Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone 6 plus

Gość Doktor Randka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam okazję wymienić mojego dotychczasowego Note'a 3 (android 5.0) na IPhone'a 6 plus. Dlatego też mam kilka pytań:

- chmura ICloud za free ma tylko 5gb, tak?

- przy abonamencie ICloud środki są ściągane automatycznie z konta? Na czym polega opłacanie ICloud?

- co daje konkretnie JailBreak? JB = root?

- jak z flash playerem? Na Safari da się oglądać filmy na np. cda.pl?

- jest możliwość wybrania alternatywnej przeglądarki?

- na klawiaturze można pisać tak, jak na Swype - przesuwając?

- equalizer jest? Są inne odtwarzacze, np. poweramp?

- jak z zasięgiem? Słyszałem, że przebija konkurencję, szczególnie w 3g.

- przez jaki czas mogę liczyć na aktualizacje?

- istnieje jakiś tryb oszczędzania energii i regulacja taktowania procesora?

- mocny głośnik?

- ładowarka jest z końcówką USB?

- szkiełko aparatu jest z szafiru?

- warto?

Opublikowano

Nie odpowiem na pytania.

Szczerze - głupi jesteś?

Chcesz zamienić jeden z najlepszych telefonów jakie wyprodukowano na coś, co się sprzedaje tylko dzięki logu?

Polecam obejrzeć recenzje ishitu od mobzilla.

Opublikowano

Nie odpowiem na pytania.

Szczerze - głupi jesteś?

Chcesz zamienić jeden z najlepszych telefonów jakie wyprodukowano na coś, co się sprzedaje tylko dzięki logu?

Polecam obejrzeć recenzje ishitu od mobzilla.

Hmm... Na prawdę nie rozumiem twojego negatywnego podejścia do IPhone. Co on nie ma co mają inne smartfony? Wszystko działa bardzo płynnie, nie wygina się (jeśli sądzisz, że jednak tak, udowodnij mi to). Jest równie wydajny co flagowe smartfony od firm z +/- pierwszej dziesiątki (według sprzedaży). Tak, ten procesor, który ma 1,4 GHz. Jak widać, GHz nie ma znaczenia. Co do pamięci RAM, IOS najwidoczniej lepiej nią zarządza, niż android. Dodatkowo, przy "jedynie" 1gb radzi sobie znakomicie z multitasking'iem (jak na moje, lepiej, niż Note 3 i Nexus 5).

Mam jednak trzy mankamenty, które uważam za wielkie minusy - 16 Gb (dzięki Bogu, są chmury), logo kojarzące się z pedaukami z instagrama (będę musiał kupić rurki!) oraz ograniczenia związane z bluetoothem i NFC (na szczęście, JB częściowo niweluje problem). - mówił świeżo upieczony użytkownik Srajfona 6 plus (najgorszego i najbardziej bezsensownego smartfona na świecie <ironia>). 

Z jednym się zgodzę, Note 3 to jeden z najlepszych telefonów na świecie, a na pewno najlepsze dzieło Samsunga. Jest perfekcyjny.

Wymień się na tego iPhone i potem zamień go na Note 4, deal. 

Czym różni się Note 4 od 3? Za te parę k w antutu nie ma sensu wymieniać. Trójka jest poręczniejsza, większa ilość ROM'ów, bardziej elegancka... Note 4 to nie wypał, w przeciwieństwie do Edge.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...