ | :     Zostaw      \ | :

/ | :                   \ | :

::: GoldPlazma

Opublikowano

Ja uważam że warto zrobić SkyBlock, tryb gry bardzo ciekawy, jednak mi się szybko znudziło (może dlatego że tak mam... xD)
Warto dodać jakieś minigry, dla ludzi kreatywnych przyda się serwer Creative.

Pozdrawiam.

bannergif.gif

Opublikowano

Przydałby się jakiś dobrze wykonany PvP, lecz coś nowego, mogą być bronie jednak z profesjonalnymi statystykami w grze, jak i na stronie WWW, jakimiś rangami. ;)

Opublikowano

Ja od zawsze preferuje survival ale z dzialkami gdzie sie chce. Pomysl nad czyms takim. Skyblock jest strasznie nudny, a dobrych serwerow skyblock z innymi wyspami niz ta startowa jest bardzo malo. Ze tak powiem skyblocka sie robi jak komus sie nie chce nic robic a chce sie miec serwer. Bo co to jest wybudowac spawn + wgrac pluginy i sie nie martwic o cheaterow bo przeciez i tak drop ze stone. Dac 5 osobom moderatora i serwer sam pracuje. Gracze musza wiedziec ze komus na nich zalezy i szukaja takiego serwera na ktorym im dobrze sie gralo. Gdzie jakis idiota dostanie bana za grief przy spawnie, gdzie admin pomoze z dzialka lub usunie nieaktywnemu graczu. Jesli masz forum serwera od razu je wywal. Jego i tak nikt nie czyta. Wszystko zalatwiaj przez gg ewentualnie formularz zgloszen na stronie.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Dla mnie dobry skyblock to:

- Jakieś ciekawe zadania. (coś jak kiedyś nagrywał blow z pingwinem na jakimś modzie xD)

- Minigry dla zarobienie $$$ :) 

- Ładnie wybudowany schemat wysp.

bmqxnpM.png

Opublikowano

Jeżeli stworzyłeś fajny tryb serwerowy skyblock się opłaca ale jak byś dodał coś nowego to fajnejszy pewnie by był :) .

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Sam sky-block jest fajny jeżeli dodasz do nie go różne urozmaicenia jak mini-gry, zmiana spawnerów,zbilansowany sklep to warto trzymać.­

Opublikowano

Wydaje mi się, że sam sky block warto trzymać o ile są jakieś urozmaicenia np. inne sposoby zdobycia surowców niż z kamienia czy jak inni wspomnieli mini gry. Co do nowego serwera to może jakiś pvp z broniami ze zmienionymi statystykami.

Opublikowano

Właśnie mamy pełno pomysłów. Część z nich została już wprowadzona. Kupuje także autorskie pluginy na zawołanie także myślę, że te pomysły wypala. Pozostaje przy skyblocku gdyż edycja, którą tworzymy zapowiada się naprawdę ciekawie.

Opublikowano

SkyBlock warto zostawić. Natomiast trzeba go czymś urozmaicić, żeby granie nie polegało jedynie na farma+budowanie. Eventy, minigry, pvp na spawnie oraz parkour. 

Opublikowano

SkyBlock warto zostawić. Natomiast trzeba go czymś urozmaicić, żeby granie nie polegało jedynie na farma+budowanie. Eventy, minigry, pvp na spawnie oraz parkour.

Właśnie pierwsza edycja taka była lecz teraz szykujemy coś lepszego, coś czego nie widziałem na innych SB. Dlatego pytam czy warto zostawić. Myślę, że urozmaicenia i dzięki ekipie wyrobimy się na czas z pomysłami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...