Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, jaki jest najtanszy telefon dostępny obecnie na rynku w którym przewidziana jest aktualizacja do androida 5? i jak to wygląda, po prostu pobieram z googleplay aktualizację powiedzmy i aktualizuje sie samo? cos tam czytalem że np. motorola moto g czy też jakś lg g2 mini w dość niskich cenach będą mieć dostępną aktualizację 

http://androidstuff.pl/ktore-telefony-tablety-otrzymaja-aktualizacje-android-5-0-lollipop/ o tutaj tak wyczytałem. reszta strasznie droga. ale czy to jest potwierdzone info? 

Opublikowano

Moto G dostała już dawno androida 5.0, Moto E tak samo. Aktualizacji nie pobiera się przez Google Play, tylko wyskoczy Ci notyfikacja na belce że możesz zaktualizować system. 

lownfast

Opublikowano

Dodam, że nie jesteś uzależniony od operatora. Jeśli masz starszy telefon, ciągle możesz znaleźć ROM z Androidem 5.0, nie musisz od razu kupować nowego telefonu ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Aha, czyli android 5.0 już wyszedł? xD z tego artykułu to chyba nie wynika ale nie chce mi sie znow czytac. 

@escaperz.lordm a ten android 5.0 już jest teraz fabrycznie zainstalowany czy trzeba zainstalowac? jesli fabrycznie, gdzie mogę taki kupić? 

@Razeer123 dzięki ale chyba jednak zrezygnuję, nie chce grzebać w tym, nie znam się kompletnie

Opublikowano

Wyszedł w listopadzie, ale nadal trwa proces aktualizowania niektórych smartfonów. To zależy.. Możesz trafić na sztukę na której trzeba poprać aktualizacje z notyfikacji, a możesz trafić na już zaktualizowaną. 

lownfast

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkrzystoof zakładam ze najbardziej przyszłościowy telefon to ten z najnowszym oprogramowaniem, mylę się? bo własciwie nie będzie problemen znaleźć teraz telefon z 1gb ramu i 4-rdzeniowym procesorem. patrze więc na system. uważasz że 4.4 lepszy? czy moze jakis inny? 

Opublikowano

1gb to za mało? 

zreszta bede uzywac głównie do snapa, messengera, dzwonienia esemesowania i aparatu, czasem przeglądarki i chcę żeby mi to wszystko płynnie działało (na starym guwnie 0,5gb który i tak sie zjebał snap działął okropnie) 

Opublikowano

1gb to za mało? 

zreszta bede uzywac głównie do snapa, messengera, dzwonienia esemesowania i aparatu, czasem przeglądarki i chcę żeby mi to wszystko płynnie działało (na starym guwnie 0,5gb który i tak sie zjebał snap działął okropnie) 

1GB + 4 rdzenie to najlepsze rozwiązanie jeżeli chodzi o budżet 500-800 złotych (czyt. Moto G, Moto G 2nd, Nexus 4) bo jeżeli chodzi o 2 rdzeniowce i 1GB+ nie wykorzystają tyle RAM'u bo procesor tego nie ogarnie. Chyba że nakładka zżera połowę. Na smartfonach które podałem i androidem 5.0 system ściąga jakieś 200MB. 

lownfast

Opublikowano

hmm widzę że  nexus 4 jest spoko bo 2gb ramu i lepszy procesor 

http://allegro.pl/lg-nexus-4-16-mb-kolory-bez-locka-okazja-i5074574145.html

legitna oferta? bo coś tanio, widziałem za 800zł 

a ten nexus ma upd8 m8 do 5.0? 

@2up niestety nie mam określonego budżetu, raczej chciałem budżet dostosować do telefonu który mi będzie odpowiadać. 

zakładając że zależy mi na 4-rdzeniowym telefonie z 1gb ramu (min) na androidzie 5.0 (lub dostępnej aktualizacji) jaki byś polecił? 

Opublikowano

Przedmioty wysyłamy z zagranicznych magazynów od dostawców prosto do klienta. Średni czas realizacji ok. 10-30 dni roboczych. Przesyłka wychodzi w ciągu 5-15 dni ze względu na zbliżający się azjatycki Nowy Rok dni po zaksięgowaniu pieniędzy na naszym koncie.

Kup drożej z polskiej/europejskiej dystrybucji.

a ten nexus ma upd8 m8 do 5.0? 

Tak

lownfast

Opublikowano

chyba jednak spróbuję zdobyć moto g 2nd gen, ale dziękuję za wszelką pomoc. 

@escaperz.lordm a co o lg g2 mini? w linku co podałem na górze jest wymieniony, ale nie wiem czy to potwierdzone info. masz jeszcze jakąś listę inną? 

bo obawiam się że jednak będe musiał kupić coś tańszego niż moto g 

a nie, chwila, lg g2 mini wcale niedużo tańszy. masz jakies propozycje telefonów za 500, 600zł? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...