Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ścinki na w miarę dobrym sprzęcie.

withersics

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Oto mój komputer: 3 GB RAM DDR3, Intel Core i5 drugiej generacji o zegarze CPU 2.300 GHz, nVidia GeForce GT520 M 1024 MB, dysk wydzielony dwiema partycjami, Windows 7 64 bit.

Problem jest taki: po prostu mam lagi w większości grach! Dajmy na to grę Mirror's Edge; komputer jest ponad wymagania gry, a da się grać tylko około 3 min, bo potem strasznie tnie. Podobnie jest ze wszystkimi grami, w jakie aktualnie gram (czyli m.in. Alan Wake, F.3.A.R., Lord of the Rings: War in North), jednakże wszystkie łączy to, że są na Steamie. Myślę, że może w tym tkwić problem. Oprócz tego zaznaczam, że sterowniki najnowsze, BIOS zaktualizowany, tryb zasilania o wysokiej wydajności, Skype wyłączam podczas grania, w panelu sterowania nVidia wszędzie na full. Czy wie ktoś o co w tym chodzi? Proszę o odpowiedź, dam punkty.

Opublikowano

Jestem świeżo po formacie, oraz regularnie czyszczę w CCleaner i defragmentuje i optymalizuje dysk twardy w Smart Defrag

Chodzi o czyszczenie sprzętowe. I w którym miejscu on jest "w miarę dobry" ?

Opublikowano

@Sweet Jesus Oczywiście, że czyszczę. A komputer jest w miarę dobry ponieważ, jak na laptopa nie jest zły pod kątem sprzętowym. Uciągam na nim w miarę płynnie bodajże Minecrafta na 43 modach, więc źle nie jest.

Opublikowano

odszukaj moj temat i zobaczysz co znaczy czyszczenie laptopa i jak to wplywa na grywalnosc :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

I'am alive. A więc tak: mój laptop się ciężko rozkręca, więc porządnym rozkręceniem się zajmę kiedy indziej, natomiast to co mogłem, po prostu przedmuchałem: efekty gry chodzą płynnie! Nie ścina mnie już po jakichś 3 min, bo mogę grać w miarę na stabilnych klatach. Teraz tylko pytanie: co ile takie czyszczenie stosować? Znaczy czyszczenie, wyczyszczę kiedyś, ale co ile przedmuchiwać wyjście od coolera?

Opublikowano

I'am alive. A więc tak: mój laptop się ciężko rozkręca, więc porządnym rozkręceniem się zajmę kiedy indziej, natomiast to co mogłem, po prostu przedmuchałem: efekty gry chodzą płynnie! Nie ścina mnie już po jakichś 3 min, bo mogę grać w miarę na stabilnych klatach. Teraz tylko pytanie: co ile takie czyszczenie stosować? Znaczy czyszczenie, wyczyszczę kiedyś, ale co ile przedmuchiwać wyjście od coolera?

Jak będzie brudne. Przecież już wiesz, jakie są skutki zanieczyszczenia chłodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...